27 yaşında DUİM okumaya karar vermek
Arkadaşlar merhaba 27 yaşında 2. üniversite olarak Deu-Duim okumaya karar verdim. Yaklaşık 10 sene evvel tercihimi son anda değiştirip o sıralar ileriki hayat düzenimin el vermeyeceğini düşündüğüm için farklı bir bölümden yana kullandım. Tabi üstümdeki baskı, özgüven eksikliği de dahil oldu bu tercih değişikliğine ... Ancak askerlik ve iş derken şu anda memleketimden uzakta kamu görevlisi olarak çalışmaktayım. Maddi olarak durumlarım da bölümümü değiştirmeye müsaade etmemişti ancak bu sene yaşadığım birtakım durumlar artık bu hayatı istemediğimi 8-5 işe gidip eve gelmenin de cazip olmadığı kanısını daha da doğruladı. Sektörde şu an da çalışan arkadaşlarım da olduğu için onların da gazıyla sınava hazırlanmaktayım . Peki geç mi kaldım yani yaş mesleğimi icra etmemde sorun olur mu ? İnanın ki denizde yaşamak , pis ortamda çalışmak, yalnız yaşamak ya da benden yaşlarca küçük birinin amirlik yapması bunlar sorun değil, yeri geldi yaşça büyük insanlara da eğitim verdim , amirlik yaptım ancak iş insan olmakta bitiyor tamamen . 12-15 saat fabrikada vardiya çalıştığımı bilirim ben. Bu mesleği de öyle parası için değil hayat tarzını sevdiğim için yapmak istiyorum, prestijli gelmiştir gözüme . Hep gemidesin ancak sürekli ülke değiştiriyorsun, limanda kalsan bile soluduğun hava farklı , farklı kültürler tanımak ve ülkeler görmek de işin içinde olunca bana oldukça cazip geliyor. Karada ayağımız basıyor da hayat hayat değil. Forumda benzer konuları görmediğim için u konuda başlık açmak istedim. Denizci arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 60 (Bu ay: 19)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite Eğitimi ve Yüksek Lisans, Doktora