Yüzbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 381 (Bu ay: 0)
356149 gün 10 s. 53 dk. kaldı
R5 5600 vs R5 5600X
Selam arkadaşlar. Ekran kartı almayı düşünüyorum ve işlemciyi de şimdiden upgrade edeyim diyorum.
Alacağım ekran kartı muhtemelen 3070 veya 3070 Ti olacak ama AMD'ye de kayabilirim belli olmaz.
5600 olarak şunu düşünüyorum. 5600X olarak da şunu düşünüyorum. Sizce hangisini almalıyım? Bu arada şu anki işlemcim R5 2600. şimdiden teşekkürler.
4070 fiyatlarının değişimi?
Öncelikle hatam, yanlış düşüncem varsa affola. Ben 4070'i bekliyordum, param da mevduat hesabında duruyordu. Fiyatlar ASUS Dual için olsun başka iyi modeller için olsun 15k idi, benim için iyi fiyattı. Mobil bankacılığa girdim, mevduat hesabını bozup kartı sipariş edecektim ama uygulama izin vermedi "işleminizi şubelerimizde gerçekleştirin" diye bir yazı çıktı. Şube de çok uzaktı gidemedim. Bugün de kapalı zaten kartlarda 1-2 günde 18-20k olmuş, görünce yıkıldım. Yani bu fiyat farkı niye oluşuyor? 600 dolarlık kart 800 dolara sat, 850'ye sat yani anlamıyorum. Stoklar az olduğundan mı acaba? Sizce stoklar arttıkça fiyatlar tekrardan 15-16k seviyelerine iner mi? Yoksa artık 17-17.5k altına bulamaz mıyız?
i7 2600 3.40 GHz işlemci alınır mı?
Başta i5 3470 almayı düşünüyordum fakat BF 1 de istediğim değerleri pek vermiyor ama idare ederdi fakat sonra i7 2600'e baktım rahat 60 FPS üstü veriyor. Sahibinden'den baktığımda bu ilanı buldum:" " fakat Param Güvende olmadığından içimde bir korku var ama satıcıda dolandırıcı gibi durmuyor sizce ne yapayım?(anakart 1155 pin )https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-2-nesil-toptan-ve-perakende-1087172212/detay
Ryzen 5 5600 sistem için ekran kartı önerisi
seLamlar sevgili dostlar,
kuzenim için sistem diziyorum fakat ekran kartı yerinde kafam çok takılıyor. Ryzen 5 5600 işlemci takacağım ama ekran kartı 2060 Super düşünüyorum fakat bulduklarım çok pahalı beğenilmiyor aynı şekilde 2080 de buluyorum ama çok pahalı deniyor sizce AMD mi almalıyım NVIDIA mı şu ana kadar hep NVIDIA kullandım o yüzden AMD biraz içim ısınmıyor ne önerirsiniz link de atarsanız çok sevinirim 2. el sıfır fark etmez. (sadece ekran kartına 16 17 k para vermeyeceğim ve sistem 13K tuttu yani 7Klık bir ekran kartı olursa çok iyi olur ona göre cevaplanırsa :)
İşlemcinin dahili grafik kartını kapatırsak işlemcinin sıcaklıkları düşer mi? Ryzen 7700X kullanıyorum ve boşta bile çok sıcak çalışıyor, BIOS'tan dahili ekran kartını kapatırsam bir değişiklik olur mu?
Corsair H100 RGB. marka soğutucu kullanıyorum.
Ey Gençlik Soruyor Musun Kendine Hiç?
180 milyonu aşkın nüfusu ile koskoca rus imparatorluğu
epi topu 10-16 milyonluk osmanlı imparatorluğunu fethedip çok hayal ettiği sıcak denizlere inemedi?
giymeye ayakkabısı olmayan bu zavallı askerler koskoca rus imparatorluğu karşısında nasıl direndi de bağımsız bir Türkiye cumhuriyeti kurdu sevgili dostlar? gerçekten bu kadar cahil olmayın özellikle z kuşağı fevkalade tarih bilginiz zayıf yahu!
400-500 TL mouse önerisi?
Gönlümde SteelSeries Rival 3 var. Son olarak mouse pad gerekli mi? Kalitesiz bir mouse pad iş görür mü?
B450M-A PRO MAX için RX 6700 XT?
B450M-A PRO MAX için RX 6700 XT uyumlu mu arkadaşlar?
10.000 TL MacBook için ek monitör önerisi
Selam, 10.000 TL bütçem var ve 2021 model MacBook Pro'ya bağlı biçimde kullanmak için monitör arayışındayım. 27 inç ve 4K olması gerekiyor, tazeleme hızı 60Hz olsa yeter çünkü oyun için kullanmayacağım. Ana amacım kaliteli bir film ve dizi izleme tecrübesi sunması. İstediğim kalitesi aşırı iyi olsa da bana şu an küçük gelen ekranıma ek olarak daha büyük ve renk açısından şu anki ekranımın çok da altında kalmayacak bir monitör almak. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Anakartın vida yataklarindan kısa devre olur mu?
Şu yerlere metal vida takacağım ama taksam herhangi bir kısa devre olur mu? Lehim falan yok orada ama tam güvenemedim.
Meslek: Personel Müdürü
İlgi Alanları: Bilgisayar - Fotoğraf
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.357
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.551 (Bu ay: 162)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 61 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware