Araba zor kendine geliyor
Benim araç lpg regülatörü değişmeden önce tek marşta çalışıyordu şimdi çalışmamaya başladı 3 ya da 4. marşta çalışıyor ve çalıştırdıktan sonra 5 dakika falan bekliyorum araba hala kendini toparlamamış oluyor devir 500-600 devirler de geziyor her an motor duracakmış gibi tekliyor ben de ayağımı gazda tutuyorum 1500 devirde iyice kendine gelene kadar. Ama 200-300 metre kadar ilerledikten sonra düzeliyor yavaş yavaş devir yükseliyor 1000'e sabitleniyor. Havaların da soğumasıyla birlikte arabanın zor çalışması normal gibime geliyor ama ben lpg regülatörünü değiştiğim de havalar sıcaktı daha 30 derecelerde falan geziyordu ama yine tek marşta çalışmıyordu 2. marşta tık diye alıyordu. Ekstra olarak araba hep 70-75 derecelerde takılı kalıyor 90 derecede sabit kalması lazım ama zor ulaşıyor bu soğuk havalarda. Galiba onun için de kışlık termostat varmış onu taktırmam lazımmış öyle duymuştum. Hem de araba daha hızlı kendine gelir dimi kışlık termostat taktırırsam? Araç Uno 70S Karbüratörlü Dedemiz. :)
Arabam çok yakıyor
Merhabalar arkadaşlar son zamanlarda bu yakıt artışı ciddi şekilde arttığını hissediyorum. Ortalama 3 lira falan yakıyor araba çok değil mi ya 22-23 lt lpg alıyorum ve bununla ortalama şehir içinde 130 km falan gidebiliyorum. Baskı balata, buji, motor yağı ve filtresi, hava filtresi bunlar değişti araçta. Araç uno 70s karbüratörlü.
Spoiler'ı nasıl yapıştırabilirim?
Arabam için Spoiler almayı düşünüyorum da kimisi silikon falan dedi ama nasıl bir silikon vs. almam lazım hiç taktıran var mı?
165/70 R13 Lastik önerisi
Petlas falan iyi midir? Lassa, Michelin, Continental, Goodyear çok iyi ama onlarda 2 lastik parası. Bu ölçüde hangi marka alsam fiyat performans olur? Bir de 4 mevsim lastikler varmış galiba onlar nasıl?
Araç Uno 70s bayağı uzun bir zamandır bakım yapılmamış arabaya. Şanzıman elden geçecek uğultu falan var. Baskı balata değişecek o sırada yapılması/değişmesi gereken net şeyler nelerdir? Mesela kendimce şöyle sıraladım:
Yağ filtresi (kim bilir kaç Km'dir değişmiyor kafadan 20 bin 30 bin net vardır bence.)
Hava filtresi (aynı şekilde ne zaman değiştirildiği bilinmiyor.)
Bujileri değiştirdim 1 ay oldu.
Buji kablolarını değiştirmedim sorunsuz çalışıyor dedi usta çünkü.
V kayışı.
Triger kayışı.
Benzin filtresi (değiştirdim.)
Motor yağı. (değiştirmedim hiç, bilmiyorum ne zaman yenilendiğini.)
Antifriz yok bu arada, en yakın zamanda koyacağım ama onun için ekstra bütçe lazım çünkü bir yerden patlak verecektir illaki sonra ekstra masraf açmasın.
Unuttuğum bir şey varsa söylerseniz sevinirim. Arabayı bayağı bir güzelleştireceğim sağlam bir para harcayıp.
Bu parçayı nereden bulabilirim?
Her yere baktım internette bu parçayı ne isimle ararsam arayayım bulamadım en sonunda çıkmacılara gittim anlattım derdimi dediler bunu bulamazsın? Ne demek bulamam ya bu parça neden üretilmez kafam almıyor. İzmir'deyim önerdiğiniz bir yer varsa gidebilirim veya internette ne diye ararsam bulabilirim fikriniz var mıdır? Araç Uno 70s.
Arabamın yakıt tüketimi sizce nasıl?
Yakın zamanda uzun yolculuk yaptım toplam aldığım yakıt fişlerine bakarsak 59, 60 lt LPG almışım ve 900 küsür km gittim. Nasıl sizce bu değer?
aracım 2. marşta çalışmaya başladı
merhaba, aracım uno 70s lpg de gaz yememe sorunundan dolayı atikere gittim ve regülatörü değişince sorun düzeldi ama gaz yememe sorunu varken arabamı 3 gün çalıştırmayınca bile yine de tek marşta alıyordu. Şimdi motor soğuyunca lpg de tek marşta çalışmıyor galiba beyin (regülatör) tam soğuduğunda tek marşta almıyor ilk marş 1 saniye olsa bile 2. marşta saliyesinde alıyor. bujileri değiştirdim düzelmedi, ama yakıtım baya azaldı 80 litre lpg ile 1000km yol yaptım . Bu arada tekrar gitmiştim o ustaya dedi ki Regülatör yeni olduğu için 500-600 km yap düzelir o sonra tekrar gel gaz ayarı yapalım dedi doğru mudur? Ben 1000km yaptım ama aracım hala 2. marşta alıyor acaba gaz ayarından dolayı mı?
aracım 2. marşta çalışmaya başladı
aracım uno 70s lpg de gaz yememe sorunundan dolayı atikere gittim ve regülatörü değişince sorun düzeldi ama gaz yememe sorunu varken arabam üzerinden 3 gün geçti ama yine de tek marşta almıştı şimdi aradan 12 saat geçince lpg de tek marşta çalışmıyor galiba beyin (regülatör) tam soğuduğunda tek marşta almıyor ilk marş 1 saniye olsa bile 2. marşta saliyesinde alıyor. bujileri değiştirdim düzelmedi, ama yakıtım biraz azaldı diyebilirim. Bu arada tekrar gitmiştim o ustaya dedi ki regülatör yeni olduğu için 500-600 km yap düzelir o dedi doğru mudur?
UNO 70S elektrikli ön cam maliyeti ne olur?
Merhaba arkadaşlar. UNO 70s aracım var. Ön camlar manuel, elektrikli yaptırabiliyormuşuz bunun maliyeti bana ne olur? Birinden 3000₺ gibi bir şey duymuştum. Elektrikli cam krikosu 200₺ - 300₺ falan araştırdığımda öyle çıktı karşıma yani. Bunun işçilik parası vs. tabii biraz maliyetli olur gibi geliyor bana.
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 21
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.954 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası