MacOS Harici disk biçimlendirme türü
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde ani bir karar ile MacOS işletim sistemine geçmeye karar verdim. Ve yeni çıkan Mac Mini m2 işlemcili ürünün siparişini verdim. Allah nasip ederse 17-21 Şubat'ta elimde olacak. Ekonomik olarak klavye, mouse gibi yan ürünleride alınca ne yazık ki bütçem pek kalmadı. Ya 8gb olan ram'i 16gb yapacaktım, yada 256 Gb olan disk boyutunu 512 Gb yapacaktım. Kararımı ram'den yana kullanarak 16Gb ram seçimini gerçekleştirdim. Sonrasında yine Apple sitesinde satılan 2TB thunderbolt girişli bir harici disk aldım.
Şimdi benim 2 sorum var.
1.sorum bu harici diski Windows ile dosya transferi yapmak amacı ile değil (onun için usb kullanırım) mac'te 256gb olan diskimi büyüterek bazı uygulamaları ve dosyalarımı macos 'da tutmak ve kullanmak için kullanacağımdan, hangi biçimlendirme seçeneğini seçmeliyim. Fat ve Exfat galiba windows ile ortak olanlarmış. Onun dışında 2 seçenek daha var. En verimli kullanacağım hangisi olur?
2.sorum ise bu harici diski tak çıkar yapmadan, devamlı takılı olarak kullanırsam sorun olur mu?
Köpeğimin Cinsi
Köpeğime herkes farklı bir şey söylüyor. İyi anlayan biri yazarsa çok sevinirim. 5 aylık olan Köpeğimin cinsi nedir?
Adventure girebilmek için oyunu tekrar bitirmek ?
|
Windows 10 Kurulum sorunu
|
|
|
Lumia 920 Almalımıyım ?
|
Twitter sorunu (Lumia 520)
|
lumia 520 fotoğraflar sorunu
|
amber sonrası sorun
|
Meslek: Memur
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 160
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 4.228 (Bu ay: 128)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 21 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun