Passat B8 Hakkında
Öncelikle Merhaba
Bunları neden paylaşacağım…
2014 Model Passat 2.0 TDİ paket bir aracı galerinden kendi aracımı takas ederek aldım aldığım günden beri kızdırma bujisi ışığı ve motor arıza laması sorununu gideremedim. 2023 yılı itibarı ile 80.000.-TL civarında para harcadım. Araba yapıldı diyorlar 300 km gidiyorum ışık tekrar yanıyor söndürmek için biraz bekliyorum “30 dk kadar” çalıştırıyorum bazen sönüyor bazen ise sönmüyor.
Aracımı alırken Ankara da yetkili bir servise eksper yaptırdım bu eksper yaklaşık 3 saat sürdü herhalde detayına kadar bakmışlardır diye düşündüm ve güvenerek aldım. Aldığım günden beri de sanayiden çıkamadım.
Sorunla karşılaşınca yetkili servise “eksper yapan” tekrar götürdüm. Enjektörlerden dediler bir tanıdık firmaya yönlendirdiler enejktörler pulları değişti yaklaşık 15.000.-TL ödedim 500 km sonra arıza tekrarladı. Yine Yetkili servise götürdüm bu sefer de enjektörleri komple değiştirelim olmadı dediler. Tamam, madem arızam giderilecek değişelim dedim ve 40.000.-TL karşılığı onlar da sıfır değişti. Enjektörler değişince 2.000.-Km kadar kullandım tam Ohhhhhhhhhhhhh arıza bulundu derken Bodrumdayken kızdırma ışığı yine yandı. Kafamdan aşağı kaynar sular boşaldı. Sinir sistemim bozuldu.
Ankara’ya döndüm ve artık yetkili servis kazığı yemekten bıktığım için ve ekonomik açıdan da çok gücüm kalmadığı için sanayi de ustalara götürmeye başladım. Ustam konu yakıt sistemi ile alakalı bizlik bir şey yok diyerek sanayide iyi bir nam yapmış olan bir Pompacıya beni yönlendirdi. Pompacı sıfır enjektörleri tekrar söküp bakacağız bozuksa tamir olacak dedi. Bu işlerden çok anlamadığım için tamam dedim 1 enjektör bozuk onu tamir ettik dediler ya daha 5.000 km olmadı nasıl bozulur dedim. Kötü yakıt vs… dedi. 13.000.-TL karşılığı enjektörler tamir oldu. Ama benim düzeleceğinden hiç umudum yoktu. Keza düzelmedi de.
Ankara da sanayide başka bir ustaya gittim. O da Rail borusunu değiştirelim düzelir düzelmez ise yakıt pompalarına bakacağız dediler. “Yakıt Borusuymuş” Meersem o boruyu bana sokmuş haberim yok 30.000.-TL de yakıt kütüğünü değiştirdiler. Arıza Lambası 1.000.-KM sonra yine yandı J
Bir taraftan artık çevrem sat bunu bu düzen tutmayacak demeye başladılar. Ben Allahtan korkan kuldan utanan birisiyim benim çözemediğim bir arızayı başkası hiç çözemez diyerek hiçbir şekilde satmaya yanaşmadım. Başkasının kul hakkına girmek istemedim.
Bir Gün bir arkadaşım ben kara kara düşünürken ne oldu Umut dedi. Anlattım abi böyle böyle oldu diye. Beni sanayi de başka bir ustaya yönlendirdi. O ustaya her şeyi anlattım. Usta motor içerisinden bir soketi değiştirdi Eski soketin içinde bulunan 3 pimden birisinin pimi tırnağından çıkmış 250.-TL karşılığında değiştirdim.
Sonrasında arızam düzeldi şimdi soruyorum Bu ustalara ve aracımı kompitest yapan insanlara benden aldığınız bu paraları helalinden yiyebiliyor musunuz?
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 73 (Bu ay: 73)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası