Eskiyen farlar nasıl temizlenir geçenlerde araştırdım. Bulduklarımı kendim denedim ve aracımın farlarını bembeyaz yaptım. Bu kadar kolay bir şekilde çocuk gibi mutlu olunca öğrendiklerimi ve yaptıklarımı burada aktarma gereği duydum. Özetle, sizler için far temizleme rehberi hazırladım.
İnternette bu konu hakkında birçok farklı yönteme rastlamanız mümkün. Gördüğüm popüler yöntemlerin ne kadar etkili olduğunu ve nasıl doğru bir şekilde yapılması gerektiğini anlatayım:
Far Temizleme Ürünleri:
Far temizleme ürünleri, diğer yöntemlere göre en iyi sonuç veren ve en uzun vadeli çözüm yolundan biri. Doğrudan ürün önermeyeceğim ancak uzun yıllar boyunca sararmış araç farlarından kurtulmak istiyorsanız başvurabileceğiniz en iyi yöntem bu. Ürün tavsiyelerine ihtiyacınız varsa şöyle bir yazı buldum:
Limon ve Karbonat
Limon ve karbonat kullanarak sararmış farları temizlemek mümkün ancak ucuz bütçeli ve en etkili yöntem bu değil. Hafif sarartıları geçirmek için kullanılabilir. Daha çok düzenli far bakımı için tercih edilebilecek bir yöntem.
Beyaz Sirke ve Karbonat
Ev ortamında en iyi nasıl far temizlenir sorusunun cevabı diyebilirim. Doğru bir şekilde uygulandığında sapsarı farlar bile ilk günkü gibi parlıyor. Nasıl uygulandığına daha sonra değineceğim.
Diş Macunu
Diş macunu kullanımı da çok yaygın ancak kaliteli bir diş macunu gerekiyor. Örneğin sigara/kahve lekelenmelerine karşı etkili diş macunları var. Bu noktada o tür diş macunları çok iyi iş yapar. Aşındırıcılığı yüksek sonuçta.
Zımpara
Zımpara önerenleri de gördüm. Zımpara daha çok farın yüzeyindeki küçük çatlakları gidermede iş yapabilir. Bazı far temizleme ürünlerinin içerisinde de zımpara bulunuyor ama burada keramet zımparada değil, uygulanan üründe. O yüzden başlı başına zımpara tam olarak istediğiniz etkiyi bırakmayabilir.
Sonuç:
Bu yukarıda listelediğim tüm yöntemlerin adım adım nasıl yapılacağına da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Keyifli forumlar.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 98 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel