Türkiyede okuyup Amerikada iş bulmak
Arkadaşlar merhaba 12. sınıf öğrencisiyim en büyük hayallerimden biri avrupadan ziyade Amerikaya gidip orada çalışmak hayatımı sürdürmek . amerikada üniversite okumak gibi bir imkanım yok türkiyede okuyup amerikada çalışmak gibi bir amacım var bunun için neler yapabilirim? ABET programına dahil güzel bölümler 5-10 k arası alıyor geriye kalan bölümleride 60-80k dan alıyor ( itü inşaat çevre ve maden mühendislikleri ) diş hekimliği yeditepe aynı sekılde 5-6k arası alıyor benim yapabileceğime inandığım 30-40k gibi bir hedefim var bunu yapıp 60k dan çevre muhendıslığıde yazmak istemiyorum fazla . Hem yaptığım sıralamadan cok gerıde olur hemde Amerikaya gidemediğimde bana Türkiyede sıkıntı cıkarabılecek bir iş gibi duruyor inşaat mühendisliği hakkında pek bir fikrim yok ama öyle bir sıralama yaparsam türkiyede diş hekimliği yazmak daha iyi duruyor. Denkliği olmayan bir üniversiteden mezun olursam da denklik sınavlarının gerçekten zorlu olduğunu duydum başka yollar biliyorsanız bilgilendirirseniz sevinirim nasıl bir plan yapmam gerekiyor bilemiyorum . Bu arada illa üniversiteyle ilgili bir iş olmasına gerek yok Okan Serbes gibi bir bootcampe girip bittikten sonra iyi bir maaşla IT işi yapmak da bence güzel bir seçenek ama tabiki bunun içinde amerikaya gitmek gerekiyor böyle işler için nasıl giderim o sorunun cevabı sizde varsa onuda cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler.
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 117 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite ve Bölüm Tavsiyeleri ve Rehber Konular