![](https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/3217709/8a791d24-8ec8-4b02-83a4-1af8c0d2021b.png)
![konu açıcı](/Static/forum/img/rozet/konu-acici.png)
![çok beğenilen](/Static/forum/img/rozet/cok-begenilen.png)
![müdavim](/Static/forum/img/rozet/mudavim.png)
![vefalı](/Static/forum/img/rozet/vefali.png)
Kevlar veya Çelik Yelek Almayı Planlıyorum
Dün ve daha önceden yaşadığım birkaç olaydan sonra bu yeleklerden alıp gezmeyi düşünüyorum. Kevlar veya çelik yelekler bıçaklanmaya karşı dirençlidir diye tahmin ediyorum.
Dün kız arkadaşımı evine bıraktıktan sonra yanıma 2-3 tane keko gelip sigara isteyip saçma sapan sorular sordular polis misin, asker misin diye çok sordular. Maksat benden ters cevap bekliyorlardı.
Daha önceden de birkaç kez korulukta yürürken buna benzer şeyler yaşadım. 10.000 TL'ye kurşun geçirmez yelekler var belli olmayan bunlar gerçek midir değil midir emin değilim pek.
Maksat birisi bıçak saplamaya çalıştığında en azından hasarı minimum seviyeye indirmek.
Kevlar aslında hafif olmasından tercih edilebilir ancak çelik veya kompozit zırh mantıklı fakat günlük kullanıma çok uygun değil Suriye'ye savaşa gitmiyorum.
Premium Teknolojik Ürünlerin Aslında Şişirme Olması
Premium üst segment ürünlerin çoğunda çok fazla kronik mühendislik sorunu mevcut. Gerek yazılımsal gerekse donanımsal ölçüde sorun var. Geçen sene 13. ve 14. nesil intel işlemcilerde voltaj kaynaklı ısıya bağlı oksitlenme durumları vardı özellikle I9 13800k gibi işlemcileriniz varsa microcode yamalarından önce yanma sorunu vardı. Yani CPU normal kullanımda sorun yaşamazken üst düzey performans gerektiren işlerde CPU hasar görebiliyordu. Microcode yayınlayıp bios update ile bu sorunu düzelttiler fakat Dünya genelinde çok fazla kullanıcı mağdur oldu.
Keza geçen senelerde RTX 4090 ve şimdi 5090'larda güç konektör yanma sorunları var. AMD işlemcilerin bazılarında soketi yakma sorunları var.
Geçtiğimiz senelerde Samsungun üst düzey ve bazı aynı yongaları kullanan SSD'lerinde gelen firmware yamasından sonra ssdlerin bozulduğu görülmüştü.
Yani demem o ki, premium ürüne Dünya kadar para yığıp ardından arıza çıkıp sorun bulunamaması rezalettir. Servise ilgili parçayı gönderseniz de servis o parçayı değiştirse bu sefer aynı sorun devam edecektir üretici tarafından çözüm sunulmazsa.
Premium ürün dediğinizde zaten üst düzey özellikler için satın alıyorsunuz fakat bu özellikleri kullanamayıp normal kullanım için alacaksanız bir esprisi kalmıyor.
Komedi. İşte çoğu şirket bu şekilde zenginleşiyor. O nedenle bana göre elinizde eski veya yeni fark etmiyor bu şirketlerin karbon ayak izi azaltma çabamız var, geri dönüşüme destek olun mevzusuna ben çok inanmıyorum. Geri dönüştürülen ürünlerin çoğunda yine sıkıntılar çıkabiliyor ve aslında sürekli siz servis arasında gidip geliyorsunuz. En sonunda servis değişim veya ücret iadesi verdiğinde satıcı size elimde cihaz yok size yeni cihaz verelim size ücret iadesi yapalım diyor. Eğer aldığınız seri düzgünse sıkıntı olmuyor ama sorunluysa bu döngüye devam ediyorsunuz.
Eski sağlam olan ürün çalışıyor ve hala görevleri yapabiliyorsa sorun yoktur ancak sen bir ürünü üretip sorunlarla beraber satıyorsan bu kepazeliktir.
Her sene neden parça satın alalım ki? Dolabımda Dual core t4500 işlemci de duruyor, pentium 4 işlemci de duruyor. İ3 3220 işlemci de duruyor.
![](https://vanilla.futurecdn.net/techradar/1176412/apple-touch-icon.png)
![](https://vanilla.futurecdn.net/tomshardware/1179147/apple-touch-icon.png)
![](https://vanilla.futurecdn.net/techradar/1179076/apple-touch-icon.png)
![](https://www.redditstatic.com/shreddit/assets/favicon/120x120.png)
https://www.techpowerup.com/332416/burning-saga-continues-this-time-its-an-amd-ryzen-7-9800x3d-cpu
Gaming Laptop Pişmanlıktır
Bunu deneyimlemiş oldum. Çok güçlü çok iyi diye alıp 2-3 sene sonra menteşe, kasa erimesi sorunları ile baş başa kalıyorsunuz. Metal kasalı laptop alsanız bu sefer statik elektriklenme sorunu ortaya çıkıyor.
En mantıklısı bana göre iş serisi laptoplar kullanmak. Thinkpadlerin bazı serileri, dell ve hp'nin bazı serileri çok iyi durumda.
Oyun vs ağır iş yapılacaksa kasa bilgisayar. En kötü alın xeon işlemci çok paranız yoksa paranın çoğunu düzgün güç kaynağı ve ekran kartına yığın bir tane de eski premium anakart alın kafanıza göre takılın. Makinenin bozulmaması için sistemi çektiği watt miktarının 2 katı online UPS aldınız mı makine kolay kolay bozulmaz anlık elektrik kesintilerinden etkilenmez.
Bazıları diyecek macbook al geç uğraşma, macbookta her oyuna destek yok ve bazı şeyleri yapmak uğraştırıcı olabiliyor. Şahsen macbook alacak olsaydım linux kurar yine kullanırdım fakat yükseltme konusunda çok zayıf kalıyor ve Apple'ın sevmediğim huyu kasanın içi açılınca geri toplanamasın şekilde cihazları üretmesi.
Ram belleklerin lehimli olması ayrı bir eksi benim için. Her modelde lehimli değil belki ancak soddim slot varsa fiyatı çok uçuk yerlere çekiyorlar. Gereksiz maliyet.
İstediğim Her Şeyi Elde Edecek Olsam Bile Mutsuz Olacağımı Düşünüyorum
|
İş Hayatının İnsanı Yıpratması
Şöyle arkama dönüp bakıyorum, aradan 4 sene civarı zaman geçmiş. 21 Yaşında işe başladım 25 yaşındayım. Alanımla alakalı bir iş yaptığım için memnundum fakat iş hayatı gerçek anlamda insanı yıpratıyor.
İnsanlarla, bürokrasi ile uğraşmak, saçma sapan yazılı olmayan yasalarla ve kurallarla uğraşmak. İnsanı en genç zamanlarında yaşlandırıyor. Birde buna aile baskısı eklenince daha kötü oluyor. Mesleğimi severek yapıyorum ilerlemeye çabalıyorum fakat yabancı veya Türk vatandaşı olsun insanların aşağı yukarı mentalitesi aynı.
Her mesleğin zorlukları var fakat insanlarla uğraşmak beni öldürüyor. Yeri geldi kanser yöneticilerle beraber iş yapmak zorunda kaldım hatta kavga ettim yeri geldi onlar gittiler ben kaldım iş yerinde.
Bir süre kafamı dinlemem ve kendimle ilgilenmem gerek diye hissediyorum. Yeni bir iş, yeni bir başlangıç... 2025 büyük şeylere gebe her zaman diyordum öylede oldu.
Önlisans zamanlarımı özlüyorum. Öğrencilik paran varsa gerçekten güzel bir şey. İş hayatı insanı çökertiyor.
Deprem Ülkesinde Gayrimenkulun Aşırı Değerli Olması
Bu çok kafamı kurcalıyor, ev, iş hanı, dükkan vs almak bence büyük bir kumar gibi. Ülkemiz deprem ülkesi ve deprem olduğunda hayatta kalsan bile zorunlu deprem sigortası yaptırdın diyelim o bina yıkılıp yeniden yapılana kadar çok zaman geçiyor.
Bana çok mantıksız geliyor bu kadar fiyatların şişirilmesi, herkes ev fiyatlarını uçurabildiği kadar uçurmaya çalışıyor, uçurdukları evlerde 40-50 senelik düzgün temellere sahip olmayan çürük binalar. Yeniden inşa edilmiş evlerin piyasada biraz daha pahalı olmasını anlarım ama 40 senelik binayı 5-0 yaş arasında ki ev fiyatına satmak mantık dışı.
Konumu çok iyi diyebilirsiniz ama Küçükçekmece, Bahçelievler, Ümraniye, Tuzla vs neresi olursa olsun fark etmez fiyatlar çok oynamıyor. Bahsettiğim binalarda villa, müstakil ev falan değil düz apartman.
Yaza Doğru CEH/CCNA Gibi Global Sınavlara Mı Hazırlansam?
|
Taşınabilir İnternet Alınır Mı?
Arkadaşlar selamlar,
Şimdilik işimden ayrılma durumum olabileceği için olabilecek tüm durumları değerlendiriyorum. Muhtemelen pederle tartışmamak için evi terk edeceğim birkaç ay akrabalarıma geçebilirim. Ancak orada da internet yok. Pederle kavga etme sebebime gelirsek askerlik diye diretmesi. Ancak şu an ben mevcut işimi bırakıp daha yüksek maaşlı bir işe geçmenin peşindeyim. Askere neden gitmiyorsun diye soracak olanlara birinci neden yatırımlarımın yükselme potansiyeli var bu sene 2. neden ise tokiden arsam var ve askere gittiğimde 6 aylık dönem içinde peşinatı ödeyememe durumum gerçekleşebilir.
Uygun pozisyon açılmazsa benim sadece SGK primimi yatıracaklarını ve süresiz izine çıkaracaklarını açıkladılar fakat benim boş durma gibi bir lüksüm yok. Aile evinden çıkıp 6 ay civarı akrabalarda kalmayı planlıyorum. Bir yandan toki arsa mevzusu vs var. Bu süre zarfında benim freelance iş yapma durumum gerçekleşebilir bu nedenle taşınabilir internet almayı planlıyorum. Tazminatımı isteyip işten istifa etme durumlarını araştırıyorum sürekli. İhbar ve kıdem tazminatımı alma hakkım oluşur mu sürekli makale okuyup duruyorum.
Türk telekomun cep magnetleri var aylık 200 GB 445 TL civarı, türkcell ve vodafone'da da benzer şeyler var.
Yurt dışına hiç olmazsa yazılım alanında iş yapmaya başlarım freelance olarak diye düşünüyorum. Biriktirdiğim para beni en az 2-3 sene götürebilir. Kriptolarımı hala satmadım fakat şu kritik dönemde bu durumların olması cidden can sıkıcı. Yeni bir iş bulana kadar en azından dolar üzerinden freelance iş yapmanın peşine gireceğim kafamda olan plan bu.
Ben evden çalışmaya devam ediyorum ancak bana gelen iş tekliflerinde haftada 2 gün olan iznimin 1 güne düşürüleceği ve evden çalışmaya son verileceği ile alakalı çeşitli teklifler alıyorum.
Dedim evden çalışmaya ve hafta sonlarıma dokunulmayacak teknik bir iş istiyorum. Sonuçta bu şirketin kendi içinde olan bir durum. Cumartesi günleri normalde çalışma günü sayılıyor ancak benim girdiğim projede hafta sonu çalışma günü olarak değerlendirilmiyordu dolayısıyla çalışmıyordum.
Ofise çağırıyorlar ancak mevcut maaşla ofise gitmek yerine yeni bir işe girerim daha yüksek maaşla ofise gider gelirim daha iyi diye düşünüyorum.
Benim İçin Bir Dönemin Sonu
4-5 Seneye yakın süredir çalıştığım şirket Mayıs-Nisan ayı gibi çalıştığım global şirketle ortaklığını bitireceğini açıklamış. Bana şu an çalıştığım şirket ise farklı bir departmanda ve pozisyonda iş teklifinde bulunacakmış. Fakat ben zaten ayrılmak için bahane bulmaya yer arıyordum yeni iş için.
2-3 Ayım var uygun beğendiğim bir pozisyon varsa geçebilirim ama olmazsa muhtemelen istifayı basacağım. Evden çalışmak güzeldi muhtemelen bu saatten sonra ofise gider gelirim.
Yatırımlarımı zaten arttırma peşindeydim bir süre beni idare edecek para mevcut kasada. Bakalım ne olacak.
Peder İkinci Evimizin Dibinde Daire Satılık Git Orayı Al Diyor
Kriptodan paralar çıkınca yan dairemize taşın diye darlıyor.
Yakın olsun istedim de bu kadar yakın olmasını istemiyorum. Delireceğim.
Elite Computer Technician > Preparing for engineering. |
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.976
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 66.270 (Bu ay: 17.652)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 562 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)