Melez Elektrik Üretme Sistemleri
Merhaba,
Malumunuz elektrik ve doğalgaz fiyatları aldı başını gidiyor. Bu yüzden fatura maliyetlerini düşürmek için güneş ve rüzgârdan melez olarak enerji üretme fikri aklıma daha çok yatmaya başladı. Lakin bu konuda bir bilgim yok. Basit bir sistem düşünüyorum. 2 odalı bir ev için. 1 TV, 1 buzdolabı, 1 çamaşır makinası, 1 set üstü ocaklı fırın gibi genel kullanım amaçlı elektrik aletler mevcut. Su ve ev ısıtması doğal gaz ile yapılmakta.
Nasil bir sistem kurmaliyim. Kaç watt, kaç voltluk rüzgar ve güneş paneli, akü kullanmalıyım? Yanlışım yoksa bir inverter lazım olacak düşük gelen voltajı yükseltmek için. Bir de aküyü şarj etmek için bir cihaz gerekli. Dikey mi yoksa yatay mi rüzgar sistemi daha verimli olur?
Başkaca bir şey lazım olur mu?
Bulunduğum yerde kışın yeterince rüzgar olduğunu düşünüyorum, yazın ise ortalama 20-24C lik bir sıcaklık var 4-5 ay boyunca.
Yukarıda anlattığım sistem için gereken bileşenlerin listesinde tam olarak neler olmalı?
Not: Yurtdışında yaşıyorum ondan dolayı eBay AliExpress ya da Banggood dan sipariş verebilirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar.
Banggood'da %25 ender 3v2 3d printer (11.11) indirimi.
Herkese merhabalar,
Banggood da 11.11 indirimi başlamış.
Şu sıralar oldukça popüler olan ender 3 v2 3 boyutlu yazıcının fiyatı %25 e yakın yani 200$ in altına düşmüş.
Aşağıdaki linkten cihazı inceleyebilir ya da satın alabilirsiniz.
Umarım işinize yarar.
https://banggood.app.link/1bt93RSpPkb
Veritabaninda Formul Kullanimi
Merhaba,
Libre Office Base ve access da kendi isimde kullanabilmek icin calisanlarin calisma saatleri ve mesaileri hesaplayabilecek bir veritabani programi yapmaya calisiyorum. Bunun icin saati normal kesirli sayiya cevirmem lazim.
Misal adam a= 7:00 de baslamis b= 15:00 te bitirmis c= yarim saat mola kullanmis. d= Saatlik ucreti 20tl. 15:00 - 7:00 = 8 saat yarim saat molayi cikardik mi gunluk 7:30 saat ama bu 7.5 olarak yazilmali ve 20tk ile carpilmali. Bunu kolonlar arasinda nasil yapabilecegimi bulamadim. Excel de is kolay (b1-(a1+c1))xd1. Ama database uzerinde bu is nasil oluyor. Youtuba da database uzerinde veri kullanimi diye arattim lakin sonuc cikmadi.
Islem gayet basit lakin cikamadim isin icinden.
Veritabaninda a+b=c islemini bile yapamiyorum.
Yardim edebilecek var mi?
Simdiden tesekkurer.
Tablo Icinde Websitesi Cagirma
|
Comodo Antivirus
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 345
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.897 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 60 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar