Evet arkadaslar, oncelikle, auto contrast, auto brightness, vs guc ayarlarindan, ekran ayarlarindan heryerden kapadim, ama lanet sistem, kendi kendine surekli ayar aciyor, misal beyaz arka plandaki Gri text girme kutusu web sitesindeki, gorunmez oluyor. Whatsapp web de , chat te arkadaki hafif gri desenler var ya, onlar yok olacak kadar ayari bozuyor, sonra windows bi ayar penceresi aciyorum, normale donuyor, sonra bi sure sonra yine basiyor.
her turlu video tutorial su bu izledim, birsuru yerden ayar denedim ama ol mu yor. Monitorden degil sorun kesin, Tv ye bagladigimda da yapiyor cunku.
var mi cozum onerecek ?
arkadaslar , konu cok basit aslinda.
Laptopumda (Rog Zephryus S, Rtx2080 MaxQ) UltraWide 1440p - 144 Hz lik, iiYama monitor kullaniyorum.
Oyunlarda dogal cozunurluk olan 3000 kusur e 1440 kullaniyorum. Bu cozunurlukte , 144Hz limitlerine ulasamiyorum dogal olarak, (Tarkov oynuyorum ve 70 FPS ler civarindayim genelde)
yeni kablo almamak icin, icinden cikan HDMI 2.0 kablosunu kullaniyorum. ve Bandwith sinirlarina erisebildigimi dusunmuyorum zten, AMA Sorum su. Max ini zorlayamasam bile, Display Port kablosu ile kullansam, renklerde, veya keskinlik ne bilim, herhangi bir iyilesme yasar miyim? Dise dokunur bi fark olacaksa Mini DP to DP kablo almam lazim.
Selamlar arkadaslar,
Bir suredir Asusun bu laptopunu kullaniyorum. Laptoptan memnunum, ama 1080p 144Hz ekranda oynamaktan yoruldum 15 inch ekran yetersiz kaliyor diye, 34` 1440P Ultra Wide ekran aldim.
Daha once bazi yerlerde okuyordum ama soyle bi problem yasiyorum.
Mantik cercevesinde daha az pixel yuku bindirmek icin GPU ya, ana ekrani kapatip kullanmaya calistim, fakar inanilmaz takilmalar oluyor (Stuttering) bi turlu duzeltemedim, her turlu ayara baktim,
Ama gel gor ki laptop ekranini aktive edince, orada extended masaustu olunca, Monitor gayet guzel calisiyor. FPS falan normal. takilma yok.
Bunun nedeni nedir?
iyi ya boyle kullan diyenler olabilir, ama amacim, harici ekrandan max performans almak, GPU ya daha az yuk bindirerek buna destek olma konusu neden olmuyor anlamadim.
eke bi mini goruntu yukledim setupla ilgili. eski monitore olan orani ile vs. gercekten inanilmaz fark ediyor. herkese UltraWide tavsiye ederim bu arada
|
Asus zephyrus gx501v 1080 MaxQ Alinir mi?
|
|
|
|
|
Meslek: iç mimarlik ve Çevre tasarimi
Serhan UYGUR PS5 - Meta Quest 3 - Samsung UE55NU8000 4K - Samsung UE43NU7120 4K , PC&Ps5
Tek Aşk BEŞİKTAŞK - Psn:GodPower XLiveID; serhanuygur |
Sorunsuz Alış-Satış yaptıklarım: referanslar kısmından bakabilirsiniz. Henüz iş yapıp sıkıntı yaşadığım biri çıkmadı allaha şükür. (Bunu da mezarcılarla çok muhattap olmamama bağlıyorum :P) |
[font="Tahoma"] [color=]
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14.686
İkinci El Bölümü Mesajları: 326
Konularının görüntülenme sayısı: 2.852.833 (Bu ay: 1.783)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.149 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor