Avrupa VS Asya'da üniversite okumak
Merhabalar, 12. sınıfa giden bir öğrenciyim. Geçen günlerde yan komşumuz olan ve endüstri mühendisliği bölümü Prof. ve öğretim görevlisi olan hocamızın yanına gittik ailem ile. Üniversiteler hakkında biraz konuştuk ve onun da yurt dışında (Londra'da) üniversite okuduğunu ve de şu an hâlihazırda Türkiye'de bir üniversitede çalışmasına rağmen bana yurt dışındaki üniversitelerin daha iyi olduğunu ve orada okumamın benim için çok daha iyi olacağını ve de bilginin nerede ise oraya gitmem gerektiğini söyledi.
Ana konuya geçmeden önce notlarımı ve bütçeyi konuşalım.
2.8 GPA'ya ve de 84 puanlık bir lise mezuniyet ortalamasına sahibim. İngilizcem B1, akıcı şekilde İngilizce konuşabiliyorum. Her hafta İngiltere'deki amcam ile görüşüp 1 saat kadar pratik yapıyorum ve de amcamın söylediğine göre İngiltere'ye geldiğimde hiç sıkıntı çekmeyeceğim.
Ama İngiltere benim için fazla pahalı.
(Avrupa)
O yüzden daha ucuz olan Avrupa'daki üniversitelere baktığımda İtalya ve de Fransa'nın bana uygun olduğunu gördüm.
(Sizin de önerilerinizi bekliyorum ve diğer ülke önerilerine de açığım.)
Ama burada kuşkulandığım başka bir kısım var ki o da Avrupa'nın son yıllarda hiç iyiye gitmemesi. Rusya-Ukrayna savaşı, mülteciler, Almanya'da AfD'nin başa gelmeye çok yakın olması... Avrupa çok iyi gibi gözükse de bir yandan patlamaya hazır bomba gibi geliyor.
Saçma düşünüyor olabilirim, o yüzden sizden tavsiye almak istiyorum.
(Asya)
Japonya, Çin, Kore üçlüsü bana daha cazip gelmekte şu an, yine de diğer ülkelere de açığım.
Ne yazık ki lise ortalamam 4 puan düşük olduğu için Japonya'nın MEXT bursuna başvuru yapamıyorum ama hâlâ parası ile okuma imkânım var.
Bir diğer olay ise bu ülkelerin, en çok da Çin'in, gelişmekte olması.
Bu ülkeler Uzak Doğu mutfağına ve kültürüne sahip ve de ben bu kültürü hiç bilmiyorum. Aynı zamanda dil bariyeri de var. Asya ülkelerinin dilleri çok zor, onları öğrenmek hiç yoksa 1 senemi alacak. Bunu da düşünmem lazım.
Ve de en önemli, aynı zamanda komik olan olay, Türkiye'den neredeyse 20 saat kadar uzakta olacak olmam. Annem "Ne gerek var o kadar uzağa gitmeye?" diye diretiyor ama hâlâ kararsızım.
İlk başta söylediğim gibi fikirlerinizi bekliyorum.
Eğer fikirlerim saçma gelirse unutmayın, bu yazıyı daha 17 yaşında olan bir ergen yazdı ve de tek istediği şey sizden yardım almak.
Amazon türkiye DOLANDIRICI olabilir mi
Amazondan Marvel thanos infinite guntlet alacağım ama şöyle bir görsel gördüm vede biraz şüphelendim Amazon prime indirimleri ile olan fiyat ile
2. El ürün fiyatı birebir aynı
Acaba 2. El ürün gönderme ihtimalleri varımdır

Son Giriş: 17 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 63 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama