Ryzen 5 5600 Cinebench R23 skoru çok düşük?
Uzun süredir böyleydi ama soğutucumu ve kasamı değiştirip. Çok daha iyi bir soğutmaya sahip olduktan sonra bile düşük olduğunu görünce kafam karıştı. Cinebench R23 testlerinde çoklu çekirdekte 10-11k aldığını gösteren bir sürü kişi var ama ben çoklu çekirdekte 8000-9000 arası alıyorum. İşlemci ısınmıyor hatta yeni soğutucuyla %100 kullanımda 60 dereceyi bile geçmemiş. Neden hala bu kadar düşük skor verdiğine anlam veremedim. Overclock falan mı yapsam?
Arctic Liquid Freezer III 280mm Alınır mı?
Ryzen 9 9900x almayı planladığımdan kasamı ve işlemci soğutucumu değiştirmek istiyorum. İnternette bu sıvı soğutucunun epey övüldüğünü gördüm. 280mm modeli ise diğerlerden garip bir şekilde çok daha ucuza satılıyor. Sizce bu fiyata alınır mı? Yoksa alınabilecek daha iyi bir şey var mı? Aşırı fark olmadıkça çok fiyat çıkmak istemiyorum. Overclock yapmak gibi bir niyetim yok. Sessiz olsun yeter. Sıvı soğutucuların daha sesli olduğunu duymuştum. Bu model için öyle mi?
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-liquid-freezer-iii-280-acfre00135a-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,603971543.html
Lian-li Lancool 207 alınır mı?
Merhaba Lian-li markasının Lancool 207 modelli kasası alınır mı? Gamers Nexus kanalının 2024 en iyi kasalar videosunda. 100 dolar altı alınabilecek en iyi kasa olarak seçilmiş. Türkiye fiyatı ise şu anda 3700 lira. Bu fiyata değer mi? Bu fiyat bandında daha iyi bir kasa var mıdır? Kasa almayı planlıyorum. Önceliğim iyi soğutması ve sessiz olması. Işıklı mışıklı işte önünün de cam olması falan pek önemli değil.

İşlemci Soğutucu Tavsiyesi
İşlemci: Ryzen 5 5600
Soğutucu: Deepcool AK400
Dün CP77 oynarken işlemci aşırı ısındığından bilgisayar kapandı. Ben de soğutucuyu erkenden değiştirme kararı aldım. İleriki zamanlarda Ryzen 9 9900x almayı düşündüğümden ona göre bir soğutucu almak istiyorum. Overclock yapma gibi bir niyetim yok. Render ve oyun için kullanacağım. Ek olarak mevcut kasam sıvı soğutucu desteklemiyor. Yani eğer sıvı soğutucu önerecekseniz yanında kasa da önerin lütfen. Bütçe konusunda bir fikrim yok. Soğutma ve kasa konusunda ne ucuz ne pahalı bilmiyorum ama uygun fiyatlı işimi görecek bir şey almak istiyorum. En üst düzey premium bir ürün almak gibi bir niyetim yok.
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 21
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 489 (Bu ay: 489)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler