Ramlerde sorun mu var?
Arkadaşlar merhaba yeni bir sistem topladım;
MSI B850 tomahawk anakart
7800x3d işlecmci
6700xt ekran kartı
Patriot Venom Viper (16x2) 6000 mhz ramlerim var.
Herşey tamam ama ram işini anlamadım arızalımıdır nedir bilmiyorum mesela call of duty oynarken resimde de olduğu gibi 1990-1998 mhz yazıyor.
CPU-Z de slot 2 ve 4 te bazen görünüyorbütün detaylar bazen slot 4 de kayboluyor ve hızı 4800 olarak gösteriyor bu şekilde olduğunda pc geç açılıyor açılırken de anakartta dram ışığı yanıyor.
Sebebi ne olabilir biosta EXPO da da denedim aynı şuan xmp açık

M2 ssd önerisi
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarda güncellemeye gittim geçen hafta henüz montaj yapmadım ama donanımlarım şu şekilde;
7800x3d
MSI B850 Tomahawk max wi-fi
Patriot DDR5 6000 Mhz (16x2)
Ekran kartı olarakta halen kullandığım Sapphire 6700xt nitro+ modeli var.
Simdi eski bilgisayarımda sadece windowsun kurulu olduğu samsung m2 var 256 gb, yine samsung'un 500 gb ssd si ve 1 tb hdd var. Hdd depolama ve hikayeli oyunlar için kullanıyorum, sata ssd yi ise call of duty, battlefield gibi online rekabetçi oyunlar için kullanıyorum, bu bilgisayarı yavaş yavaş oğlum için hazırlayacağım kendi parçalarımı tamamlayınca tabi :D
Yeni toplayacağım bilgisayara 1 tb m2 ssd alayım diyorum hem windows hem oyunlar için kullanmak istiyorum aklımdaki model kingston ama
iki model de güzel renegade daha çok tavsiye ediliyor arada da fiyat farkı yok 50 TL sanırım renegade tercihim olacak ama renegade de DRAM varmı? Eski FURY modellerinde DRAM var görünüyor ama bu modellerde göremedim ya da ben bulamadım. İki ssd arasında sizin tevsiyeniz ne olur, daha sonra yanlarına 1 TB Sata ssd daha alacağım.
Anakart - Ram Önerileri
Arkadaşlar herkese merhaba.
Anakart, işlemci, ram üçlüsünde bir süredir güncelleme yapmak istiyordum sanırım zaman bu zaman.
Mevcut donanımım:
Anakart : MSI B450 Gaming Plus Max
İşlemci : AMD 5600x
Ram : Crucial Ballistix 32 gb (4x8)
Ekran Kartı : Sapphire 6700 xt nitro+
İşlemci olarak 7800x3d olacak
Anakart konusunda daha önce yurt dışından getirtecektim (MSI x670e carbon wifi) ama olmadı, Türkiye fiyatı yüksek olduğundan ondan vazgeçtim.
Call Of Duty, Battlefield vs tarzı çevrimiçi rekabetçi oyunlar oynuyorum sadece, araştırdığım ve anladığım kadarıyla benim gibi kullanıcılar için x670 gereksizmiş o yüzden B650 lere yöneldim.
Bu güne kadar amd işlemcilerde hep msı kullandım çevremede tasiye ettim hiç sıkıntı yaşamadık o yüzden anakartta yine msi tercih etmek istiyorum yanlız iki seçenek arasında kaldım tabi tavsiyeleriniz benim için önemli.
MSI B650 Gaming Plus Wİ-Fİ
MSI B650 Mag Tomahawk Wİ-Fİ
aralarında çok bir fark yok 17 faz dan dolayı Tomahawk aklıma daha çok yatıyor,
Ram olarak tavsiyeniz ne olur şuan kullandığım Crucial ler den çok memnunum hiç sorun çıkarmadı yine bu şekilde uyum sorunu yaşamayacağım tavsiyeniz ne olur (2x16 dual)
Ekran kartı alacağımda da sanırım ya Nvidia 4070s ya da yine sapphire 7900 xt nitro+ alırım.
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
SİSTEMDE KÖKLÜ AMA UFAK DEĞİŞİKLİKLER
|
PSU Önerisi ( acil yardıma ihtiyacim var )
|
MSI RX 580 8gb hakkında.
|
Anakarta elektrik gelmiyor yardimmn
|
EKran Kartı Lazım Tabi Düşüncelerinizde...
|
vtec 2 emme man. ve sorunlar
|
|

Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.107
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 32.058 (Bu ay: 1.048)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware