Sunucular ve websitenin Google'da görünürlüğü
Merhaba, mevcut bir websiteyi aynı domain ismi ile başka bir sunucuya geçirirsem, sitenin Google'daki görünürlüğünde değişim olur mu?
Detaylandırayım: sadece Hostinger ile birkaç websitesi tasarımı yapmış bir grafik tasarımcıyım, esas mevzum görsel tasarım yani. Bu yüzden websitelerinin derinliklerine dair bilgim yok. Ama SEO ayarlarını da esgeçmiyorum tabii ki. Mesela Hostinger'in SEO ayarlarıyla ilgili bütün yönlendirmelerini uyguladım tasarladığım websitelerde.
Ama şimdi bir şirket benden şunu istiyor: mevcut websitelerini benim tekrardan başka bir platformda tasarlamamı, ama Google'daki görünürlüklerini de kaybetmemeyi istiyorlar. Siteyi yeniden yaptığımızda görünürlüğü kaybetmekten korkuyorlar.
Mevcut siteyi tasarlayan vatandaştan memnun değiller, ona ulaşmakta çok zorluk çekiyorlar. Hangi platformda yapmış bu siteyi, nasıl SEO ayarları yapmış ve ne yapmış hiçbir fikrim yok. Bu kişiden ümidi kestikleri için, mevcut websitesini benim baştan ele alıp yeniden tasarlamamı istiyor bu şirket. Mevcut websitedeki bütün bilgiler ve verileri aynen kullanacağım ben. Ama SEO ayarlarıyla ilgili napmış, görünürlüğü iyileştirmek için neler yapmış bu arkadaş hiç bilemiyorum.
Aynı domain ismi ile Hostinger'de bu websiteyi yeniden tasarlamayı planlıyorum. Domain'in yani websitenin isminin aynı olması, görünürlükle direkt bağlantılı mı? Yoksa sağlam bi SEO çalışması mı yapmam lazım, ne lazım bana? (sağlam bi SEO ne demekse artık, hostinger ne öneriyorsa onu biliyorum ben hahah)
Bir de, dip soru: şirket için Hostinger'de websitesi tasarlamaya karar verdim diyelim, şöyle mi yapmam gerekir: onların adına bir mail adresi açayım, bu mail adresiyle Hostinger'e kaydolayım, sitenin hizmet bedelini onlara ödettireyim, tasarımı yapıp isteklerini tamamlayayım. Sonra mail adresini vs her şeyi onlara teslim edip çekileyim ya da eğer isterlerse sitenin işlerini yıllık olarak üstleneyim. Aklımda canlanan şey bu ama mantıklı mı?
Bilenlere selam olsun, teşekkürler!
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 32 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic