Oto ses sistemi kurulum
İyi günler Dh ailesi. Satın aldığım aracın 3 hoparlörüde patlak olunca ufak bir sistem kurayım isteğiyle forumlarda dolaşmaya başladım ve sıfır bilgiyle ses sistemlerinin bu kadar derya deniz olması beni şaşırttı. 1 aydır araştırıyorum edindiğim bilgilerle bir sistem topladım ve kuruluma geldik ve ulaşamadığım veriler var tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerini isteyeceğim herkese teşekkürlerimi sunuyorum şimdiden.
Aracın Ön tarafına Blam 165RS Komponent
- 2 adet 165 mm woofer 2 ohm 75w rms değerli hoparlör
- 2 adet 20mm tweeter 3 ohm 10w rms değerli
Aracın arka taraflarına 165RC Koaksiyel
- 2 adet 165 mm woofer 2ohm 75w rms değerli
AMPLİFİKATÖR
- Audison 4.500 lük 4 kanallı D sınıfı 880w değerli bir amfisi var
- 130x4 Rms (4ohm)
- 220x4 Rms (2ohm)
Subwoofer henüz araştırmadım ama kolaylık açısından kendinden amfili koltuk altı birşey seçeceğim.
Sorulara gelecek olursak
1) İlk olarak amfi güç kablosu kullanma klavuzunda herhangi bir veri bulunmamakta. 8ga - 4ga, garanti olması için 4ga kalın kullanmam herhangi bir problem yaratır mı?
2) hoparlör kablolarını hepsi aynı uzunlukta mı olmalı.
3) Connection FSK-700 Kablo hakkında bilginiz var mı yada önerebileceğiniz kablo seti.
4) tweeter crossoverları var amfiye bağlantısı midlerle beraber bağlanıyor sanırım. Tweeterler 3ohm, hoparlörler 2 ohm olması problem yaratır mı.
- Bununla alakalı kullanma klavuzunda ki şablonu paylaşıyorum. Burada ikinci soru uçları amfi bağlantı yerinden birleştirmem problem yaratır mı? Ek'te resimde kırmızı olarak işaretledim. Şablonda ki gibi crosoverdan çıkan kablo arasından almam şart mı? (EK-2 de işaretlediğim yerden)
5) Hoparlörlerin kendileri 2ohm olması sebebiyle amfi 220x4 Rms güçde mi çalışacak. benim ilerde subwoofer almak istediğimde bu hoparlörleri paralel bağlayabilecek miyim 1ohm düşücek mi yani
6) Sistem hakkında ne düşünüyorsunuz Blam tercih etmemin sebebi iki takımda %40 indirim bulunmakta. Aynı fiyata focal morel audison sistemlerde kağıt üzerinde ki verilerde üstün gözükmekte. türkiyede blam hakkında veri yok ama yurtdışı sitelerde övgülerle bahsedilmekte.
Tekrardan yardımlarınız, eleştirileriniz, fikirleriniz hakkında sizlere teşekkürleri mi sunuyorum hayırlı forumlar.
Ek-1
Ek-2
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 39 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ses Sistemleri