Bu parçaları toplamak mı yoksa hazır sistem almak mı
Merhaba, yaklaşık bir haftadır epey uğraştım ve sonunda bütçeme ve beklentilerime uygun bir sistem taslağı çıkardım. Sizce aşağıdaki parçaları tek tek almak mı daha mantıklı yoksa hazır sistem almak mı?
Ryzen 5 7500F
MSI PRO B650M-P
Sapphire RX 7700XT Pulse
G.Skill Ripjaws S5 32GB (2x16) 6000Mhz DDR5 CL32
Kingston KC3000 1TB 7000/6000
MSI Mag Forge 100R ARGB
DeepCool PK750D
ID-Cooling SE-214-XT ARGB
Toplam fiyat 36.5k yapıyor.
https://www.gaming.gen.tr/urun/386026/gaming-7800xt-amd-ryzen-5-7500f-mpk-asus-radeon-tuf-rx-7800-xt-gaming-oc-16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/
Aynı fiyata bunu da alabilirim. Bunda 7800XT var ama işlemci soğutucu yok, RAM'ler ve SSD benim seçtiklerimden çok daha zayıf. Anakart da A620.
Sizin düşünceniz nedir bu konu hakkında? Sizce ekran kartını bir model yükseltmek için bu parçalardan kısmaya gerek var mı?
2k oyun için sistem önerisi
Selamlar, birkaç gündür 35k civarı bütçe ile bir pc toplamak için sürekli araştırıyorum ve kafam artık aşırı karıştı. Şu an için düşüncem B650 Anakart, Ryzen 5 7600x işlemci ve RX 7700xt ekran kartı. Eğer f/p açısından daha iyi olur dediğiniz değişiklikler varsa tavsiye almak isterim. Yoksa bu parçalarla uyumlu olacak RAM, soğutucu ve kasa önerebilir misiniz lütfen? Birkaç gündür araştırdıklarım dışında bir bilgim ve tecrübem olmadığı için her türlü görüşe açığım.
Bir diğer sorum; fiyatlara baktığımda aynı markanın iki farklı RX 7700XT modelinde 3k fiyat farkı var, sizce aradaki fiyatı ödemeye değer mi?
Anakart konusunda da ekran kartında olduğu gibi ciddi fiyat uçurumları var. Örneğin Gigabyte B650M S2H, Gigabyte B650M-K, Gigabyte B650M DS3H gibi farklı farklı modeller var ve fiyatları birbirinden farklı. Bunların anlamı nedir ve benim hangisini seçmem gerekir?
Bu seçtiğim parçaların hepsinin en ucuz versiyonunu alacak olursam 25k civarı harcamış oluyorum. Eğer bunların daha pahalı olanlarını almam gerekiyorsa da kalan parçaları kalitesiz almaktansa bütçemi bir miktar daha esnetmeyi tercih ederim. Dolayısıyla illa 35k olsun diye zorlamadan bana doğru olan bilgileri verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler.
30k bütçe ile sistem yükseltme önerisi
Merhaba, 5 sene önce topladığım masaüstü bilgisayarımda oyun için bazı yükseltmeler yapmak istiyorum. Mevcut parçaları aşağıda paylaşıyorum.
Anakart: Asus PRIME B450M-K
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ekran kartı: Nvidia Geforce GTX1060 6GB
RAM: Corsair Vengeance 8GB x2 3200 MHz DDR4
SSD: Hi-Level 1TB M2 SSD
Power Supply: XIGMATEK X-Power 650W 80PLUS
Bütçem 30k, bu sistemde nasıl yükseltmeler yapmamı tavsiye edersiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 576 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sistem Tavsiyeleri