Kalemli Tablet Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,
Kalemli bir tablet arayışı içindeyim...
Xiaomi Pad 6, Oppo Pad 2, Vivo Pad 2 gibi yeni duyurulmuş fakat ülkemizde henüz satışa başlamamış ürünler var.
Bunun yanısıra Huawei'nin farklı işletim sistemi gömülü olduğu için ve amerikan ambargosu nedeniyle Google, Android Play Store ve Youtube oynatım eksikliği olan MatePad 11 2023 versiyonu var. Ne tavsiye edersiniz?
Bekleyip Oppo Pad 2 veya Vivo Pad 2'mi alayım, ya da emulatör kullanarak Google hizmetlerini açabileceğim Huawei MatePade 11 2023'mü alayım?
Bütçe 8000TL civarı. Bunlar dışında önerebileceğiniz kalemli başka tablet var mı?
Arkadaşlar
Hollanda'da okuyan Türk öğrencilerin kurduğu facebook grubu, mesajlaşma grubu, forum grubu, Whatsapp grubu gibi gruplar var mıdır? Bir yakınım bu üniversiteye eğitime gidecek. Destek alması için bu gruplara katılmasını önerdim. Varsa linkleri vs yazar mısınız lütfen.
Poco X3 NFC telefonumda uygulamalar kapanıyor
Arkadaşlar Poco X3 NFC kullanıyorum.
Son zamanlarda telefonumda beklemediğim şekilde arka plan uygulamaları (Youtube İsbank vs) kapanmaya başladı. Uygulamayı çalıştırıyorum bir süre. Ardından telefonla ilgilenmeyi bırakıp 5-10 dk sonra tekrar arka planda açık bıraktığım uygulamayı çalıştırmak istediğimde uygulamanın orada olmadığını görüyorum. Kendi kendini kapatıyor. Pil ayarlarına baktım belki pil tasarrufundan dolayı kapatıyordur diye. Farkedilir birşey göremedim. Sanırım 2 önceki güncellemeden sonra ortaya çıktı bu durum. Karşılaşan var mı böyle bir durumla?
Çamaşır makinası tavsiyesi (Acil)
Arkadaşlar merhaba;
15 yıllık çamaşır makinamız bozuldu. Tamir bedeli çok yüksek olduğundan yenisini satın almaya karar verdik.
Tavsiyenize ihtiyacım var. Kampanyası olan ve/veya fiyat/performans ürünü bir çamaşır makinası bakıyorum. Bunların yanısıra olursa eğer nispeten gürültüsüz çalışması ve enerji tasarruflu olması iyi olur. Konuya hakim ürünü kullanan arkadaşların tavsiyesi çok yardımcı olacaktır.
Xiaomi Poco X3 NFC hoparlör düşük ses sorunu
Arkadaşlar
Yeni bir Poco X3 NFC satın aldım ama hoparlör sesi az gibi geldi bana max ses çıkış ayarında. Bazı Xiaomi modellerinde telefon tuş ekranından kod girilerek ses seviyesi ayarı yapılabiliyormuş. Bunda böyle bir ayar var mı? Hoparlör temizlemeyi uyguladım. Fazla birşey farketmedi.
Bilgisayar Kilitleniyor Acil Yardım
Arkadaşlar,
Win10 işletim sistemi kullanıyorum. Dizüstü bilgisayarım beklenmedik anlarda "kilitleniyor" uyarısı ile ekranı kapanıyor.
Güç ayalarında Pil kısmında ve prize takılıyken herşeyi "Asla Kapanmasın" seçtim. Sorun çözülmedi. Bu sefer 5 saat seçtim. Öyle de çözülmedi. Güç yönetimi dışında yapabileceğim birşey var mı?
Arkadaşlar;
Xiaomi Mi 5 telefonumdan, özellikle kişiler (contacts) bilgileri olmak üzere fotoğraflar, takvim vs gibi içerikleri yeni satın aldığım Xiaomi Redmi Note 9 telefonuma aktarmak istiyorum. Özellikle 1500 üstü olan telefon rehberinin aktarımı çok önemli...
1- Mi 5'in SD kart desteği olmadığından içeri/dışarı aktar ile bu transfer mümkün değil.
2- Telefon numarası sayısı 1570 kadar olduğundan gmail eposta hesabıma da senkron olarak aktaramıyorum.
3- Wondershare Dr.Fone ve Syncios Data Transfer isimli iki program indirdim. Telefonlarımı geliştirici olarak USB üzerinden yükle vs. yaptım. Ne yazık ki her iki program da iki telefonda aynı anda sim kart takılı olmasını istiyor. Oysa bu mümkün değil. Hedef olarak tanıttığım yeni telefona sim kartımı yerleştiriyorum. Programlar bu telefonu tanıyor ve bağlantı sağlanıyor. Aynı program kaynak olan eski telefonda da bağlantının sağlanabilmesi için bu telefona sim kart takmamı istiyor. Sim kartı yeni telefondan çıkarıp eski telefona takınca eski telefonda bağlantı sağlanıyor ama diğer yeni telefondan sim kartı çıkardığımdan onda bağlantı kesiliyor ve ona sim kart takmamı istiyor.
4- Önce eski telefondan bilgisayara aktarıp oradan yeni telefona aktarayım istedim. Programlardan biri deneme sürümü olduğundan ancak 5 telefon numarası aktarımına izin veriyor. Muhtemelen diğer program da aynı şekilde davranacak.
Ne yapmalıyım, ne kullanmalıyım? Yardımcı olabilecek kişi, link vs var mı? Teşekkürler
Eski telefondan yeni telefona dosya transferi nasıl yapılır?
Arkadaşlar;
Xiaomi Mi 5 telefonumdan, özellikle kişiler (contacts) bilgileri olmak üzere fotoğraflar, takvim vs gibi içerikleri yeni satın aldığım Xiaomi Redmi Note 9 telefonuma aktarmak istiyorum. Özellikle 1500 üstü olan telefon rehberinin aktarımı çok önemli...
1- Mi 5'in SD kart desteği olmadığından içeri/dışarı aktar ile bu transfer mümkün değil.
2- Telefon numarası sayısı 1570 kadar olduğundan gmail eposta hesabıma da senkron olarak aktaramıyorum.
3- Wondershare Dr.Fone ve Syncios Data Transfer isimli iki program indirdim. Telefonlarımı geliştirici olarak USB üzerinden yükle vs. yaptım. Ne yazık ki her iki program da iki telefonda aynı anda sim kart takılı olmasını istiyor. Oysa bu mümkün değil. Hedef olarak tanıttığım yeni telefona sim kartımı yerleştiriyorum. Programlar bu telefonu tanıyor ve bağlantı sağlanıyor. Aynı program kaynak olan eski telefonda da bağlantının sağlanabilmesi için bu telefona sim kart takmamı istiyor. Sim kartı yeni telefondan çıkarıp eski telefona takınca eski telefonda bağlantı sağlanıyor ama diğer yeni telefondan sim kartı çıkardığımdan onda bağlantı kesiliyor ve ona sim kart takmamı istiyor.
4- Önce eski telefondan bilgisayara aktarıp oradan yeni telefona aktarayım istedim. Programlardan biri deneme sürümü olduğundan ancak 5 telefon numarası aktarımına izin veriyor. Muhtemelen diğer program da aynı şekilde davranacak.
Ne yapmalıyım, ne kullanmalıyım? Yardımcı olabilecek kişi, link vs var mı? Teşekkürler
Opel aracım 4 aydır tamir edilemiyor.
Merhaba;
19 Haziran 2020 tarihinde 2011 model (2010 sonu trafik çıkışlı) Opel Astra HB aracımın sol tarafına 2 kapı 2 çamurluk zarar görecek şekilde büyük bir araç zarar verdi. Ertesi gün aracımı yetkili Opel servisine teslim ettim. Kusur %100 karşı tarafın. Rapor tutuldu. Dosya açıldı. Tamir bedelini karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek. Buraya kadar herşey normal. Sorun bugüne kadar aracımı hala teslim alamamam. Satmayı planlıyordum. Ne yazık ki satamıyorum. Opel Türkiye bir ikame araç verdi. Sorun yurtdışı tedarikçi kapıları üretemiyor. Sonuçta 3.5 ay geçmiş olmasına rağmen aracımı hala teslim alamadım. Her hafta düzenli bir şekilde beni arıyorlar ve kapıların henüz tedariki ile ilgili bir gelişmenin olmadığını söylüyorlar. Pandem' sürecinin bu gecikmeyi haklı çıkarma gerekçesi çoktan ortadan kalktı bana göre. Noterden 7 gün içinde bana kabul edilebilir bir çözüm bulmalarını belirten bir ihtarname gönderdim. Aksi takdirde hukuksal süreci başlatacağımı belirttim. Su ana kadar bir dönüş olmadı. Opelin parça bulundurma garantisi sanırım 10 yıl ve bu sene sonunda bitecek. Sorularım şunlar:
1- Sene sonunda gelip, araca yedek parça bulundurma garantisi bitti deyip çıkma yada düzeltilmiş orjinal olmayan bir kapı takarlar mı?
2- Sürekli aracınız tamir edilecek deyip duruyorlar. 8-10 ay sonra teslim ederlerse bu kabul edilebilir bir durum olmaktan çıkıyor. Normalde garantisi bitmiş araçların tamir süresi ne kadardır? Tüketici hakları ile ilgili yasalar bu konuda ne diyor?
3- Sonuç olarak ne yapmalıyım?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Teşekkürler.
Opel Astra aracım 4 aydır tamir edilemiyor
Merhaba;
19 Haziran 2020 tarihinde 2011 model (2010 sonu trafik çıkışlı) Opel Astra HB aracımın sol tarafına 2 kapı 2 çamurluk zarar görecek şekilde büyük bir araç zarar verdi. Ertesi gün aracımı yetkili Opel servisine teslim ettim. Kusur %100 karşı tarafın. Rapor tutuldu. Dosya açıldı. Tamir bedelini karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek. Buraya kadar herşey normal. Sorun bugüne kadar aracımı hala teslim alamamam. Satmayı planlıyordum. Ne yazık ki satamıyorum. Opel Türkiye bir ikame araç verdi. Sorun yurtdışı tedarikçi kapıları üretemiyor. Sonuçta 3.5 ay geçmiş olmasına rağmen aracımı hala teslim alamadım. Her hafta düzenli bir şekilde beni arıyorlar ve kapıların henüz tedariki ile ilgili bir gelişmenin olmadığını söylüyorlar. Pandem' sürecinin bu gecikmeyi haklı çıkarma gerekçesi çoktan ortadan kalktı bana göre. Noterden 7 gün içinde bana kabul edilebilir bir çözüm bulmalarını belirten bir ihtarname gönderdim. Aksi takdirde hukuksal süreci başlatacağımı belirttim. Su ana kadar bir dönüş olmadı. Opelin parça bulundurma garantisi sanırım 10 yıl ve bu sene sonunda bitecek. Sorularım şunlar:
1- Sene sonunda gelip, araca yedek parça bulundurma garantisi bitti deyip çıkma yada düzeltilmiş orjinal olmayan bir kapı takarlar mı?
2- Sürekli aracınız tamir edilecek deyip duruyorlar. 8-10 ay sonra teslim ederlerse bu kabul edilebilir bir durum olmaktan çıkıyor. Normalde garantisi bitmiş araçların tamir süresi ne kadardır? Tüketici hakları ile ilgili yasalar bu konuda ne diyor?
3- Sonuç olarak ne yapmalıyım?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Teşekkürler.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.116
İkinci El Bölümü Mesajları: 296
Konularının görüntülenme sayısı: 101.575 (Bu ay: 1.629)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 25 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar