Bilgisayarı kapatıp açtım oyunlarda fps düştü
Herkese merhaba. Fifa 23 oynarken acil bir işim çıktı ve fan sesi evdekileri rahatsız etmesin diye fifa açıkken uyk moduna alıp dışarı çıktım. Geldiğimde ve oyunu açtığımda fpsnin aşırı düştüğünü fark ettim. Hemen bilgisayarı kapatıp açtım fakat fifaya tekrar girdiğimde yine fpsnin neredeyse 30-40 düştüğünü fark ettim. Diğer oyunlarda da denedim ve neredeyse hepsinde 40 fps civarı bir düşüş oldu bu neden oldu acaba ne yapmış olabilirim dostlar yardım ederseniz sevinirim...
Cs 2 oynarken yüksek sistemde düşük fps alıyorum
Herkese merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce aldığım monster abra a5 v20.3 model numaralı laptopuma counter strike 2 yükledim ve fps durumuna baktım. Yüksek ayarlarda 150-160 fps civarında alıyor. Bana kalırsa benim sistemimde daah çok fps vermesi lazım. Sizce doğru mu düşünüyorum veya nerede hata yapıyorum. Bu arada oyunu D dizinine yani windows kurulu olmayan dizine yükledim ama onunla bir alaksı var mı bilmiyorum tabi
Sistem özellikleri;
İntel i7 13700H
Nvidia 4050 ekran kartı
16 Gb ram
500 gb ssd
Herkese merhaba. Monster marka laptopuma undervolt yapmak istiyorum. Fakat kilidi kaldıramıyorum. Bu işlemciye undervolt yapılıyor mu veya kilidi kaldırmanın bir yolu var mı bilen yardımcı olursa çok sevinirim...
Ürün özellikleri;
Monster Abra A5 v20.3
İntel i7 13700H
Nvidia rtx 4050
16 gb ram
Monster laptopa undervolt yapamıyorum
Öncelikle herkese merhaba herkese hayırlı forumlar. Monster abra a5 v20.3 model numaralı laptopum gereksi yere işlemci ısıtıyor ve neredeyse 95 derece civarı seyrettiği oyunlar oluyor. Ben de internette undervolt adı verilen bir yönteme denk geldim fakat öncelikle biosdan kaldırıması gerekn bir kilit varmış. Fakat internette kilitlerin kaldırıldığı bioslardan farklı bir bios menüsüne sahibim ve o menüye br türlü giremiyorum. İntel i7 3700H işlemciye sahibim. Undervolt yapmak istiyorum. Kilidi kaldırmamda yardımcı olur musunuz lütfen ?
Quick CPU ile işlemci ayarı yaptım fakat işler çok karıştı
Hocam merhabalar. 3 Gün önce aldığım monster marka laptobuma birkaç oyun yükledim ve işlemcinin 95 derece civarında seyrettiğini gördüm. İnternette bazı araştırmalar yaptım ve undervolt yapılabildiğini bunun sonucunda bilgisayarın daha az ısındığını öğrendim fakat bilgisayar yeni olduğu için gözüm korktu açıkçası. Fakat daha sonra youtube da başka bir video gördüm ve Quick CPU adlı uygulamadan birkaç ayar yapılabildiğini ve çok rahatlattığını söylediği bir videoya denk geldim. Ve videoda bahsedilen ayarları yaptım zaten aşağıyada resim olarak ne yaptığımı koyacağım. Fakat bu ayarlayo yaptıktan sonra cihaz yeni açıldığında da arka planda herhangi bir uygulama çalışmadığında da57-63 derece aralarında seyrediyor. Ben bu ayarı yapmadan önce boş durumda 50 derece civarında seyrederdi ve şuan yer yer fan sesi yükselip alçalıyor. Bilgisayar normal durumda yer yer 4.800 GHz değerlerini görüyor fakat stress test açınca 3.70 GHz üzerine çıkamıyorum. Asıl stress testte yüksek GHz görmem gerekmez miydi ? Ayrıca intel xtu uygulamasından test yapınca alt tarafta üç adet kutucukta uyarı veriyor onları da anlayamadım. Anlayacağınız Quick CPU ile biraz salaklık yaptım ve 3 günlük bilgisayarımın biraz ayarları bozuldu galiba. Bu uygulamanın ayarlarını sıfırlayabilme imkanım veya başka kesin bir yol önerebilir misiniz dostlar çok teşekkürler...
Ürün özellikleri;
Monster Abra A5 v20.3
İntel i7 13700H işlemci E-core max 3.70 ghz p-core max 5.00 ghz
Nvidia 4050
16 gb ram
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 434 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar