Doğru kasa hava akışı hk.
Dostlar merhaba,
Öncelikle Sistemim;
Kasa: Thermaltake View 300 MX
Anakart : Asus Tuf B550-E Wifi
İşlemci : Ryzen 7 5800X3D
GPU: MSİ 6900XT Gaming Trio Z
Sıvı Soğutma: Nzxt Kraken 360
PSU: Asus Rog Strix 1000W
Kasanın temsili görüntüsü aşağıda. (Kartı yatay olarak kullanıyorum, Kullanmadığım HDD çekmecesini çıkardım ki ekran kartı daha iyi hava alsın, kırmızı ile işaretli alanda fan kullanmıyorum)
Önde mesh kapak + 2 adet kasanın orjinal 200 mm fanları mevcut.
Arkada egzoz fan olarak yine kasanın 120 mm orjinal fanı bulunuyor.
Üstte kraken 360 radyatör takılı.
Problemim şu,
İşlemcim hali hazırda ısınan bir işlemci, burasını kabul ediyorum, -30 PBO Undervolt ile birlikte oyunlarda ortalama 70-75 arasında seyrediyor.
GPU ise oyunlarda undervolt ile 75-80 aralığında seyretmekte. (undervolt ilebu kadar ısınması normal gelmiyor)
Isı değerleri kasanın nispeten iyi mesh hava akımına göre yüksek, lakin benim asıl problemim yüksek ses. GPU ısındıkça bağırmaya başlıyor, kraken ve kasa fanlarının da sesli çalışmasıyla sistem kafa ütülüyor.
Fanların PWM ayarlarını ses çıkarmayacak sınıra çekersem bu seferde sistem belirttiğim sıcaklıkların üzerine çıkmaya başlıyor. Ekran kartı daha fazla bağırıyor.
Arka egzoz fanı ise dışarı çok sıcak hava atıyor, buradan kasanın mevcut haliyle iyi soğumadığını varsayıyorum.
Sizce kırmızı ile işaretlediğim alana fan alınmalı mı, alınırsa kasa içerisine mi dışarıya mı hava üflemeli.
Varsa farklı önerilerinizi de alayım.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 261 (Bu ay: 10)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Asus