Arkadaşlar merhaba,
3 yıl önce taşındığım evde kombimle ilgili ilginç bir ses sorunu yaşıyorum. Siz şuraya git, şuna da bir sor demeden önces sorunumu anlattığım ve nedenini bulamayanları sıralayayım öncelikle :)
- Apartmanı yapan tesisat şirketi
- Apartmanı yapan elektrik şirketi
- Doğalgaz servisi
- Kombi servisi
- Elektrikçi
Simdi gelelim sorunuma:
Sorun ilk başladığında çok az da olsa duvarlardan tıkırtılar duyuyordum. O zamanlar çok önemsemedim, haşere vs. sandım. Ses sadece oturma odasından geliyordu. Daha sonra mutfaktan da gelmeye başladı. Sonra tüm eve yayıldı. Evin tüm tavan duvarlarından tıkırtılar geliyordu. İlk başta kombiden ötürü olacağı aklıma gelmedi çünkü sesler kalorifer borularının olduğu yerlerden veya radyatörlerden gelmiyordu. Tüm tesisat tabandan yürüyor tavanda herhangi bir tesisat yok. Daha sonra üst komşudan şüphelenmeye başladım ama onlar evde yokken dahi sesler geliyordu. Çevreme sorduğumda da gelen en sık cevap radyatörler ısınıyor onun genleşme sesi oluyordu. Ama bir radyatör 1 ay boyunca da ısınma sesi çıkaramaz diyordum mantıklı gelmiyordu. Bir de dediği gibi ses asla rayatörden veya tesisat üzerinden gelmiyor tavandan geliyor. Ve en kötüsü hiç durmadan geliyor tıkırtılar.
Birgün tesadüfen kombinin kalorifer ısıtıcısını kapattığım anda tüm ses anında gitti. Yani radyatör genleşme olmadığı kesinleşmiş oldu. Çünkü ses anında gidiyor, kapattığım anda radyatörler hala çok sıcak olmasına rağmen ses anında kesiliyor. Sonuç olarak bu ses kalorifer ısıtmasını açtığım anda başlıyor ve hiç durmadan devam ediyor. Ses kesinlikle radyatör veya tesisattan gelmiyor. Direkt olarak tavandan geliyor ve her köşesinden geliyor, kalorifer tesisatı olmayan bölümlerden bile.
Umarım bu sorunu daha önce yaşamış veya çözümünü bilen biri vardır. Geceleri pskilojimizin nasıl bozulduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur :)
Her Kontakta Kısa Far Arızası Gelmesi
Arkadaşlar merhaba,
Yakında zamanda Jetta MK6 aracıma led far taktım. Dış görüntüde bir bozukluk olmamasına rağmen aracı her çalıştırdığımda sol kısa far arızası veriyor. Uzunları açıp kapatınca kısa far arızası da kayboluyor.
Burada sorun ne olabilir? Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Teşekkürler.
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 466 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası