YAZILIMCI YOL ARKADAŞI ARIYORUM
Herkese Merhaba,
Öncelikle kendimden kısaca bahsetmek istiyorum. İsmim Yunus, 34 yaşında, 2 çocuk babasıyım. Mesleğim inşaat mühendisliği ancak şu anda EGM personeliyim. Şimdi ise hayalimdeki projeyi hayata geçirmek için bir yola çıkmaya karar verdim ve bu süreçte yazılım geliştirme ve uygulama geliştirme konusunda deneyimli, uzun vadeli bir iş birliği yapabileceğim bir ortağa ihtiyacım var.
Şimdi diyeceksiniz ki neden bu işe giriyorsun nereden çıktı?
2000'li yıllardan beri internet ve teknoloji dünyasının içindeyim. Yazılım konusunda teknik bilgiye sahip olmasam da, popülerlik ve uygulanabilirlik açısından oldukça deneyimli olduğumu düşünüyorum.Bunu sohbet edersek anlarsınız zaten kripto zamanı bile doneleriyle ispatlarım kripto karşılığı oyun içi satın alım yapmış treni kaçırmış birisiyim belki bunun pişmanlığıyla artık bende bu pastadan payımı almak istiyorum Allahın izniyle kafamda tasarladığım proje bir anda aklıma gelen bir fikir değil; uzun zamandır planlıyorum ve analiz ediyorum fakat uygulamaya bir türlü geçememiştim şimdi ise somut bir adım atmaya karar verdim dediğim gibi pastadan payımı istiyorum o yüzden hedeflerim yüksek.
Gelelim projem hakkında ufak detaylara ,
Market uygulaması olan projemin hedef kitlesi, uygulanabilirliği ve potansiyel başarı oranları konusunda kapsamlı analizler yaptım. ChatGPT ile gerçekleştirdiğim testlerde %80 başarı oranı çıktı. Sonuçta yapay zekadır dedim belkide sallıyordur bilemeyiz diyip.. Aldım elime kağıdı kalemi çıktım sokağa fikirlerimi farklı yaş ve meslek gruplarından bireylerle paylaştım ve çok olumlu geri dönüşler aldım herkes okey dedi tutmaz diyenler de oldu tabi içeriğin detayına girdiğimde çoğunluk okey olarak evrildi
Projem son derece popüler bir alanda ciddi rakipleri var fakat daha önce denenmemiş bir uygulama yani içeriği asla uygulanmamış işte hayalim burada beni tetikliyor uygulanmamış olması kullanıcı geri bildirimleri ve veri anatiği ile sürekli evrilecek ve gelişecek yeniliğe açık olacak ve insanları özellikle zamandan acayip bir şekilde tasarruf ettirecek.
Gelir modeli olarakda
Uygulama içi satın alım olacak
Reklam geliri olacak ( kullanıcıyı rahatsız etmeyecek şekilde )
Ortaklıklar veya işbirliği olacak ( mekanlar vb gibi )
Uzun vade de büyük balıklar ile iş birliği sağlayacağına acayip derecede inanıyorum diğer detayları yüz yüze vericem.Şimdi diyeceksiniz ki madem projen eşsis benzersiz ve tutacak neden gidip bir yazılım şirketi ile anlaşmıyorsun? İstersem yapabilirim evet orta sınıf bir araç alacak kadar sermayem mevcut buda başlangıç için zaten yeterli ama taşeron istemiyorum
Benim Sorumluluklarıma gelicek olursak
Yukarda bahsettiğim gibi hali hazırda orta sınıf bir araç satın alacak kadar sermayem mevcut fakat ben taşeronlarla çalışmayı tercih etmiyorum en azından şimdilik olmaz ise zaten mecburen girişicem..
Projenin analizleri, tasarım süreci, tanıtım materyalleri ve reklam yönetimiyle ilgileneceğim herşey bende olucak
TÜSİAD, MÜSİAD SİVASLI GİRESUNLU İş adamları gibi dernekler ile bağlantılarım mevcut sayesinde yatırımcı bulma ve finansman konularında güçlü bir ağ kullanacağımı düşünüyorum hatırı sayılır iş adamı mütahit para kazanmaya aç doymak bilmeyen iş insanı müteahhit çevrem de var bütün argümanlarım okey olunca gidicem hepsiyle oturup tane tane konuşucam tek tek anlatıcam Allah da yardım ederse gerekli yatırımı alıcam
Yazılım Ortağından Beklentilerime gelicek olursak
Uygulamayı en başından sonuna kadar geliştirme ve sürdürülebilirliğini sağlayacak kendi malı gibi benimseyecek %lik payını alacak ortak olarak ilk etapta maaş öderim dersem yalan söylerim gidişata göre konuşulur ama amacım herkesle okeyleşip helalleşip Allah nezdinde de rıza almak olucak çünkü kavgayı baştan ederiz yani
Karşılaşılan teknik problemlere hızlı ve etkili çözümler sunabilmesi gerekli karşılıklı istişareye açık olacak yeri gelicek tartışacak yeri gelicek kızıcak kavga da edicez belki çok çalışacak ama işi benimseyecek abi bu iş benim diyecek.
Hukuki Güvenceler konusunda ne gerekiyorsa karşılıklı olarak noter huzurunda resmi sözleşmelerle yapılacak kendini nasıl güvene almak istiyorsa alıcak
Velhasıl bu noktada, taşeron bir yazılımcı ile çalışmaktan ziyade, projeyi benim kadar sahiplenebilecek bir yazılım ortağı arıyorum.Çünkü bugdur detaydır çözmek istemiyorum buna yetecek bütçem var fakat dediğim gibi ilk etapta taşeron ile çalışmak istemiyorum.Oturacak işini yapacak
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir
Eğer ilgileniyorsanız, DM’den iletişime geçebilirsiniz.
Saygılar,
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 240 (Bu ay: 240)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Yazılım Geliştirme