KARGO DOLANDIRICILARINA DIKKAT
Merhaba,
Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. Lütfen herkes dikkatli olsun. Online ikinci el satış yapan platformlarda değeri yüksek bir laptop satarken, kendisini izmir de olduğunu beyan eden, burada tanıdık varsa kargoyu o kendi tanıdığıma kargo etmesini isteyen biriyle karşılaştım. Doğal olarak güvenilir bir ortam da olmadığımız için, bazı şüpheleri araştırdım. Birincisi sizi son dakikada arayıp kargoyu hızlı bir şekilde vermenizi söylüyorlar, yarın işim var oradan ayrılacağım hemen gelmesi gerekiyor diyor. Ben tanıdığıma kargo yaptıktan sonra, sizi arayıp bilgi almak istiyorlar. Kime gönderdiniz hitap için ismi nedir, kargo ücretini ödeyelim bilgileri iletin gibisinden sorular soruyor. Daha sonra şüpheleniyorum ve tanıdığıma sabah erkenden kargo şubesine gidip kargoyu almasını söylüyorum. Ne tesadüf ki elemanlarından biri de orada bulunup, bizim kargoyu alacak kişinin bilgilerini verip kargoyu istiyor. Akabinde bizim tanıdık olaya müdahil oluyor. Kıskıvrak yakalanıyor daha sonra kaşla göz arasından kayboluyor. Kargo çalışanları kimliksiz işlem yapmayacağını söylüyor lakin daha önce yaşanan bu olayları araştırdığımda, kargo dağıtıcı personelinden almaya çalıştıklarını öğrendim. Bir dikkat edilmesi gereken hususta hususi olarak MNG yada sürat kargo ile göndermenizi istiyorlar. Bu firmalarda elektronik cihaz taşıması olmadığından dolayı kargonun içeriğini laptop değil başka isim ile kargo yapılmasını istiyorlar. Yok diğer firmalar kargonuzu kırar geç getirir gibi bahaneler ile ikna etmeye çalışıyorlar. Son ana sizi acele ettirip kafanızı karıştırıp kargo etmenizi bekliyorlar. Tabi sizde elimden ürün çıksın satılsın para ihtiyacı ver diye fazla umursamadan nasılsa tanıdığıma kargo ettim diye düşünüyorsunuz. Akabinde sonucu tahmin bile etmesi güç bir olayla karşılaşıyorsunuz. Lütfen dikkat edelim, kargo bilgisi isim vs paylaşmayınız.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 115 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar