Video çekimleri için S22 mi S23 FE mi?
Arkadaşlar başlıkta bahsettiğim iki telefon arasında kaldım. Tek odak noktam, video çekiminin düzgün ve sarsıntısız, stabil olması İşlemci, batarya, ram, hafiza vs ile ilgilenmiyorum.
Video çekimleri için hangi kamerayı tercih etmeliyim?
Yeni yavrularımıza güvenilir yuvalar arıyoruz.
Arkadaşlar merhaba. Sitede yıllardır baktığımız köpeğimiz ne yazık ki doğurdu. Biz kısır olduğunu sanıyorduk, değilmiş. Sonuç itibari ile 8 tane yavru var ve yavruları tek tek, güvenilir ve hayvansever kişilere dağıtmak istiyoruz.
Anneleri'nin türü Kokoni. 3 yıl önce siteye bir anda geldi. Nerden geldi biz de bilmiyoruz.
Yer Balikesir/Karesi.
İlgilenen arkadaşlar lütfen mesaj atsın. Ya da başka kişilerin ilgilenebileceğini düşünenler de. Sonuçta sitede şu tatlı canlara homurdanmalar başladı ve bu canları barınağa yollama taraftarı değiliz.
Laptop fan sorunu ve sürekli reset atması
Arkadaşlar merhaba. Monster Abra A7 V6.2 marka model bir laptobum var. Son 4-5 aydır bu fanda problem var, laptop fanı inanılmaz fazla çalışıp sürekli reset atıyor.
Bu reset olayını oyun oynarken vs değil, özellikle youtube ya da twitch üzerinde video izlerken yapıyor. Özellikle youtube üzerinde video izlerken, youtube live chat kısmı açıksa hemen yapıyor. Oyun oynamıyorum yani. Browser olarak Firefox ve Opera kullanıyorum.
Termal macun yenilememe ve Cpu gücünü %49'a çekmeme rağmen sorun geçmedi. Laptop 2016 senesinde almıştım ve bu fan/reset olayı dışında gayette memnunum ama sonuç ortada.
Sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.
SSD güncellemesi sonrası Windows boot yapmıyor
Arkadaşlar merhaba. 5 senelik kullandığım bir laptop ve üzerinde, laptop ile beraber gelen 2.5 inclik bir Hdd ve Windows kurulu olan bir m.2 sata bir Ssd var. Bu Hdd bozulduğu için, laptop'u Ssd ile güncelledim. Sorun da burada başlıyor. Normal bir şekilde m.2 üzerine kurulu Windows, Hdd yerine taktığım Ssd sonrası boot etmiyor. Bios'ta iki disk de gözüküyor fakat Windows açılmıyor.
Aldlığım hata:
" reboot and select proper boot device " şeklinde.
Windows m.2 SSD üzerine UEFI biçiminde kurulu.
Bios'a girdiğimde yeni taktığım Ssd ve hali hazırda Windows kurulu olan Ssd'yi görebiliyorum. UEFI mode olduğu için, boot tercihini yaptırmıyor. UEFI mode'u iptal edip, boot tercihinde Windows kurulu m.2'yi seçtiğimde ise yine aynı hatayı verip, boot etmiyor.
Bios güncel. UEFI, Legacy, AHCI vs tüm Bios ayarlarını değişitirip tekrar denedim fakat fayda etmedi. Sürücüler düzgün bir şekilde takılı ve donanımsal hataları yok. Ssd yerine eski Hdd'yi taktığımda ise m.2 üzerinden yine sorunsuz bir şekilde boot olup laptop yine açılıyor.
Yani kısaca eski Hdd takılıyken m.2'den boot eden Wndows, yeni 2.5 inchlik Ssd güncellemesi sonrası boot yapmıyor.
Sonuçta ben Windows'u 256 Gb'lik olan m.2 Ssd üzerine kurmak ve bu yeni aldığım Ssd'yi ise depo olarak kullanmak istiyorum fakat bir türlü bunu başaramadım.
Sorun ne olabilir? Nasıl çözebilirim bunu?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Yeni SSD sonrası Windows 10 boot etmiyor
Arkadaşlar merhaba. Eski laptop ile gelen sata hd yerine yeni bir SSD hd aldım fakat sorunla karşılaşıyorum.
Windows m.2 SSD üzerine UEFI biçiminde kurulu ve normal hd'yi de depo olarak kullaınyordum. Bu hd bozulduğu için bu hd'yi söküp, yeni aldığım SSD sürücüsünü taktım fakat bilgisayarı açtığımda
" reboot and select proper boot device " şeklinde hata alıyorum ve Windows boot etmiyor.
Bios'a girdiğimde yeni taktığım ssd ve hali hazırda windows kurulu olan ssd'yi görebiliyorum. UEFI mode olduğu için, boot tercihini yaptırmıyor. UEFI mode'u iptal edip, boot tercihinde Windows kurulu m.2'yi seçtiğimde ise yine aynı hatayı verip, boot etmiyor.
Bios güncel. UEFI, AHCI vs tüm ayarları değişitirip tekrar denedim fakat fayda etmedi. Sürücüler düzgün bir şekilde takılı ve donanımsal hataları yok. SSD yerine eski Hd'yi taktığımda ise m.2 üzerinden sorunsuz bir şekilde boot olup laptop yine açılıyor.
Sorun ne olabilir? Nasıl çözebilirim bunu?
Sonuçta ben Windows'u 256 Gb'lik olan m.2 SSD üzerine kurmak, bu yeni aldığım sürücüyü ise depo olarak
kullanmak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Usb girişine sahip bir modem ile harici disk paylaşımı
Arkadaşlar merhabalar.
Çoğunuz için belki başlangıç seviyesinde bir problem ama araştırmalarım sonucunda tam olarak çözümünü bulamadığım bir sorunum var. Usb girişi olan Tenda bir modemim var ve bu modeme harici bir flash disk ya da disk takarak ağ üzerinde paylaşmak, dosya indirimi ve yüklemesi yapmak istiyorum.
Belleği modemi taktıgımda modem arayüzünde belligin takıldıgını görebiliyorum fakat Windows 10 Network sekmesinde bu diski göremiyorum.
En basit haliylen Wifi üzerinden ben bu diski nasıl Wifi'yi kullanan herkesin paylaşımına açabilirim?
Yardımcı olur musunuz?
Kapanan Faturasız Vodafone Hattı Açtırma
Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık 20 yıldır kullandığım faturasız bir hat vardı. Ve bugün arama yaptığımda, hattın geçersiz olduğunu ögrendim. Büyük ihtimal bu 6 aylık sürede TL yüklemediğim için oldu.
Bir de bu hat bir başkası, şu anda konuşmadığım bir arkadaşım adına kayıtlıydı. Şimdi bu bilgiler eşliğinde ben bu hattı tekrar nasıl açtırırım?
Vodafone müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışıyorum fakat başka bir Vodafone numaram olmadığı için ulaşamıyorum, işlem yapmıyorlar.
Canlı chat vs gibi bir kısım da olmadığı için direkt burada sormak istedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Oppo A73 ve Realme 7 arasında kaldım
Arkadaşlar bu iki telefondan birisini alıcam.
A73 Amoled ekran ve 128 dahili hafıza, 4015 MAH batarya 2400 tl
Realme 7 64 dahili hafiza, IPS ekran, 5000 batarya 2500 TL
Kağıt üzerinde bakıldığında A73 Amoled ekran, dahili hafıza ve fiyatı ile çok daha cazip duruyor, batarya farkını bi kenara bırakırsak.
Beni arada bırakan mevzu ise A73'ün kamerası için kötü denilmesi. Tek çekincem bu ve başlığı da bu yüzden açıyorum.
Bu telefonları illa kullananlar ya da hakkında bilgi sahibi olanla vardır. Bu A73'ün kamerası, Realme 7'e göre cidden bu fiyat ve diğer avantajları boşverdirecek kadar kötü mü?
Yani bu bu Amoled ve 128 GB avantajını, sadece bu kameradan farkından dolayı es mi geçmeliyim?
Fikir ve düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim.
Şu 3 telefondan hangisi?
50+ bi aile büyüğüme telefon alıcam. Oyun oynanmayacak. Öncelik kamera ve pil. Şöyle bir liste çıkarttım:
Oppo realme 6i 128 gb 5000 mah - 2300 TL
Xiaomi Redmi Note 8 64gb 4000 mah - 2400 TL
Samsung Galaxy M11 SM-M115F 32 5000 mah - 2000 TL
Kagıt üzerinde Oppo realme uygun gözükyor. Ya bunu, ya da Samsung'u alıcam sanırım. Teknik servis tarafından beni uğraştırmyacak olması da önemli.
Hangisini tavsiye edersiniz?
Ya da 2-2.5k fiyat aralığında ve bu özelliklerde başka telefon tavsiyeniz olur mu?
Lubuntu serverından dosya çekmek
Arkadaşlar google cloud ile bir ubuntu vps ve o vps içine de openvpn kurdum. Fakat kurduğum openvpn dosyası ubuntu home klasöründe duruyor. Ben bu dosyayı en basit haliyle Windows'a nasıl çekerim?
Bununla ilgili hiç bir döküman bulamadım. Yardımcı olur musunuz lütfen?
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 962
İkinci El Bölümü Mesajları: 115
Konularının görüntülenme sayısı: 61.575 (Bu ay: 1.108)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 103 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar