Yakın zamanda iki düğümlü bir ASUS ZenWifi BT10 WiFi 7 ağ sistemi satın aldım. Bir Ethernet ana taşıyıcısı kullanıyorum ve yönlendiriciler, 2000 metrekarelik tek katlı bir evde yaklaşık 50 ft aralıklarla bulunuyor. Gigabit kablolu internet hizmetim var. 3 bandın tümü (2,4, 5 ve 6 GHz) tek bir SSID'ye yayınlanıyor.
Yeni WiFi 7 özellikleri için heyecanlanarak yönlendiricimde MLO'yu etkinleştirdim ve hem benim hem de eşimin iPhone 16 Pro'larında yönlendiricinin yakınında (15 ft içinde) durduğumda gigabit'e yakın şaşırtıcı kablosuz hızlar elde ettim. Ancak bağlantı sürekli kopuyor gibi görünüyordu. Servis sağlayıcıyla ilgili bir sorun olduğunu düşündüm ama sonra sorunların yalnızca wifi7 iPhone'larımızda meydana geldiğini fark ettim, evdeki diğer her şey eski ve gayet iyi çalışıyordu. Telefonlarımız görünüşte her 15 dakikada bir düşüyor ve yeniden bağlanmak 5 dakika kadar sürüyordu ki bu çıldırtıcıydı.
MLO'yu devre dışı bıraktım ve şimdi bağlantı sorunu tamamen çözüldü. İnternet telefonlarımızda harika çalışıyor ancak birkaç hız testi yaptım ve artık gigabit kablosuz hızlara yaklaşamıyorum, elde ettiğim en iyi hız 200 mbps civarındaydı. Hala hızlı olduğunu biliyorum, bu yüzden büyük bir sorun değil, ancak MLO bağlantısında neler olup bittiğini ve neden sürekli olarak kesildiğini anlamıyorum. Benzer bir sorunu olan veya burada olup bitenlerin teknik ayrıntılarını bilen var mı?
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 77 (Bu ay: 77)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Modem, Router, Wi-Fi Adaptör, Menzil Arttırıcı ve Diğer Network Ürünleri