Sistemi kapatınca RGB ler tam sönmüyor.
Merhaba. Msi mpg b550 gaming plus anakartım var. Sadece sıvı soğutmada rgb fan mevcut ve sistemi kapatınca hem fanlardaki hem de işlemci soğutucu bloğu üzerindeki ışıklar sönük bir şekilde yanmaya devam ediyor. Güç kaynağının düğmesini kapatınca sönüyor. Bu durumun sebebi nedir?
Ram RGB yanmıyor.
Arkadaşlar Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3600MHz CL16 RGB DDR4 PC Ram BL2K8G36C16U4BL ram setini aldım. Anakartım MSI MPG B550 Gaming plus. Anakart kitapçığında gösterildiği şekilde dimma2 ve dimmb2 slotlarına ramleri taktım. Lakin ramlerden birinin RGB si yanmadı. Değiştirerek de taktım fakat gene aynı ramin RGB si yanmıyor. BUnun sebebi ram kaynaklımıdır. Yoksa başka bir şeyi eksikmi yapıyorum?
5600x ve su soğutma
Ryzen 5 5600x işlemcili bir sistem topladım. Kasayı henüz karar verip alamadım.( nzxt veya corsair markalarında bir iki model var. kasa olarak onları tercih etme ihtimalim var. ) Sİstemin kullanım amacı oyun vb gibi yoran işlemler değil çoğunlukla ofis işlemleri ve bazı çizim programlarını kullanmak. Bu işlemci için bazı yerlerde kendi soğutması haricinde soğutma tavsiye etmişler. Bende araştırma yaparken 120mm fazlı su soğutma sistemlerine rastladım. corsair , coolermaster ve nzxt gibi markaların 500-600 bandında ürünleri var. bu sistemler soğutma açısından nasıl bir performans sağlar. alıp kullanmaya değermi. Overclock yapma gibi bir düşüncem olmadığı içinde 240mm lık soğutma sistemleri benim açımdan gereksiz gibi geliyor. bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
Giriş seviyesi ekran kartı tavsiyesi
Arkadaşlar yeni bir sistem toplamaya çalışıyorum. Oyun oynamıyorum. Kısmı olarak tasarım yada çizim programlarıyla uğraşıyorum. Giriş seviyesi bir ekran kartı bakıyorum. ama bu işlere biraz uzak kaldığım için hangi modeller iyidir bilmiyroum. Bilgisayarı 5 yada 6 yıl kullanma niyetindeyim. şu anki sistem g4560 ve onboard ekran kartı kullanıyor şuana kadar pek sıkıntı yaşamadım. işin aslı 750 -800 tl den yukarı çıkmayı pek düşünmüyorum. Bana önerebileceğiniz kart nedir. Kullandığım işlemci 5600x. Duruma göre ikinci el kartta alabilirim.
Parça uyumu ve tavsiye
Arkadaşlar ryzen 5 5600x işlemcili bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Anakart olarak MSI Mpg B550 Gaming Plus tercih ettim. bazı istekler haricinde ezbere bir tercih yaptım. özellikleri fena değildi ve amazon almanyadan indirimli fiyat düşünce tercih ettim bu anakartı. Nvme ssd olarak WD Black Sn750 500gb aldım. Ram olarakta Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming (TLTYD432G3200HC16CDC01) . Bir tek ekran kartı, güç kaynağı ve kasa kaldı.
Bu parçaları tamamen denk geldiği için indirimli bir şekilde toplamaya çalıştım. Sizce sıkıntı çıkaracak bir parça var mı bu sistem içerisinde? Oyun oynamıyorum. Daha ziyade günlük kullanım ve bazı tasarım programlarını orta halli kullanıyorum. Sistemi 4 yada 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak giriş seviyesi birkart almaya niyetim var, bu yanlış bir düşüncemidir, yoksa biraz daha üst model birşey mi almak mantıklı olur? Birde kasa konusunda varsa tavsiyeniz alabilirim. Ama öyle aşırı ışıklı falan birşey alma niyetinde değilim sade kibar görünümlü bir kasa bakıyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Team T-Force Vulcan TUF Gaming ram
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming
Arkadaşlar bu ramden aldım indirim kampanyasından. Fiyatı bayaa uygun gibi geldi. Performans olarak bir düşüklük mü söz konusu bu ramde. Kullanılacak sistemde 5600x işlemci olacak.
5600x için hangi ideal anakart?
Arkadaşlar merhaba 5600x işlemci alma niyetindeyim. Bana bu işlemci için anakart tavsiyesi lazım. Oyun vs oynamıyorum. Çok üst seviye bir anakart olmasına gerek yok. ortalama 4 yada 5 yıl beni götürüse güzel olur. 1500tl yi geçmeye niyetim pek yok. MSI a ait iki anakart takıldı gözüme. özellik olarak pek fark göremedim. Kalite açısından fark vardır belki.
MSI Mpg B550 Gaming Plus ve MSI B550-A Pro arasında kayda değer bir fark var mı? ben açıklamalarda pek göremedim. Birde b450 chipset ile b550 arasında kayda değer ne gibi farklar var? ve bu işlemci için ortalama bir anakart tavsiyesi verirseniz memnun olurum.
Merhaba. Evde kullanmak üzere yeni bir modem almam gerekiyor. malum çeşit çok. Bu modem gözüme ilişti özellikleri fena durmuyor.Bu modemi tavsiye edermisiniz, kullanan var mı, çekim kalitesi vs nasıldır? Altyapıdan dolayı kullanılan hız 16Mbps. bazen aynı anda 2 kişi uzaktan eğitime bağlanıyor. onun dışında cep telefonları da aynı anda kullanıyor interneti. bu durumda çok sıkıntı oluşturmayacak bir modem lazım. Diğer markalardan tavsiyeniz varsa onlara da açığım.
Seagate IronWolf ve Diğer Seçenekler
Merhaba. Bir tane hdd almam gerekiyor. Daha ziyade elimdeki resimleri saklama amacıyla bilgisayarda kullanacağım. Araştırma yaparken nas sistemlerinde kullanılan Seagate IronWolf 1tb disk dikkatimi çekti. Sanırım 5900rpm de dönüyor, ve 7/24 açık kalacak sistemler için tasarlanmış. Buna kapasite olarak muadil Seagate Barracuda ve WD Blue da var. Hepsi 1tb ve 64mb ara belleğe sahip. Dediğim gibi bilgisayar üzerinde fotoğrafların saklanması yada benzeri verilerin tutulması amacıyla kullanılacaktır. bu diskler arasında hangisini almak mantıklı olur?
Merhaba. Evimde bir nas server oluşturmak istiyorum. Bunun için iki seçenek geliyor aklıma. Birinci seçenek olarak atom işlemcili bir bilgisayar alarak nas server yapmak. İkinci seçenek olarak ise Raspberry Pi 4 2GB alarak bir nas server kurmak. İkinci seçenek haliyle biraz daha pahalıya geliyor. Atom işlemcili bir bilgisayar nas server olarak nasıl bir performans verir. Başlangıçta 1tb hdd olarak kullanmayı düşünüyorum. Sonraki zamanlarda dahada arttırabilirim. internette ikinci el atom işlemcili bilgisayarlar var. Bu dediğim sistemi bu bilgisayarlarda yapabilir miyim? Yada Raspberry Pi 4 2Gb ile bu işlemi yapmak mı daha performanslı olur. Bu sistemi aynı zamanda ara ara torrent indirmek içinde kullanmak niyetindeyim. Duruma göre TV de film izleme durumuda olabilir. TV eski olduğu için usb den yeni filmlerin bir kısmını açamıyorum. Sİzin tavsiyeleriniz ne olur. Nasıl yapmak daha mantıklı olur?
ones |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 435
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 21.147 (Bu ay: 328)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 32 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası