Arkadaşlar selamlar, bu bir iç dökme yazısıdır. Türk oyuncu kitlesinden bahsedeceğim.
Öncelikle ben 2021 yılından beri bilgisayar oyunlarını aktif şekilde oynuyorum. Bu oyunları oynarken gözlediğim en büyük fark ise yüzlercesinin arasından Türk toplumunun dahil olduğu oyunların o kısmının (Türk oyuncu kitlesinin olduğu kısım) tamamen bir çöplükten ibaret olduğu. İnsanların birbirine saygısızılığından tutun döndürülen dümenlere, troll kitlelere, milletin oyununu bozanlara kadar yüzlerce şeyi gördüm. Neden bilmiyorum ama bizim toplumumuzun geçmişten gelen bir zeka geriliği veya genel manada bir ahlaksızlığı var. Bunun diğer tüm sosyolojik alanlar gibi oyunlara da ne kadar iyi yansıdığını da birazcık zaman geçirdiğiniz zaman açıkça anlayabiliyorsunuz. Benim canım bu yüzden çok sıkılıyor. Oyunlarda kendi milletimden insanlarla kaliteli zaman geçirememekten ve milletimde böylesince ahlaksızlar bulunmasından çok canım sıkılıyor ve rahatsız oluyorum.
GTA VI bilmeyen yoktur, Online kısmını da öyle. Oyuna girip Türk oyuncular olduğunu fark edip selam arkadaşlar yazıyorum, chatten anneme ve şahsıma satırlarca küfür ediliyor. Neden küfür ettin yazıyorum, sövmeye devam ediyor. Squad bir askeri simülasyon oyunu ve içerisinde Türk sunucuları da mevcut. İletişim bu oyunda çok önemli olduğundan Türk sunucularında oynuyorum. Sunucuya girdiğimde zırhlı sahipleniyorum, oradan bir başka bebe gelip bu araç bizimdi diyor ancak daha o aracın sahipliğini belirten mangayı bile açmamış, üstüne maç ortasında gelip başka bir araçla bize çarpıyor ve tk (teamkill, dost öldürmesi) yapıyor. Sunucuda sesli chatten Allah'a sövüyorlar, admine bildiriyorum; admin bana küfredip beni banlıyor. War Thunder desen Türk klanlarındaki sapıklıklardan bahsetmeye gerek bile yok. Her gün chat açıp Atatürk'e Allah'a ve bu gibi milli/dini değerlere küfürler ediliyor. Yaş kitlesi desen 17-18 yaşındaki çoluk çocuktan ziyade 30-40 yaşında sarkık yaşlı adamlar arkada ailesi yemeğe çağırırken karısına küfrediyor ve bu sırada bizimle oyun oynamaya devam ediyor (Squad).bilgisayarımı aldığım (2021) ilk günden beri Call of Duty oynuyorum ve bu oyunun Türkiye Discord sunucusundan tutun oyun içindeki Türk klanlarına kadar leş kokuyor. Sunucuya grip yeni çıkacak oyunu eleştiriyorsun, adam gelip ne saçmalıyorsun sen diyor, toxicliyor. Birisi bir şey soruyor, düzgünce cevap veriyorum ve soruyu soran adam teşekkür dahi ediyor; bunun ardından bir başkası çıkıp "kardeşim ben zaten cevaplamıştım yazmana gerek yoktu yani" diyor. Yahu Allah aşkına arkadaşlar ben bu insanlarla oyun oynayıp zevk mi alacağım? Sonra ırk düşmanı vatan düşmanı oluyoruz. Arkadaşımla giriyoruz sunucudaki bir sesliye, yanımıza bir adam geliyor yaşı geçmiş. Diyorum ki "abi bizden ayrı oynama, sana yetişeceğiz derken oynayamıyoruz; ölüyorsun." bana diyor ki "e bilmem neyine koyduğum en çok sen ölüyorsun".bıktım artık, gerçekten bıktım. Bu denli ahlaksızlık ve adilik başka nerede görülmüş? Yabancı sunucularda aynı şekilde düzgünce sohbet edip konuştuğumda insanlarla o kadar güzel anlaşıyorum ki. Bunu fark ettiğimden beri zaten Türk oyuncularıyla işim bile kalmadı. İngilizcem olduğundan ötürü tüm oyunlarla kooperatif şekilde yabancı insanlarla oynamaya çalışıyorum eğer takımlı oynayacaksam.
Bu yazdığım olaylar sadece aklıma gelenler arkadaşlar, emin olun ve size yemin ediyorum ki 3 yıldır bunlar gibi yüzlercesini görmüşümdür. Bu bende artık Türk oyuncularından bir nefret doğurdu. Böylesine terbiyesiz bir toplum ile oyun oynamaktan ne zevk ne de keyif alıyorum. Düzelemeyeceğini bildiğim bir durum, sadece içimi dökmek istedim. Sizlerin de bu konuda görüşlerini merak ediyorum. Son olarak Allah ıslah etsin diyorum. İyi forumlar.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 104 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Pc Oyunları