Eski sistem için ekran kartı ve işlemci
Arkadaşlar herkese selamlar iyi forumlar. Halihazırda görsellerde gördüğünüz bir sistemim mevcut. 3 sene civarı oldu alalı ama rastgele hazır bi sistem olarak almıştım. Şimdi oyun oynamak istediğimde oynayamıyorum kaldırmıyor. CS2 Pubg Steam falan akıcı bir şekilde oynayamıyorum. Düşük ayarlarda bile 50-60 fps ancak veriyor. Biraz araştırma yaptım kendimce ve sizlerden bilgi almak istedim.
Almayı düşündüğüm işlemci AMD Ryzen 5 5600X veya AMD Ryzen 7 5800X. (İkisi arasında çok fark olur mu? Ve Darboğaz muhabbeti varmış bana bir dezavantajı olur mu? Sizce hangisini almalıyım aralarında 3k fiyat farkı var fiyat önemli değil)
Ekran kartı ASUS GeForce RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 128bit OC 3xDP DLSS3
Bir de şu anki sisteminde 240GB SSD almışım :) bi önceki 15 yıllık bilgisayarımdan 2 hddyi söküp buna takmıştım. Şimdi de KIOXIA EXCERIA G2 1 TB 2100/1700 MB/sn almayı düşünüyorum.
Sizce bu parçalar beni rahatlatır mı? akıcı bir şekilde fps oyunlarını oynamak istiyorum açıkçası. bu 3 parça 21K civarı tutuyor (ryzen 5 ile) ryzen 7 ile 24k civarı tutuyor. Aklıma takılan konu bu parçalar iş yapar mı ve ryzen5 ryzen7 arasında çok fark var mı? ve de ryzen 7 ile darboğaz muhabbeti olur mu olursa nasıl bi sıkıntı yaşarım?
Bu arada anakartım AM4 girişliymiş.
Monitörüm de JamesDonkey 144Hz
Kıymetli cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 97 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sistem Tavsiyeleri