Lenovo Legion Ekran Ön Yükleme Anında Görüntü Vermiyor
Masaüstü bilgisayarım var Lenovo Legion Y27-30 Bilgisayar Ekranım var. Windowsu açarken logo ekranı, bios ekranı veya windows ön yükleme ekranında kesinlikle görüntü vermiyor.
Check disk gibi uzun süren işlemlerde dahi hiç görüntü olmuyor.
Windows ön yükleme tamamlanıp şifre girme ekranı gelince görüntü açılıyor.
Ekran kartının kendi HDMI bağlantısı ile bağlı ekran. Aynı bağlantı ile evdeki Philips Akıllı Tv'ye bağladığım zaman normal Televizyon dahi ön yükleme ekranını, bios ekranını hepsini olması gerektiği gibi gösteriyor. Bilgisayarın kendi ekranı göstermiyor. Biosa girmem gerektiğinde kasayı televizyona takmam gerekiyor.
Ekranın ayarlarında bunun için herhangi bir ayar bulamadım ekranın ayar bölümünde bütün başlıkları çektim aşağıya ekledim.
Neden olduğunu veya bunun değiştirilip değiştirilmediğini çözemedim.
Windows 11 Masaüstü Ani Kapanma Sorunu
Windows 11 Pro kullanıyorum. Herhangi bir şey yaparken aniden bilgisayar kapanıyor ve yeniden başlıyor. Mavi ekran hatası gelmiyor. Bir anda ana kart ışıkları yanmaya başlayıp yeniden açılış moduna giriyor. Bu hata çok sık olmuyor ama ne zaman olacağı hiç belli değil. Windows Edge ile internet sayfası açıkkende oluyor. Masaüstünde boşta beklerken de oluyor. Bu sorunu daha önce yaşadım ve format attıktan sonra düzelmişti ancak 10 gün kadar sonra tekrarladı. Bilgisayarda crackli bir oyun vb yüklü değil. Steam Xbox Epicgame ve EA Store dan satın alarak yüklediğim oyunlar var.
Check disk yap diyeceğinize eminim. Bu hatayı verip kendisini yeniden başlattığı zaman arada bir check disk yapıyor ön yükleme esnasında ancak sorunsuz tamamlayıp bilgisayarı tekrar açıyor.
Ekran kartı driverım güncel AMD Software Adrenalin uygulamasını kullanıyorum ve güncelleme kontrolü yaptığımda güncel diyor ekran kartım AMD Radeon RX 580 2048SP 8GB.
Diğer bütün driverları Windows Update ile otomatik yükledim. Ayrıca setup ile yüklemedim.
Windows Update güncelleme kontrolü yaptığımda 2024-03x64 tabanlı Sistemlere Yönelik Windows 11 Version 22H2 Toplu Güncelleştirmesi KB05035942 için indirme hatası görünüyor 0x80070002 hata kodu var. Ancak indirmede hata yok bunu bir kaç kez indirmeye ve kurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Update içinde bekleyen güncelleme olarak duruyor.
- PS5 Kullanıcısı - Masaüstü PC (İntel i3 10. Nesil 10100F 4 Çekirdek İşlemci, 32 GB DDR3 Ram, 500 GB SSD, 1+1+1 TB HDD, AMD Radeon RX 580 2048SP 8 GB Ekran Kartı, Windows 11 Pro) |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 268 (Bu ay: 58)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım