Neredeyse sıfır seviyesinden TYT ve AYT çalışmalarına başlıyorum. Günlük olarak buraya ne kadar ilerlediğimi aktaracağım. Önerilerinize açığım. Çoğu insan "Ne kadar ilerleyebilirsin?" veya "Ne olacaksın, ne seviyeye geleceksin ki?" diyebilir. Ama önceki sene tamamen sıfırdan başladığım dönemde, hiç ders çalışmayan biri olarak günde 8 saat hiç sıkılmadan oturabiliyordum. Maalesef okul açıldıktan sonra yapamadım. Okul benim için büyük bir dezavantajdı çünkü normal bir düz lisede değildim; güzel sanatlar lisesindeydim. Güzel sanatlar lisesinde okuyanlar bilir ki, güzel sanatlar lisesinde alan dersleri ağırlıklı olduğu için diğer derslere maalesef zaman kalmıyor. Ne kadar çabalarsam çabalayayım, okul ile ders çalışmayı bir arada yürütemedim.
Bu sene erkenden hızlı bir başlangıç yaptım. Haftada iki saat matematikten özel ders almayı düşünüyorum. Matematikten tek temelim "Antrenmanlarla Matematik 1" kitabı. A’dan Z’ye her soruyu üzerinde durarak bitirdim. Antrenmanlarla Geometri'nin yarısında kaldım. Matematikte yeterli bilgim olmadığı için eksik kaldım. Bir tane Türkçe paragraf kitabı, bir tane de dil bilgisi kitabı bitirdim. Derse başlayalı şu anda 4 gün civarında oluyor. İddialı bir şekilde başladım, geceleri de çalışmaktayım. Günde 10 saat çalışıyorum ve ilerleyen zamanlarda bu süreyi artırmayı düşünüyorum.
Yeni bir forum hesabı açtım ve günlük olarak ne yaptığımı ve ne durumda olduğumu buraya aktarmak istedim. Eleştiri ve önerilere açığım. Beni geliştirecek seviyede yorumlarınızı bekliyorum. Matematikle başladım ve "Antrenmanlarla Matematik 2" kitabından devam ediyordum. Ancak maalesef çözüm videolarını izleyemediğim için bırakmak zorunda kaldım. Ne kadar üstüne gitsem de olmuyordu. Şikayetim var a şikayet yazdım ama bir geri dönüş sağlayamadım. Sonrasında önceki seneden Mert Hoca vardı, onunla devam etmek istedim ama onda da maalesef anlamadığım konular oldu. Ne kadar zorlarsam zorlayayım çözüm videolarından tam olarak istediğim seviyede açıklığa kavuşmuyordu. Bu yüzden matematik hocasıyla çözmeye karar verdim. Tam anlamıyla matematiği anlamak istiyorum. Bu yüzden sağlam bir şekilde her şeyi anlayarak ilerlemek istiyorum. Matematiği kısa bir süreliğine haftada iki saat hoca gelene kadar köşeye koydum. Halbuki o konuda aşikar ya aileme bu durumu bahsettiğimde saatlik 900 lirayı çok fazla gördüler. Haklılar, onlara da bir şey diyemiyorum. Bir memur ailesi ama tam anlamıyla matematiği anlamam için gerçekten gerekli olan bir durum. Okulda matematik dersi almadım desem çok olmaz. Aldığım matematik dersi ortaokul 5. sınıf seviyesinde diyebilirim. O yüzden maalesef matematiğim yetersiz. Tekrardan dediğim gibi matematiği bir köşeye koydum. Şimdi kafamda kurduğum planda daha hızlı ve daha etkili bir şekilde ilerlemek söz konusu. Nede olsa 4 sene boyunca fosforlu kalem üzerinde fosforlu kalem bitirmiş, hiçbir sosyal hayatı olmayıp o kadar çalışmaya ilk 100 bine giren kapalıları aşağılamak için demiyorum. Genelde kapalı olan Hayrunisaları geçeceğiz. Kendime garanti olarak gördüğüm alt derslerin konularını bir yandan bitirip bir yandan da paragrafa ağırlık vererek ilerleme kararı aldım. Sosyal, tarih, coğrafya, din, felsefe; fen, biyoloji, fizik, kimya. Bunları tek tek ele alarak bitirip kendime 40 neti garanti etmek istiyorum. Kendi çalışma planımda hangi şekilde daha verimli olduğumu öğrenmek 2 ayımı aldı ama bana çok şey kazandırdı. Bir dersi ele alarak günde 10 saat boyunca o derse odaklanıp o dersi bitirmek bana faydalı geliyor. Bu günde 10 saat odaklanıp konuları tek tek bitirmek dediğimde sınavdan önce oturup bir daha hatırlamaksızın ezber mantığındansa, bir konuyu merak konusu edinip kolay kolay unutmayacak şekilde çalışmak. Matematiğe birkaç gün boyunca zorlayıp sonuç almayınca diğer alt dersleri yapıp garanti gördüğüm 40 netin üzerinde durmak istedim. Sonuç olarak başardığımı görmek daha da iyisini başaracağımı gösteren çok büyük bir geçici motivasyon dalgasındansa her zaman göreceğim bir an bir umut ışığı olacak. Şu an elimde geçen seneden kalma kaynak olarak Coğrafyanın Kodları'nın tam seti vardı. Daha masraf çıkarmamak için ondan devam etmeye karar verdim. Bugün ilk iki konuyu bitirdim, bu gece boyunca da bir konu daha sığdıracağım. Masa başında durma ve çalışma konusunda sıkıntı yok, sıkılma yok. Dediğim gibi şu an çalıştığım 10 saati ilerleyen zamanlarda daha da fazla çıkaracağım. Konuları elimden geldiğince titizlikle bitirip çözerek öğrenmeye, çözdükçe öğrenmeye yöneleceğim. OGM materyalindeki soruların çıktısını alıp çözmeyi düşünüyorum. Bir bilgisi olan yazarsa sevinirim. Çalışmaya başladığım ilk gün kendimin nerede olduğunu belirlemek için bir deneme yaptım. Biraz gülünç gelebilir ama 40 net yaptım. Ortalama zorluktaki bir denemeden bu benim umudumu kırmaktansa, 40 net dahi olsa da elimde bir şey var ve bu ilerleyebilecek bir şey olduğunu bana gösterdi. Bundan dolayı üzülmektense sevindim. Hem en azından yapabiliyorum, yapabilecek bir potansiyelim var diye, hem de en azından eksiklerim belirli ve doldurabileceğim parçalar hayatımda ulaşabileceğim bir yerde. Bu seneki YKS sıralamasında, bundan önceki yaz günde 7-8 saat sıfırdan çarpma bölmeden başladım diyebilirim. O iki aylık eğitim ile 900 bin ve sadece sıralama konusunda da değil, okulun verdiği eğitim yanında çok üstte olduğu için okul sürecindeki kültür derslerinde çok yararı oldu. Okulda yapılan her denemede ya 5. ya da 6. oluyordum. Başlangıcı bu şekilde yaptım, sonunda iyi olacağına inanıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 235 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet