Merhabalar sınava giren herkese geçmiş olsun öncelikle. Hızlıca konuya girmek gerekirse çocukluğumdan beri kendimi fotoğraf ve video düzenleme alanlarında yetiştiren, üzerine kariyet inşa etmek isteyen birisiyim. YKS 2024 sözelde 2098. oldum. Kendi alanımla ilgili bölümler genel olarak görsel iletişim tasarımıi, iletişim tasarımı ve türevleri şeklinde toplanmış bulunmakta. Genel bir eleme ve puan aralığıma baktığımda gözüme Bahçeşehir, Bilgi ve Kadir Has çarpmakta. Zaten bölüm teknik donanım ve stüdyo istediği için vakıf üniversitesi olması en sağlıklısı sanıyorum. Üç üniversiteyi kıyasladığımda şu çıkarımlara vardım:
- Bahçeşehir: Hazırlık kampüsü olan "Future Campus", yurt dışı imkanları, global bilinirlik ve okulun marka değeri kendini öne çıkartıyor. Eksileri olarak kampüs hayatı yerine bina hayatı olması hoş değil. Ablam bau mezunu ve ondan duyduğum üzere okulun öğrenci kitlesinin kalitesi ve tamamen ticari odaklı olması da içerde işlerin o kadar da iyi ilerlemediğini gösteriyor. Keza internette hakkında yapılan yorumlar da pek iç açıcıc değil.
- Bilgi: Hazırlık kampüsü olan kuştepe kampüsü gerçekten rezalet gözüküyor. İnsanı okuldan soğutacak cinsten. Santral kampüsü ise iletişim fakültesi adına konuşacak olursam stüdyoları ve imkanları ile çok cazip gözüküyor. Yerleşik bir kampüs hayatı olması ve evime yakınlığı da pastaya çilek.
- Kadir Has: Kadir Hasın iletişim fakültesi hakkında pek bilgi edinemedim. Hazırlığının zor olduğunu duydum. Bunun dışında bina olarak yine bilgi kadar iyi değil fakat bau kadar da dağınık diyemem. Ders programına ve akademisyenlere baktığımda okunabilir gibi duruyor.
Genel kanılarım bu şekilde. Bunun dışında bahsettiğim okullarda/bölümlerde okuyan, alan hakkında fikir ve tecrübe sahibi olanlar cevaplarsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 88 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite Eğitimi ve Yüksek Lisans, Doktora