Mavi Ekran Sorunu
Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle konuyu doğru yere açmadıysam özür dilerim.
Bilgisayarım aşağı yukarı 1 yıllık. Son birkaç aydır sürekli artan bir mavi ekran sorunu var. Durduk yere mavi ekran hatası veriyor ve yeniden başlatıyor fakat yeniden başlatırken windows açılacağı sırada yeniden mavi ekran veriyor. Bu pc açılana kadar veya ben müdahale edene kadar bu şekilde devam ediyor. Önceden sadece mavi ekran veriyordu yeniden başlıyordu ben de arada olur böyle diyerek görmezden geliyordum ama şuan durum saçma bir hale geldi. Problem donanımsal mı yazılımsal mı bilemiyorum ama pcnin performansında fark edilir bir düşme yok. Bir yavaşlama, daha sesli çalışma, ısınma vs gibi bir sorun veya değişiklik de yok. Bu da beni sorunun daha yazılımsal tarafta olduğuna inandırdı ama emin de değilim.
Sistem:
İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
ANAKART:
Asus Prime B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 Vga DVI HDMI M.2 mATX Anakart
EKRAN KARTI:
ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
RAM:
XPG Gammix D35 8GB 3200MHz CL16 DDR4 Ram (1x8) (AX4U32008G16A-SBKD35) x2
SSD:
ADATA Legend 750 500GB PCIe NVMe Okuma 3500MB – Yazma 3000MB M.2 SSD (ALEG-750-500GCS)
KASA:
XPG Valor Air Rainbow RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ White Gaming Kasa
İŞLETİM SİSTEMİ:
Windows 11
Biraz önce pc tekrar mavi ekran verdi ve yeniden açıldığında ekran kartı sürücüsü çalışmamaya başladı. Yeniden indirdim fakat yüklenirken 7-zip crc error alıyorum. Eksik indiğinde olacağını yazmışlar internette. Ben de yeniden indirdim ama yine aynı hatayı aldım. RAM ler ile ilgili bir sorun olabileceği yazılmış çeşitli yerlerde.
Ayrıca Windows güncellemeleriyle ilgili olabilir diye yüklenmemiş tüm güncellemeleri yüklemeye çalıştım fakat indiremiyor. Hata veriyor.
Gerçekten garip bir durum. Program ekle kaldır kısmını açmaya çalışıyorum açılır gibi olup kapanıyor pencere. Tüm bunlar göz önüne alındığında sorun yazılımsal gibi dursa da emin olamıyorum.
Sizin fikirleriniz nedir? Sorun neyden kaynaklanıyordur ve nasıl çözebilirim. Format atsam düzelir mi? Windows 11 in problemli olduğunu duymuştum. Windows 10 a geçsem daha iyi olur mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 20 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım