Sürekli turbo arızası
aracım volkswagen golf 6 1.6tdi 105bg 2010 model
en baştan başıma gelenleri anlatayım bu sorunları yaşıyan biri varsa yada ustalarımız bilgili arkadaşlarımız varsa Allah rızası için yardım edin canımdan bezdirdi bu araç beni sağlığım elden gitcek kafaya takıp üzülmekten izmirde ikamet ediyorum egsozcunun arabada yağ kaçağı var demesiyle bir tamirciye gösterdim turbo ve kartelin orda yağ kaçağı olduğu söylendi turbo revizyona verildi yapımı yaklaşık bir hafta kadar sürdü 1 senede turbo ile ilgili bir arıza olursa benim garantimde dedi12.800 tl para çıktı benden araba oldu teslim aldım yaklaşık 1-2 km gittim turbo puf diye bir ses çıkardı gaz yemedi araç tekrar tamirciye götürdüm baktı falan turbo arızalanmış dedi tekrar turbo söküldü revizyona gitti yapıldı teslim aldım yaklaşık 1 hafta sürdü yine teslim aldım ama akşam trafiği olduğu için test etme imkanım olmadı tam ertesi gün ailemle pikniğe gittik giderken gayet iydi test etme imkanı bulmuştum bu sefer tamam dedim dönüşte puf dedi turbo yine gitti yavaş yavaş eve gideyim ertesi gün tamirciye götürürüm tekrar dedim ama araçlar korna çalınca bana aynadan baktım sanki tarla yanıyo gibi beyaz duman atıyor araba çektim kenarı tamirciyi aradım durumu anlattım çekici gönderdi araba tekrar tamire gitti biz yollarda perişan tabi ertesi gün gittim tamirciye durum nedir diye baktım motordaki yağı çekmiş az bir yağ kalmış motorda az daha yatak sarcakmış turbocu yağlamada problem olduğunu söylemiş yağ pompası değişcek dedi 6.800 tl daha çıktı benden tabi tamir aşaması yine 1 hafta kadar sürdü araç yapıldı dedi ama artık bozulcak diye ben sürerken korka korka devri fazla yükseltmeden sürüyorum aradan 3 gün geçti ve memlekete gitmeye karar verdik yaklaşık 320 km yol inş bişey olmaz besmelemizi çektik ailecek arabaya bindik yaklaşık 30 km sonra aynadan baktım yine beyaz duman atmaya başlamış araba ama bu sefer çekiş düşüklüğü yok hemen durdum tamirciyi aradım beyaz duman atmaya başladı dedim vidyosunu gönderirmisin dedi gerek yok koku yine aynı yağ kokuyo egsozdan dedim tabi turbo un üzerindende duman geliyor turboyu bozmaya başlamış o zaman kımıldama orda kal dedi çekiciyi gönderdi bugün yine tamire gitti bu sefer başıma ne çıkcak acaba ben ne yapayım lütfen her türlü fikre açığım yardımcı olun
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 828 (Bu ay: 38)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası