Babam denen yaratıktan çok bıktım artık
yani şu anda bu konuyu öyle bir sinirle yazıyorum ki. ne yapacağımı şaşırdım. bu adam iyice kafayı yedi gerçekten babam demeden bir gün elimde kalacak diye korkuyorum.
mevzu da şu. torun torun diye kafayı sıyırdı. ama öyle böyle bir kafayı sıyırma değil. abimle bana (abim evli) korkunç seviyelerde torun baskısı yapıyor. konusu ne zaman açılsa konu %90 ihtimalle kavgaya dönüşüyor. birbirimize bağırıp çağırırken buluyoruz kendimizi. kafayı sapıttı iyice. hani bir de üslubu o kadar baskıcı ve saygısızca ki. adam bizim fikrimizi dahi sormadan torun yapacaksınız diyor. bir de üstüne üstlük bize hiçbir şey bırakmamakla tehdit ediyor. ne abim, ne onun eşi ne de ben çocuk sahibi olmak istemiyoruz.
bugün yine şiddetli bir tartışma oldu. yine torun krizi tuttu. ortalığı ayağa kaldırdı. durduk yerde hiçbir kabahatimiz hiçbir suçumuz yok, hem annemin hem benim tüm huzurumuzu kaçırdı. 2 kuruş huzurumuz vardı onun da içine etti. allah bildiği gibi yapsın bu herifi ne diyim. ben ne yapabilirim bu herife karşı gerçekten baba dahi demeye dilim varmıyor bu herife artık. yıllarca farklı konularda uyguladığı psikolojik baskılar yetmezmiş gibi bir de bu çıktı şimdi. ne yapacağım bilmiyorum.
Oyunlarla ilgili en sinir olduğunuz şeyler?
misal benim oyunlarla ilgili en sinir olduğum şey, (bazı oyunlarda) cutscene esnasında oyunun durdurulamaması. yani bunu yapmak yapımcılar için çok mu zor anlamıyorum. kapı telefon çalıyor durduramıyoruz oyunu.
Bilgilerimin izinsiz paylaşılması hk
merhaba arkadaşlar. bir ingilizce kursuna eğitmen olarak başvurmuştum. bir süre sonra bana dönüş yaptılar yerimize gelin demo ders için diye. ben de dedim ki, önce önden bir online görüşme yapsaydık şartları konuşsaydık, çünkü bugüne kadar başvurduğum neredeyse bütün yerlerde böyle oldu. onlar da dedi ki hayır şartları yüz yüze görüşüyoruz. ben de dedim ki yani önden şartları görüşelim ki ona göre geleyim. şeffaf olmalarını istemem hakkım sonuçta. o da dedi ki "mesaj üzerinden görüşme yapmıyorum ne yazık ki bu tarz görüşmeler yüz yüze mülakatla ilerletilmesi gereken bir süreç, sanırım sizin için uygun değil iyi günler" deyip kestirip attı. ben de dedim ki "Evet benim için uygun değil, bana daha çok profesyonel olarak yürütülen şeffaf süreçler uygun."
bunu gördüğü an konuştuğum kişi öyle bir hiddetlendi ki açtı ağzını yumdu gözünü. "Profesyonelliği sizden öğrenecek değilim beyefendi! kurumumuzla bir daha iletişime geçmeyin, cv nizi de çevre kurumlarla paylaşacağım" diye yazdı. ben de kendisine eğer bilgilerimi başkalarıyla iznim olmadan paylaşırsa kendisini savcılığa vereceğimi söyledim. millet ruh hastası olmuş çıkmış ya.
sorum şu ki cv'mi paylaşması durumunda (ki paylaşsa bile beni çok etkilemez ama hadlerini bildirmek istiyorum) ben bunları savcılığa şikayet edersem savcılık şikayetimi dikkate alır mı? yaptıklarını yanlarına bırakmak istemiyorum.
ABD'de Bir İlk: New York'ta Trafiğe Çıkmak Artık Ücretli
ABD'deki araçlar için "trafik yoğunluğu ücreti" uygulaması, ilk kez New York'ta yürürlüğe girdi. New York Times gazetesinin haberine göre, trafik sıkışıklığının önüne geçmek amacıyla New York'ta yeni bir uygulamaya geçildi. Bu uygulamaya göre, Central Park'ın güneyinde yer alan Empire State, Times Square ve Wall Street çevresindeki bölgelere araçlarıyla girecek kişiler, artık günlük 9 dolara kadar ücret vermek zorunda. Günün en yoğun saatlerinde bu bölgelere araçlarıyla girmek isteyenler 9 dolar, diğer saatlerde de 2,25 dolar ödeme yapacak. "Trafik yoğunluğu ücreti"nin 2028'e kadar 12 dolara, 2031'e kadar 15 dolara çıkarılması planlanıyor.
ASUS TUF A15 oyunlarda takılma sorunu
gerçekten aşırı yılmış durumdayım. 1,5 senelik laptopumda ciddi bir performans sorunu ile karşı karşıyayım. son 1,5 aydır yaşıyorum bu sorunu ve ne sorunun kaynağını ne de çözümünü bulabildim. laptopta oyun oynamaya başladıktan yaklaşık 20 dk sonra aşağıdaki gibi takılmalar başlıyor. hatta videoda pek belli olmuyor ama takılmalara, seste minik çatlama patlamalar ve cızırtılar eşlik ediyor. videoda stalker 2'den örnek verdim ama daha önce oynadığım basit bir otobüs simulasyonunda bile aynı sorunu yaşıyorum.
ısılarda hiçbir sorun yok, thermal throttling olmuyor, işlemci yük altında ortalama 85-90, gpu ise en fazla 75 derece görüyor, ki bu ısılar da gayet normal. aklınıza gelebilecek her şey güncel, fiziksel hasar yok, virüs yok, myasus programında sistem testi yapıyorum bir sorun çıkmıyor (gerçi bu ne kadar güvenilir bilmem ama) görünürde hiçbir sorun yok fakat gel gelelim bu sorunun neyden kaynaklandığını hala çözemedim.
en son dayanamayıp laptopa format attım fakat format atmama rağmen sorun hala devam ediyor. kafayı yiycem oyun oynayamaz oldum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
İnsanların ne söylediğini anlamıyorum
ya bu millet niye aşırı yuvarlayarak konuşuyor? özellikle kızlar yapıyor bunu, kızlarla özellikle telefonda konuşurken söylediklerinin yarısını anlamıyorum sürekli tekrar ettiriyorum. bi de fok balığı gibi konuşuyorlar anlamak hepten zorlaşıyor. insanlar bana diyor ki senin diksiyonun çok güzel diksiyon dersi mi aldın diye. hayır ders falan almadım sadece insanların asgari düzeyde anlayabileceği şekilde net konuşuyorum. zeki müren türkçesiyle de konuşmuyorum aslında normal konuşuyorum ama millet o kadar yuvarlayarak konuşuyor ki benim konuşma şeklim olağandışı algılanıyor. tane tane anlaşılır konuşmak bu kadar mı zor?
ciddi derecede yıldım ve bıktım arkadaşlar. artık öyle ki, hayatta tek tutkum olan "oyun oynama" eylemini tamamen bırakmanın eşiğine geldim artık. son zamanlarda, özellikle son 1-2 yılda aaa kalitesindeki, çıkmasını yıllarca beklediğimiz fakat çıktığında teknik anlamda ölümcül derecede rezalet, glitch ve bug'dan geçilmeyen, performans sorunları uzaya çıkmış oyunların sayısı arttı, hatta artmayı geçtim böyle olmayan oyun kalmadı gibi bir şey. o kadar doluyum ve sinirliyim ki gerçekten sinirimi anlatmamın mümkünatı yok. stalker 2, msfs 2024 ve son olarak indiana jones'dan sonra artık gerçekten sinirden kudurmak üzereyim.
ulan kötü bir bilgisayarım da yok, rtx 4070 ekran kartı, amd ryzen 9 7940hs işlemci olan bir bilgisayarda oynuyorum. msfs 2024 çıktı, havada uçarken 60 fps olan oyun, mini minnacık bir havaalanında 10 fps'ye düşüyor. 2 yama yayınladılar ve sorun hala çözülmedi.
stalker 2'de 80 fps ile başlayan oyun 10 dakika sonra 5 fps ye düşüyor... gel de çıldırma. 3 yama yayınladılar ve sorunu hala çözemediler.
indiana jones'da da ana menüye gelmemle oyunun ölümüne donması bir oluyor. hatta öyle ki oyunu kapatırken bile zorlanıyorum bazen bilgisayarı bile kitlediği oluyor.
bu sorunları sadece ben değil birçok insan yaşıyor ve onlar da benim gibi bıkmış durumda. artık bir oyunu adam gibi oynayabilmek için, senelerce beklediğimiz yetmiyormuş gibi bir de aylarca yapımcıların sürekli yama yayınlayıp oyunu düzgün hale sokmasını bekliyoruz. olacak iş mi bu artık ya?
bence firmalar bunu kasıtlı olarak yapıyor. onca yıl süren geliştirme ve test süreçlerinden (eğer test süreci varsa tabi) sonra bu oyunun hangi donanımlarda nasıl çalıştığını bilmemelerinin mümkünatı yok. yani bir oyunda high end bir sistemde 5 fps aldırmak için hayatlarında ilk defa oyun yapıyor olmaları falan lazım.
artık oyunlara ayırdığım zamanın %90'ı, reddit'te ya da başka yabancı forumlarda glitch ve bug'lar ile ilgili çözüm bulmayla geçiyor. ve ciddi manada yıldım artık.
İstanbulda metroların 7/24 açık olmaması
Neyin kafası abi bu? 20 milyonluk bir şehrin metrolarının 12’de kapanması ne demek ya? Yıl olmuş 2024 hala şunu yapamadılar gitti.
Yav arkadaş niye herkes bekletiyor
Kimle buluşsam en az 45 dk takıyor bu ne ya. Ben anasının nikahından geliyorum tam kıtı kıtına zamanında buluşma yerindeyim arkadaş aynı ilçe içinden 45 dk da gelemiyor ya. Sonra niye kimseyle görüşmüyorsun
İnsanlarla bilgi paylaşmanın ve iletişimin aşırı zorlaşması
insanlarla iletişim ciddi manada zorlaştı. artık oturup iki kelime dahi edilmiyor kimseyle. birine bir olay anlatınca veya ilginç bir bilgi paylaşınca insanlarda genel olarak karşındakini yalancı çıkarmaya çalışma huyu başgösterdi.
misal geçen arkadaşla konuşurken aramızda şöyle bir diyalog geçti
-abd'de havaalanlarında güvenlik kontrolünde yolculara ayakkabını bile çıkarttırıyorlar (abd'de bir süre orada kaldım oradan biliyorum)
+yok ya bi tek sana denk gelmiştir
-hayır ben dahil tüm yolculara çıkarttırdılar
+sadece yabancılara çıkarttırıyorlardır ya
-hayır herkese çıkarttırıyorlar yahu
+öyle bişey yoktur ya sana öyle gelmiştir
-nerden biliyorsun gördün mü
+(omuz silker)
geçen de babamla ilginç bir bilgiyi paylaştım "yok yaaa yalandır o yoktur öyle bir şey" diye ağzını yaya yaya cevap verdi. ki ben bir bilgiye körü körüne inanmam, birçok kaynaktan teyit ederim. sonra bir de niye yanımıza gelip konuşmuyosun diyorlar. e ne söylesem bozuyorsun be kardeşim.
millet cidden manyak olmuş ya. kimseyle sağlıklı iletişim kurulmuyor. yalnızım arkadaşım yok vs diye üzülenlere sözüm şudur ki gidin kendinize sağlam bir hobi ya da ilgi alanı bulun, insanlarla özel hayatınızda muhatap olamadığınız için üzülmeyin, bir şey kaybetmiyorsunuz aksine kazanıyorsunuz.
. |
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11.581
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 195.765 (Bu ay: 4.199)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6.124 (Bu hafta: 22)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic