Güç amfisi ohm kullanım seçimi
Merhaba. Güç amfisinin TEK kanalına 2 adet lf verecek sürücüsü takacağım. Amfi 2-4 ve 8 ohm yi desteklemekte.
2 ohm -1500 w
4 ohm - 900 w
8 ohm - 440 w
Behringer nx3000D
Sürcüler
2 x 250 w (4 ohm)
Seri bağlantı yaptığımda 8 ohm çıktığından ötürü amfi 440 w (2x220w) besleyerek full güçte çalışacak.
Paralel bağlantıda 2 ohm ye düşecek 1500 w gücü dsp den limitleyerek hemen hemen 20-30 w güvenlik payı bırakıp 440 wattlara limitleyeceğim. Ve buda amfinin %30 civarında çalışması demek.
Ohm düştükçe amfilerin daha çok ısındığını güç çektiğini vs okumuştum. Buradaki bağlantı ve kullanım şekillerinden hangisi daha verimli olur ve hangisi amfiyi daha az yorar? Kısaca 8 ohm de full güçtemi yoksa 2 ohm de %30 güçtemi çalışmaya daha uygun olur.
Subwoofer izolatör hakkında
Merhaba. Mevcut subwooferın spikeleri var ama ek olarak altına ahşap kesip titreşimleri azaltmak için bisiklet şamyeli koydum. Fakat subwoofer üzerindeyken elle ittirdiğimde çok oynuyor, şamyel ya çok küçük geldi yada agırlık merkezinden dolayı olabilir. Sub çalışırken o kadar çok değil ama özelikle yüksek ses ve alt hz lerde titreme gözle görülür halde. Bunun teknik açıdan sese negatif yönde etkisi olurmu?
Amfi RMS güç hakkında
Merhaba elimde yamaha rx-v467 bulunmakta. Fakat bu amfinin rms çıkış gücünü bulamıyorum.
1kHz 0,9% THD 6 ohm. 105 watt yazmakta. Dinamik olarak ise 130 watts göstermekte. Örnek olarak sony str-dh590 amfisi 1khz de 145 watts güç gösterirken 20hz -20 khz de 90 watts rms güç göstermekte.
amfinin 6ohm 20hz-20khz rms bilgisini (yaklaşık olarak + - 10 watts) nasıl hesaplayabilirim. Bunun bir formulü varmıdır.
İos tan Androide. Telefon önerisi.
|
Bilgisayar güç sorunu..
|
LG LA LM VE SAMSUNG 55ES6340 Led Tv Tavsiye
|
2D- 3D Çevirici Özelliği İle 3D Film Arasındaki Fark
|
AVEC LSY-X NOTEBOOK SOĞUTUCU TAM ÇALIŞMIYOR
|
Harici disk öneri ve USB 3.0
|
Film Arşivi İçin Hard Disk
|
Son Giriş: 19 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 248
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.756 (Bu ay: 142)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 21 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware