Sabit diskin bölümlerini düzenleme kısmında ayrılmış bölümle alakalı bir hata yaptığım için bilgisayarımı diğer sefer açtığımda "bootmgr eksik" hatası verdi, bilgisayar açılmadı.
Bununla alakalı microsoft'un sitesindeki çözümü denedim. Bunun doğrultusunda kurulum cd'si ile bilgisayarın açılışında komut istemine gittim, burada bootrec/rebuildbcd komutunu girdim.
Bilgisayar tekrar açıldığında bu sefer "a operating system was not found" hatasını verdi, bilgisayar yine açılmadı.
Yine microsoft'un sitesinden bununla alakalı çözüm olarak, komut isteminde bcdboot.. diskpart.. list disk.. sel disk.. list vol.. sel vol.. komutlarını girdim, bilgisayarı tekrar başlattım.
Bu sefer bilgisayar açıldı ama klasörler gizli öğe olarak gözüküyor ve .scr formatında. Görünüm kısmından gizli öğe'yi etkinleştirmeden klasörler gözükmüyor. Ayrıca bilgisayardaki bütün klasörler 103 kb boyutunda gösteriyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim?
Bu arada şöyle bir durum daha olmuştu: İlk çözüm denememde girdiğim "bootrec/rebuildbcd" komutundan sonra identified windows installation:3 yazısı çıktı, maalesef bunlar için (all) add to boot list dedim. Bilgisayar açıldıktan sonra eski işletim sistemlerini de gösterdi, hangisini açmak istersin diye sordu, mevcut işletim sistemini seçtim, sonra oturum geçici oturum olarak açıldı, yaptığım işlemler kaydedilmiyordu ve o esnada klasörler yine gizli öğe olarak gözüküyordu.
Ben de en nihayetinde format attım, problemden kurtulacağımı düşündüm. Herşeyi sil üzerinden format attım, şimdi oturum normal şekilde açılıyor, bilgisayarı normal olarak kullanabiliyorum ama bilgisayar hâlâ açılırken eskiden yüklü işletim sistemlerini de gösterip bunları açmak ister misin diye soruyor ve klasörlerin gizli öğe olarak gözükmesi problemi devam ediyor.
Anlayacağınız kompleks bir durum var.
Umarım yardımcı olacak biri olur.
(Not: Win 8.1)
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 124 (Bu ay: 124)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım