2024 YKS 17.4k sıralama yaptım. Şimdi geldik zurnanın zırt dediği yere tercihler... Ben normalde lise hayatımda sürekli mühendislik düşünen biriydim uçaktır makinedir vesaire son 2 yıl bilgisayarda net bi şekilde takıldım. Halihazırda talep göreceğini düşündüğüm birkaç proje fikrim var en azından bunları gerçekleştirmek için iş gücü satın almadan kendim bu projeleri hayata geçirmek için bilgisayar mühendisliği düşünüyordum. Yani bi şirkette maaşla çalışma beklentim olmadı hiç o konuda. Bu, bilgisayar mühendisliği konusunda bir artı olsa da yalnız çalışmak da bir eksi olarak hissettiriyor açıkçası. Bu konuda verdiğim emek kadar kazanmam ve esnek çalışma olanağına sahip olmam benim için bir artı. Okuldaki hocalarıma danıştım onlar tıp önerdi ve bana doktorların Türkiye'de belli bir statüye sahip olduğunu, maaşlı çalışmayı hiç düşünmesem de bana hayli yetecek bir maaşı olduğunu, belli bir süreden sonra zorunlu nöbet sayısının azalacağını, nöbet günleri dışında çok az bir mesai saatine sahip olduğunu, hastanede arkadaşça güzel bi ortam olacağını söyledi. Ama onlar maaşlı bir mühendis olacağım gözüyle bana bunları söylemişlerdi. Ayrıca önceki senelerde çokça öğrenci, mühendislikten tıpa geçmiş falan dediler. Ha bide tıpta kız erkek sayısı daha dengeliymiş üniversitede o konuda kafan rahat dediler. Tıpı 6 yıl okuduktan sonra 4 yıl uzmanlık için ders çalışmam mı gerekecek? Hastanede çalışıp eğitim almış gibi mi olacağız? Ha bide uzman olana kadar yaklaşık 6 7 yıl bol nöbetli çalışacağız bu doğru mu? İnsan fizyolojisi pek ilgimi çekmez ama bilgisayar veya işlemcinin çalışma mekanizmasını baya merak ederim. Fizik, matematik konularını iyi beceririm. Üretkenlik daha çok ilgimi çekiyor ayrıca. Girişimci tarafım ağır basıyor. Babamın emlakçı ofisi var, üniversite bitince ben işleri yönetmeyi planlıyordum ayrıca. Bolca yenilik ve yeni reklam stratejiler, müşteriye karşı ilk izlenim vs. onlarla ilgili çalışırım diyordum. Zaten 7 yaşımdan 13 yaşıma kadar her hafta sonu ve yaz tatillerinde ofisteydim. Reklam ve pazarlama ile ilgili çokça içerik tükettim lazım olur diye. Aslına bakarsanız bunları yazarak mühendisliğe ne kadar yakın olduğumu gördüm, şimdi fark ettim bunu. Yani bu durumda sizin kararınız hangi tarafta olurdu merak ediyorum bi akıl verebilirseniz abilerim ablalarım çok güzel olurdu. Şimdiden sağ olun var olun iyi forumlar.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 700 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet