2.5 milyon tl bütçeye sıfır araç önerisi.
Yaklaşık 10 gündür araba arayışım var, kendi aracımın 2022 Corsa Elegance yarın satışını yapacağım. Kafamda max 2 milyon bütçe ile 2. el 15k km'yi geçmemiş araçlar vardı. Antalya'da yaşıyorum, 2-3 farklı araca yakından baktım, ilan sahiplerinin dedikleri ile araçlarının gerçek durumunun alakası yok. Pek çok marka/modelde de 2. el tarafında fiyat anlamında ciddi iskonto da yok. Farklı şehirlerde yaşayan arkadaşlarıma da rica edip 5-6 araca baktırdım ama benzer hikaye. Özellikle 2. el Alfa Romeo Tonale'ye ciddi yükselmiştim ama 1-2 defa test sürüşü yaptım Suv tarzı araçları kullanırken bir türlü kendimi rahat hissedemedim. Kesinlikle kötü değil ama budur da diyemiyorum.
Bu zamana kadar sırasıyla 97 model Vectra, 2012 model 1.4t Astra Sedan ve 2022 model Corsa sahibi oldum. Ailede bir tane de 2021 dizel crossland var, babam kullanıyor. O aracı da bazen kullanmak durumunda kalıyorum ama keyif alamıyorum. Şu ana kadar sahibi olduğum araçlardan sürüş anlamında en keyif verenler Vectra ve Astra'ydı.
Yine sedan ya da hatchback sıfır araç araştırması yapıyorum. Odağımı buraya çevirdim, kesinlikle sıfır alacağım. Bütçemi de 2.5 - 2.6 milyon tl seviyesine çıkardım.
Mercedes online sitesinde 2.5 - 2.6 milyona A200 sedanlar var, siparişi geçmemek için kendimi zor tutuyorum. Kendini tutma al geç diyenler mi yoksa bu paralara şuna bak diyenler mi fazla çıkacak onu merak ettim. Gerçi çok da fazla bir seçenek yok gibi yine de merak işte. :)
Suv araçlar ve elektrikli araçlar denklem dışı. Suvların daha çok tutulduğunun da elektrikli araçların ötv avantajı olduğunun da farkındayım. Ben de devletini fazla/gereksiz vergi verecek kadar sevmeyen biriyim ama 1-2 farklı elektrikli aracı deneme fırsatım oldu bana klasik benzinli araçların verdiği keyfi veremedi nedense. Evde şarj imkanım da yok. Senede yaptığım max 6000 km, sürerken bana keyif verecek bir araç alırsam çok rahat 4-5 sene kullanırım. Aracı da çoğu zaman tek kullanıyorum, bagajdır, arka diz/baş mesafesidir falan bunlar çok umrumda değil. Alfa Romeolar kadar dayak yemeyecekse 2. eldeki değer kaybı da umrumda değil, sırf 2. eli güçlü diye içime sinmeyen bir aracı almak da bana pek mantıklı gelmiyor.
Önerileri ve tavsiyeleri bekliyorum, saygılar.
Bu şarkının adını bilen?
|
|
Bilgisayar açılıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor.
|
Bilgisayar açılıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor.
|
10 puanlık uzman sorusu
|
İzmir (Gaziemir) Otel Tavsiyesi ?
Meslek: Hava Ulaştırma İşletmecisi.
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 703
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 5.697 (Bu ay: 271)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 368 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar