Biraz tavsiyeye ihtiyacım var. Gerçekten tuhaf bir wifi kurulumum var. Tek yatak odalı bir daire / apartman dairesi olan oldukça yeni bir evdeyim ancak zemin seviyesinde bir ön kapım var. Dairem üst katta olduğundan, ön kapıdan girdiğinizde hemen ana katıma çıkan bir dizi merdivenle karşılaşıyorsunuz.
Merdivenlerin alt kısmında, ön kapının yanında, geniş bant fiberimin girdiği bir dolap var. Daireye ilk taşındığımda, geniş bant yönlendiriciyi buraya kurmam gerekti. Üst kata çıkan herhangi bir Ethernet kablosu yok ve hiçbir Ethernet bağlantı noktası yok.
Birkaç yıldır bu dairede yaşıyorum, bu yüzden ilk başta ISP yönlendiricime katlandım ve hızlar doğal olarak çok iyi değildi. Sonunda üst katta daha iyi bir Wi-Fi bağlantısı sağlamak için elektrik hattı adaptörlerini kullanmaya başladım ve konsollarım ve akıllı TV'm için Ethernet bağlantılarına sahip olmak amacıyla üst kattaki adaptörün yanına bir köprü kurdum. Bu yardımcı oldu ancak hızlar hala mükemmel değil.
Yakın zamanda ISP anlaşmamı yükselttim ve yaklaşık 700 indirim almam gerekiyor ancak bu hızları adaptörler aracılığıyla elde etmekte zorlanıyorum. Bana yüklediğim bir ISP wifi genişletici verildi ve bu biraz yardımcı oldu. Yönlendiriciyi üçüncü taraf bir yönlendiriciyle yükseltmeyi denemeye karar verdim (eğer biri ne satın aldığımı bilmek isterse size bildirebilirim) bunun yardımcı olacağını umuyorum ancak elektrik hattı adaptörlerinin hızlarda darboğaz oluşturacağından endişeleniyorum. Birkaç gün içinde gelecek, böylece hepinize bunun nasıl gittiğini anlatabilirim.
Dizüstü bilgisayarımı yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum ve kablosuz adaptörle ilgili sorunlar yaşamaya başlıyorum. Tek çubuklu bir bağlantı yoksa (genellikle iki veya tam çubuklu bağlantı) bağlantı rastgele kesiliyor. Önceki dizüstü bilgisayarıma ne olduğuna dair anlatı işaretleri. Tüm BS ipconfig saçmalıklarını yaptım, sürücülerimi yalnızca sürücülerimin güncel olduğu mesajını almak için güncelledim, eski sürücüler, özel ağ geçitleri arasında geçiş yaptım ve yönlendiriciyi sıfırladım. Bağlantının teşhis edilmesi, yalnızca internetin 2 dakikadan kısa sürede kesilmesi için adaptör ve erişim noktasıyla ilgili sorunu "çözdüğünü" belirten geçici bir çözümdü. Bir youtube videosunun yorumlarındaki çözümlerden biri, sorunu çözmek için dizüstü bilgisayarını 10 gün boyunca kapatmasıydı. Bu sorunun gerçek bir çözümü var mı, çünkü başka bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum.
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 51 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Modem, Router, Wi-Fi Adaptör, Menzil Arttırıcı ve Diğer Network Ürünleri