Askeri okulu bırakmak istiyorum
Arkadaşlar ben kara astsubay meslek yüksekokulunda 1. Sınıfın 1. Dönemini bitirmiş bir askeri öğrenciyim. Yaklaşık 5 aydır burdayım. Mesleğe büyük bir heves ve istekle girdim. Fakat mesleğin içine girdikçe işlerin çok farklı işlediğini gördüm. intibaktayken tekrar bırakmak istemiştim ama aileme hiç bahsetmemiştim. intibak da beni engelleyen arkadaşlarım olmuştu. Onların desteğiyle beraber bu zamana kadar gelebildim. Ama sanki artık o da yetmiyormuş gibi gelmeye başladı. Mesleğin zorlukları altında ezilmeye başladım. Gerçi daha öğrenciyim ama mezun olduktan sonra da bişey değişecek gibi gelmiyor. Çevremde ki herkes yeri gelecek aileni göremeyeceksin hatta eşin olacak doğumuna bile gidemeyeceksin gibi şeyler söylüyor ve ben bunlara hazır olmadığımı ve bunları psikolojimin kaldıramayacağını anlamaya başladım. Ben daha önce de ailemden hiç ayrılmadım ve böyle bir ortama girdiğimde çok zorlandım. Ama bir şekilde bu zamana kadar dayandım. Kendimi buraya ait hissedemiyorum bir türlü. Hani insan kendi kapasitesini bilir az çok ne yapıp yapamayacağını bilir. Ben bunun farkına biraz geç vardım maalesef. Keşke mülakatta elenseydim diyorum. Yerime gelecek kişi mesleği hakkıyla yapardı belki de. Dün bu durumu aileme anlattım ve çok şaşırdılar. Benden hiç beklemediklerini söylediler. Haklı olarak biraz sitem ettiler gibi. Babam sana kararını iyi ver hayatın disiplin altında geçecek gibi şeyler söylemiştim şimdi neden böyle oldu dedi. O andaki heyecan ve sevinçle aslında pek kulak asmamıştım ne olacak ya yaparım demiştim ama buraya girince ve işin içinde olanları öğrendikçe fikirlerim ve düşüncelerim değişmeye başladı. Bundan dolayı da aileme anlatmaya da çekindim uzun bir süre. Yol yakınken dönmeli miyim bilmiyorum lütfen yardım edin bana. Kafam çok karışık. Aklımda burayı bıraktıktan sonra ne yaparım düşüncesi de var. Plan da kurdum aslında. Bırakırsam babamın iş yerinde çalışıp bir yandan da bir sene sonraki yks sınavına hazırlanıp bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanmayı düşünüyorum. Bana yardım edin. Mesleğe devam etmeli miyim? Yol gösterin lütfen.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 353 (Bu ay: 133)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite Eğitimi ve Yüksek Lisans, Doktora