Şimdi arkadaşlar , bundan iki yıl önce bizim banyo ve tuvalet anahtarları için bir elektrik devresi hazırladım.Banyo ve tuvalet kapısı ful kapalı olduğu için ışıklar açık kaldığı zaman belli olmuyordu çünkü dışarı ışık sızmıyor.Işık anahtarları dışarıda olduğu için onlara bağlı bir devre hazırladım, anahtar açık kaldığı zaman yanacak kapatıldığı zaman da sönecek şekilde.Fakat devre ters çalıştı.Anahtar kapalıyken yanıyor, açıldığı zaman da sönüyordu.Şimdi tekrardan yapmaya heves ettim fakat o zaman ne şekilde bağladım ne denedim hiç hatırlamıyorum.Sorun kullandığım dirençlerde çok değil çünkü en basitinden v=ı.r den kendin buluyorsun ama şu kablolara bağlama işi sıkıntı.Yanlış bağlarsan led ve dirençler çöp oluyor.Arduino setim var oradaki malzemeleri kullanıyorum.Prizi söktüğümde bir ucunda tek ve büyük kablo bağlı ve alt tarafında ise sırasıyla banyo, tuvalet kabloarının bağlanmış olduğunu gördüm.Ama hangisi + hangisi - ya da öyle bir olay var mı bu şeyde? Ledin artı ucunu hangisine eksi ucunu hangisine bağlamalıyım? Birkaç şey denedim de bir ara düzgün çalıştı bir iki sefer açtığımda yandı kapattığımda söndü falan ama sonra kısa devre oldu.Ha bir de kullandığım kablolara ek olarak bakır tel kullanıyorum etrafında plastik sarılı olmayan.Onu bağlayınca direkt kısa devre oluyor.Banyo kablosuna bağladığımda onu (devreye bağlayıp) banyo ışığı sürekli yanmaya başladı, devrenin diğer ucunu da o tekli büyük kabloya bağlamıştım.Sonra kısa devre oldu zaten , onu nasıl düzgünce kullanabilirim? Umarım derdimi anlatabilmişimdir, birileri ilgilenir umarım.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 188 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Elektronik ve Mekanik