Kia Connect Türkiye kullanımı hakkında
Selamlar, forumda konuşulan bir konu bulamadığım ve gündem yaratmakta fayda gördüğüm için bu başlığı açmak istedim.
Kia Connect ile bu özelliğe haiz araçların şarj durumlarını görebilir, müdahale edebilir, klima ve koltuk ısıtma soğutma fonksiyonlarını kontrol edebilirsiniz.
Ancak -BTK kararı nedeniyle olduğunu zannederim ki- Türkiye'de bu özellik aktif değil.
Araç içi simkartların kullanımı ve sanırım datanın türkiye dışında tutulması gibi sebeplerden Tesla ve yeni yeni mercedes dışında türkiyede bu önemli konfor elemanlarını kullanamıyoruz.
İçten yanmalı araçlarda bu biraz keyfekeder bir opsiyon iken, şu an elektrikli araçlarda çok daha önemli bir hale geldi.
aracı şarja bırakıp gittiğinizde uzaktan şarj yönetimi, aracın içinin ısıtılmasından daha önemli bir sorun kabul edersiniz ki.
umarım ki 2025 yılında bu konuda Devletimiz bir yol açar ve araçlara uzaktan erişim konforuna erişiriz.
Mercedes'lerde başka bir durum daha var, onu da buraya not düşmek lazım;
geriye dönük olarak Mercedes Me fonksiyonları her araçta çalışmadı. cihazın üstünde gelen GSM modülleri (3 çeşit modül mevcutmuş ve anladığım kadarıyla da random geliyor.)nin bir kısmı çalışırken bir kısmında mercedes me özellikleri asla çalışamayacak.
umarım ki Kia'da geriye dönük de böyle bir şansımız olur. 2024 model bir EV6 sahibiyim (hatta sahibiyim demesem de olur, plakası çıktı ama teslim almadım.) bu erişim özellikleri ile Kia Tesla ile arasındaki bu farkı da kapamış olur, ben Tesla'dan çok daha alınır bir araç olduğunu düşünerek tercihimi yaptım. Tesla model Y SR ile aralarında teknik bir fark neredeyse yok. ancak satış sonrası destek, parça bulunurluğu ve dist. konusu nedeniyle tercihimi Kia'dan yana kullandım.
Kia Connect özellikleri AI'a sordum, onları da buraya bırakıyorum;
- Araç Kontrolü: Uygulama sayesinde akıllı telefonunuzu kullanarak aracınızı uzaktan çalıştırabilir, klima ayarlarını yapabilir ve kapıları açıp kapatabilirsiniz.
- Navigasyon: Yolculuklarınızı önceden planlamanıza ve ayarlamanıza olanak tanır. Bu özellik, navigasyon sisteminde sorunsuz bir kullanım sağlar.
- Araç Tanılama: Kia Connect, araç tanılama gibi bağlantılı araç hizmetleri sunar. Bu sayede aracınızın durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Find My Car: Aracınızı bulmanıza yardımcı olan bir özellik sunar.
Kia Connect Uygulamasını Destekleyen Araç Modelleri
- Kia Sportage
- Kia Sorento
- Kia Ceed
- Kia Niro
- Kia Stonic
- Kia Seltos
- Kia EV6
- Kia Picanto
- Kia Rio
Önemli Notlar:
- Model Yılı: Kia Connect, genellikle 2020 ve sonrası modellerde bulunur. Ancak, bazı eski modellerde de sınırlı özellikleri destekleyebilir.
- Donanım Seviyesi: Bazı araçlarda Kia Connect'in tüm özellikleri, donanım seviyesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 419 (Bu ay: 226)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Markalar