FORUMDAKİ ANA ÜNİVERSİTE YANILGISI
kanki 4 ortalamayı hiçbir ünide kolay kolay yapmazsınız
hiç kafa basmıyor.
bizim okuldan top 5 kişi ss’e giriyor
şanslılar ise kocaelideki kurumsallara, şanslı dediğim dili olanlar.
ford otosan 50k maaş veriyor yeni mezuna, aselsan da 65k. istanbulda oturan bi adam kocaeli fordu tercih ediyor. forddaki yan hakları vs. saymıyorum.
genelde de çok iyi maaş alan adamlar gömülü sistem üzerine yurt dışı merkezli firmalarda çalışan tipler.
10 senelik birine 100k vermek çok büyük para değil ss’de.
hemşire bile nöbet tutarak 60k alıyor.
bekçi bile 50k alıyor.
daha sayayım mı?
işçilere 60-70k para veren yerler var, hiçbir sorumluluğun yok.
ÇALIŞARAK çok para kazanmak istiyorsan amerika hayat kurtarır.
maaşla zengin olunmaz.
ayda 200k bile alsan, istanbulda en ortalama ev alman 5 seneyi bulur hatta daha fazla.
inşaat yapan müteahhit tipler senden daha fazla para kazanacak.
hayat biraz böyledir.
bir arsamız vardı, küçük. çok para etmez, türkçe konuşamayan adam arsaya ev yapmak istiyor, düşün yani 5’te birini verecek vs. yani o adamın oradan ne kadar para kaldırdığını söyleyeyim. senin argede dirsek çürüterek girdiğin yerde 5 senelik kazandığın parayı bir arsada çıkarıyor.
okumanın güzel yanı, düzgün bi hayata sahip olman.
21 yasındayım, 7-8 fabrikadan sgk girişim var. işçilik yapılmaz, bu orjin çok temel ama buradan da düşünmek gerek.
bence hemşirelik de yapılmaz, istedikleri kadar para alsınlar.
birader, mühendislikte insanlarla muhattap olmuyorsun ve rasyonel bir şekilde geklişiyorsun.
burada ben en iyi okulu okudum diye ahkam kesen tipler vardı onlara diyoruz.
burada çok akıllı adam da var, zekası yüksek. the killing road’a bunu soylemeye gerek yok. benle de kıyaslanamaz, belki de forumdski cogu kisiyle.
adam ustun olup, muthis bir hayat yasayacak diye degil, zekasıyla hareket ediyor diye.
zeka her kapıyı açmaz ama o adamın hayata bakış açısı çok farklı, niş bir iş yapıyor. bunu türkiyedeki tiktokta takılıp, zengin erkek arayışında olan %80’lik tr kesmi an la maz.
yok ben okudum benden usta fazla alıyor diye ağlayan adamlar da öyle.
KARAMBA007 {OLD} SORULARI YANITLIYOR.
Merhaba,
En son buraya 2 sene önce gelmiştim. Üniversite 1’de başlık açmışım.
Sorularınızı alabilirim.
ÜNİVERSİTEYE KEŞKE GELMESEYDİM
her gün kafama vuruyorum neden geldim buraya diye
yalnızlık, tatminsizlik, bölümün ağırlığı, motivasyonsuzluk..
keşke hayatım boyunca hamallık yapsam da bu kadar şeyin farkında olmasam, keşke sıfırdan meslek öğrenseydim.
farkındalık ve fakirlik, motivasyonsuzluk sizi öldürüyor.
keşke hiç bulaşmasaydım, keşke hiç yapmasaydım.
eğer akademik bir planınız yoksa,
universiteye gelmeyin.
ilk 10 üniversitede, en iyi mühendislikleri, tıpı kazanamıyorsanız gelmeyin.
30 bin sıralama altı yapmıyorsanız hiç gelmeyin.
paranız yoksa hele hiç gelmeyin.
üniversitelere sevişmek için, boy takıntısı yapan tiplerle dolu.
parası olan, gününü gün ediyor.
kyk yurtlarında 6 kişinin arasında her gün hayatı “ben ne yapıyorum, ne işim var” diye sorgulayarak hayatınızı berbat ederseniz.
sadece paranız konuşur, daha 18-22 yaşınızda baba parasıyla arabasına 3-4 kız atanları gördüğünüzde, ya da kız işleriyle bir değilseniz o insanların mezun olduklarında sizin alacağınız 10 senelik maaşı, onun babasının sadece 1 dairesiyle çıkardığını görürsünüz.
üniversitede kyk yurdunda kalıp, kötü üniversitelerde okuyup, gariban efendi aile çocuklarının ne kadar ezik hissettiğini görseniz ağzınız açık kalır.
bir keresinde bir arkadaşım kyk yurdunda hem iş bulamayacağı hem de hayata karşı motivasyonu olmadığı için hayatını sonlandırmaya çalıştı, arkadaşı odaya girmiş ve bu durumu fark etmişti.
kızların, ne kadar kaşar olduğunu okumak için gelmeyenleri gördüğünüzde şille yersiniz.
üniversitelerin çoğu, artık bir rant aracısı olarak kullanılmakta. seks, uyuşturucu, iğrençlik ne isterseniz var.
üniversite ortamında eziklik hissetmeniz, asgari ücretle çalışan bir işçinin vardiya amiri tarafından eziklemesinden daha kötüdür.
ben ilk 30 bine giremeyen insanın üniversite okumasına karşıyım, kendim de 70 bin yapmıştım.
burada sırf karamba olduğum için buraya ters yorum yazan arkadaşlar da iyi üniversitelerde iyi bölümlerde okuyup, 3+ gno’lu arkadaşlar. onların zaten sosyal bir ortamla kısıtlı bir arayışı var.
tipimi gören görmüştür, ortalama bir türk erkeğiyim ve 176 civarı boyum var. parfüm kullanıyorum, az biraz bakımım da var. geçen “kapalı” bir kız yüzüme karşı bana çirkin ve boyumun kısa olduğunu söyledi.
arkadaşlar, yemin ediyorum. bunları size kimse öğretmez, kötü üni, kötü ortamlarda okuyan hatta odtüde bile parası olmayıp çirkin olanların hepsi bir eziklik yaşıyor içlerinde. bunların kafası kırık oluyor.
seçim sizin, ya iyi sıralama yapın, adam gibi üniversitede kendinizi mesleğe adayın ya da üniversite gibi pis bir ortama gelmeyin.
KAMPÜSTEKİ YABANCI VE KAPALILAR
yabancı öğrencilerin çoğu görgüsüz, arap ve aptal. neden okuyorlar anlamıyorum, adamın önünden geçiyoruz sandalyesini çekmiyor. saçma sapan arapça konuşmalar.
kapalı kızların çoğu da bir değişik, özentilikler, dapdar giymek. nefret ediyorum, bunlar açıklardan daha fena. tam bir seçiciler, bunlar var ya neyse. sürekli mağdur edebiyatı ama iki yüzlülük de bunlarda
bu ikisinin çıkarılması lazım, üniversitelerin eğitim seviyesi atlar
METALURJİ VE KİMYA MÜH’ün ABARTILMASI
çok abartılıyor.
DİFERANSİYEL DENKLEMLERDE NERDESİNİZ
olum bizim hocam laplace’ı bitirdi zibilyon tane konu var ag
TÜRKİYE’de HERKESİN MİRASI 10M LİRA +
2 eviniz ve bir arabanız oldu mu buna giriyorsunuz.
trnin bence yarısı hane olarak bunu geçmiş durumda.
İyiden kötüye sıralanmıştır!?
1) ODTÜ
2)Bilkent
3)Boğaziçi
4) İtü
5)Koç
6) Sabancı
7) Yıldız Teknik
8) Hacettepe Üni
9) Gazi Üni
10) Türk- Alman Üni
11) Özyeğin
12) TOBB Etü
13) Gebze Teknik
14) İzmir Yüksek Teknoloji
15) Marmara Üni
16) Yeditepe Üni
17) Eskisehir Osmangazi Uni
18) Dokuz Eylül
19) Ege Üni
20) Uludağ Uni
21) Kocaeli Üni
22) Sakarya Üni
23) İstanbul Universitesi
24) Karadeniz Teknik
25) Çukurova Uni
26) Akdeniz Üni
27) Türk Hava Kurumu Uni
28) Erciyes Uni
29) Gaziantep Uni
30)Selçuk Uni
MAAŞLAR ORTALAMADIR, ORTALAMA
TIP
PRATİSYEN 45-50
ASİSTAN 55-65
UZMAN 70-80
HEMŞİRE
ORTALAMA 28-30K
ÇOK MESAİ YAPANLAR (YOĞUN BAKIM) 35-45K
ORTALAMA ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
YENİ MEZUN 20-25
2-3 SENE 25-35K
5+ SENE 50-60K
İYİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
SAVUNMA SANAYİ GİRİŞ 40-42K
10+ SENE 100K+
ORTALAMA BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ
YENİ MEZUN 25-30
2-3 SENE 35-40
5+ SENE 50-60K
İYİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ
YENİ MEZUN 30-40K
2-3 SENE 50-55K
5+ SENE 70-80K
ÖĞRETMEN
YENİ BAŞLAYAN (EK DERSLİ) 26K
UZMAN (Ek dersli) 32K
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 291
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 44.082 (Bu ay: 550)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 98 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet