Merhaba arkadaşlar,
Windows 11 işletim sistemli bilgisayarımda USB üzerinden bulaşan bir virüsü temizlemeye çalışırken, ne yazık ki masaüstünde bulunan program kısayolları ve Başlat Menüsü'ndeki tüm uygulama kısayolları silindi ya da sistem tarafından erişilemez hale geldi.
Virüs temizliği sonrası kısayolların yer aldığı dizinleri yeniden oluşturdum. Yaklaşık 172.000 dosya/dizin oluşturulmuş olmasına rağmen, sorun düzelmedi. Örneğin Başlat Menüsü'nde "Chrome" arattığımda, sistem bu programı bulamıyor. Oysa ki Chrome’un kurulu olduğu klasör ve çalıştırılabilir dosyası hâlâ yerinde duruyor. Bu durum, sistemin uygulamaları tanıyamadığı ya da kısayollarla ilişkilendiremediği bir durumu işaret ediyor. Ve aynı zamanda bilgisayarın bazı kısımları Türkçe yerine İngilizce sonuçlar veriyor gibi, başlıklarda.
Şu anda'da bilgisayarı formatlamak gibi bir seçeneğim yok çünkü devam eden akademik projelerim nedeniyle yedek alacak yeterli alanım bulunmuyor. Verileri kaybetmeden bu sorunu çözebileceğim bir yöntem bilen varsa, yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Radyo Yayıncılığı, Yönetmenlik, Kurgu, Seslendirme, Dublaj, Editörlük, Kameramanlık, proje yönetimi ve yazımı, akademik makale yazımı
Üniversitede iletişim ve medya alanında eğitimimi sürdürüyor, aynı zamanda radyo programcılığı yapıyorum. Radyo yayıncılığı tecrübemin yanı sıra seslendirme ve dublaj çalışmalarıyla da ilgileniyorum. Bu süreçte edindiğim deneyimler, kendimi bu alanda geliştirmeme katkı sağlıyor. |

Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 136 (Bu ay: 136)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware