YENİ MALİK'İN İHTİYAÇ SEBEBİYLE TAHLİYE SÜRECİ
Selamlar,
2 Mart 2023 tarihinde İstanbul Avrupa Yakasında yüzde 35 ı kredi kullanarak ev satın aldım. İçerisinde kiracı mevcuttu. Emlakçı beni hem dolandırdı oraya girmeyeceğim ve kötü bir olaydan dolayı evi o psikoloji ile kiracılı almış bulundum. Kiracı ile 10 mart ta yüzyüze görüştük fakat duvar gibi bir adam. Abi 30 yaşındayım güç bela ev satın aldım düğünüm olacak vs. dil döktüm anlamadı. Ekim ayında kira sözleşmesi bitiyor üstüne ihtiyaç dahilinde oturabilirsin abi mayısa kadar hatta kira da verme falana kadar götürdüm. Adam tam bir duvar ardından noterden ihtar çektim 12 martta. 6 ay bekledim sonra arabulucu süreci başladı. Arabulucuda temmuz 2024 e kadar süre istedi, 150 bin tl de para istedi temmuzda çıkmak için. Deli oldum o gün sinirimden adam bildiğin çöktü eve gasp etti kabul etmedim ve tahliye davası açtım. Avukatım güzel bir dosya oluşturdu sanırım 2023 ekim ayı içerisinde dava açtık hemen 2023 aralık duruşma verildi. Duruşmaya gelmedi hastalık vs rapor sundu kiracının avukatı ertelendi şubat 2024 e. Şu an 19 gün var dava tarihine. Hadi tahliye kararı verildi üstüne istinafa gider o da ne kadar sürer istanbul avrupa yakası için bilmiyorum. Kafayı yemek üzereyim üstüne bir de davaya cevap kirada anlaşamadık yüksek fiyat istedi benden diye avukatı yazmış da yazmış. Allah şahidimdir ağzımdan kiraya yönelik en ufak bir kelime aldığım tarihten itibaren çıkmadı. Anlamadığım 2 çocuk sahibi evli barklı adam utanma haysiyet kavramları kalmamış iftira gasp ne ararsan başvurmuş durumda. Bu adama taa 10 mart ilk görüşmede 2024 mayısa kadar otur, kira verme üstüne de 50 bin tl teklif ettim. Şaka gibi dimi :) Ama yok insanlık denen vicdan denen en ufak bir emare kalmamış. Aklıma geldikçe sinir oluyorum.
Sonuç 22 bin tl konut kredisi ödüyorum evleneyim desem aynı bölge kiralar 18 den başlıyor. Yok yere 40 bin tl zaten 40 bin ödeyemem eve de. Ne olacak istinaf 1 seneden fazla bekle dur. 2023 mart ayında aldığım evde hemen hemen 2025 mayıs gibi oturacağım o da ölmez sağ kalırsak ve adalet gelirse. Siz siz olun aman kiracılı ev satın almayın alırsanız da sakin kafa ile düşünerek alın. Geç gelen adalet uyku bozukluğundan başka bir şey değil :(
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.085 (Bu ay: 116)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hukuk Genel