Yıllar önce gündeme gelmişti.
Poşet çayların poşeti ucuza mal olsun diye sentetik üretiyorlar ve yapısında plastik bulunuyor ve kanser yapıyor haberi üzerine herkes poşet çayı terk etmişti.
Poşetin plastiği sıcak suda eriyip kanserojen mikro plastik halinde vücuda ve sonrasında hücrelere geçip kanser yapıyor haberi kesinlikle doğruydu.
Sonra bütün çay firmaları hemen çark etti. Çayların bulunduğu POŞETLERİ sağlıklı ve doğal bir madde olan bir muz ağacı türü olan Abaka (musa textilis) ağacının yapraklarının kalın saplarından elde edilen liflerden yapmaya başladı.
Hemen kutuların üzerinde bu sağlıklı ve doğal POŞET kullandıklarını yazdılar. Herkesin güvenini sağladılar.
Yıllar evveldi bu durum....
EEEEE.....KONU ARTIK UNUTULDU......YILLAR GEÇTİ...
PAHALLI VE TEMİNİ ZOR OLDUĞU İÇİN BU SAĞLIKLI DOĞAL LİF ÇAY POŞETLERİ BAZI ÜRETİCİLER TARAFINDAN TERK EDİLDİ. BAZI ÜRETİCİLER UCUZ OLSUN DİYE TEKRAR SENTETİK OLAN VE PLASTİK İÇEREN POŞETLER KULLANILMAYA BAŞLADI.
YANİ UCUZ OLSUN DİYE HALK TEKRAR ZEHİRLENMEYE BAŞLADILAR.
KANINIZ DONACAK! AMA KONUYLA İLGİLİ YENİ BİLİMSEL ÇALIŞMA VAR!
Çok yeni bir bilimsel çalışma yapıldı...Sonuç kanınızı donduracak ve sentetik poşet çayı bir daha asla içmeyeceğiniz şekilde manidar.
McGill Üniversitesi’nde bilim insanları tarafından yürütülen araştırmada, demlenen sentetik olan yani doğal olmayan poşete sahip çayların üç farklı poşetli bitki çayı kullanıldı.
Söz konusu çaylar 95 derece sıcaklıktaki kaynamış suyun içerisinde beş dakika kadar bekletildikten sonra, araştırmacılar suyu süzerek poşet çayları elektron mikroskopuyla inceledi.
İnceleme sonucunda söz konusu nanopartiküllerin poşet çayların poşetinde hâlihazırda bulunmadığı, demlenme esnasında ortaya çıktığı görüldü.
Demlenen poşet çayların suya 11.6 milyar mikro partikül ve 3.1 milyar nanopartikül plastik sızdırdığı keşfedildi.
Bildiğiniz gibi plastik kanserojendir. Bu mikroplastikler direk hücre zarını kolayca geçerek hücrede direk kanserojen etki oluşturur. Hiç bir şekilde kaçış şansı yok....
KUTULARIN ÜZERİNDE LÜTFEN DOĞAL LİFLERDEN ÜRETİLMİŞ POŞET İBARESİNE BAKIN. UCUZ DİYE DİREK UCUZ OLANA YÖNELMEYİN.
SAĞLIĞIMIZ BU KADAR UCUZ DEĞİL.
Merhaba,
Dikkat....Sahtekar satıcıların oyununa sakın düşmeyin. Hile boyutu diz boyu olmuş inanılmaz şaşırtıcı ve şu an belki aranızdan birisi bu tuzağa düşmek üzere. İsim yapmış sitelerde sahtekarlık yapan satıcılar var. Siteler dahil hepimizi dolandırabiliyorlar.
Olay şöyle gerçekleşiyor.Örneği yaşadığım olaydan vereceğim.
Sahtekar satıcımız çok güvenilir bir alışveriş sitesinde Xiomi airdot Bluetooth kulaklık satıyor. Orjinali 250 TL civarında satılan bu ürünü bu satıcımız 190 TL civarında satıyor.
İlk başta 50 - 100 kişiye orjinal satıyor. Herkes yorumlar kısmına üründen memnun olduğunu ürünün orjinal olduğunu yazıyor 5 yıldız veriyor.
Dolandırıcı satıcımız artık güvenilir orjinal ürün zeminini oluşturdu. Fiyat kırıyor 100 TL ye düşüyor. Ama artık Çakma yani Replikaları piyasaya sürme zamanı. 250 TL ye satılan ürün 100 TL ye satılınca herkes siteye giriyor yorumları okuyan herkes Orjinal ürün aldığını sanıyor.
Bu replika üründen orjinal umuduyla alanlardan birisi de benim. Ama ben hazırlıklıyım. Dersime iyi çalışmışım. Orjinal ve replika farklarını anlatan yazı ve videolara göz gezdirmiştim.. Geldi kutusunu açtım ve hemen replika olduğu ortaya çıktı. İade ettim.
Dikkat edin orjinal yorumları dahi olan özellikle ciddi indirime girmiş ürünlerde bu oyun çok yapılıyor. Benim bu durum 2 kere başıma geldi. İkisinde de tuzağa düşmedim.
Rastlarsanız sadece iade etmekle kalmayın sahtekarları, siteye şikâyet edip mutlaka anlaşmalarını iptal ettirin.
|
sdsdsdsd |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 24
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 895 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası