!!! ÖNCELİKE BEN YAZILIMCIYIM VE FİKRİM GİBİ BİLGİM VE BECERİMDE VAR !..
Merhabalar mimari çizim, ve 3D modelleme yapabiliyorsan tamda sana göre bir teklifim var. Bir proje var aklımda ve bunu hayata geçirmek için kar ortaklı bir yada birilerini arıyorum.
Yalnız MacOS X işletim sistemi ortamında geliştirileceği için BLENDER bilmelisin. Ve tabi bir ürünü tasarlamak için yeterli vizyonada sahip olman lazım. Bilinmeyen konuları araştıracak kadarda ingilizcen olmalı.
Aşağıda eklediğim videonun amacı "fikrim var becerim yok param da yok" adı altında konu açanlardan olmadığımı görmen.
NOT: kullanılan modeller free assets ama kodlamaları bana ait tamamen. ( C# dilinde kodladım ). Zaten sana ihtiyaç olma sebebide sıfırdan projeye özgü tasarımlar ve modellemeler yapılması.
Yeni başlayanlar yada o heyecanı olanlar eminim ilerde çok basarılı olacaksınız ama benim ihtiyacım bu tasarım ve modelleme sektöründe iyi olan kişiler ile çalışmak. O yüzden bu ilan size göre olmayabilir fakat ilerde olmayacak anlamınada gelmez.
Linkedin profilim :
https://www.linkedin.com/in/ozmencelik
Github linkim:
Gözünde canlanması için kısa bir çalışma yaptım. Linki : ( ses ekran kaydından dolayı derinden gelebilir sesi açıp öyle izleyin ve tabi videoda değiştrildi yenisi ile )
Merhaba yazılım alanında kendimi nasıl geliştiririm diye soranlara nacizane tavsiyem öncelikle imkan varsa akademik olarak üniversite eğitimi almak ya yazılım mühendisliği yada en kötü 2 yıllık programcılık oda olamzsa güzel bir kurs olabilir ama asla kurslar akademik eğitimin yerini tutmaz çünkü "öğrenmeyi öğretiyorlar" dedikleri gibi.;
-------------------------------
1- Öncelikle ingilizcen zayıf ise onu geliştirerek
2- Temel Matematik bilgin tam değilse onu tamamlamak
3- Programlama Temellerine başlaman ( zaten içinde algoritmada barındırıyor c,c++,c# dillerinden biri iyidir. )
4- Veri tabanı ve tasarımı temelleri
5- Grafik Tasarım ( ne alaka demeyin çünkü web proje yada app yaparken bilmeden tasarım olmaz )
6- Nesne tabanlı programlama - Frameworklar- Kütüphaneler- Design Patternler - Katmanlı Mimariler vs..
7- Editör seçimi ve kullanımı ( bazı okul müfredatlarında web editörü diye geçer )
8- Webservis ( api ) mimarisi ve json yapısı
9- Backend mi Frontend mi tarafında olacaksın yoksa Fullstack mı ona karar verir birtane uygun programalama dili seçip onda ilerlemeniz, zaten gerisi gelir kendiliğinden. Mobile geliştirmeyi en son bırakın çünkü önce öğrenilmesi gerekenleri tamamlamak lazım ki bir seviyeye ulaşılsın.
Şimdi temel matematik derken ne kast etmiş olabilirim ?
Kümeler, Matrisler, Sayılar, Özdeşlikler ve Denklemler, Oran Orantı ve Sayı Problemleri, Lineer Denklemler ve Eşitsizlikler, Denklemler ve Eşitsizlik Uygulamaları, Fonksiyonlar, Polinom Fonksiyonlar, Üstel ve Logaritma Fonksiyonu, Limit ve Süreklilik, Türev, Türev Uygulamaları, Grafik Çizimi, Maksimum ve Minimum Problemleri (Optimizasyon).
Programlama Temelleri derken ne kast etmiş olabilirim ?
Temel Kavramlar, Algoritmalar ve Akış Diyagramları, Bir C,C++ yada C# Programının Yazılması Derlenmesi ve Çalıştırılması, İlişkisel Operatörler, Mantıksal Operatörler ve Şartlı Deyimler, Döngüler, Fonksiyonlar, Hata Ayıklama, Tek Boyut Diziler, İki Boyut Diziler, String Sınıfı ve Karakter Dizisi İşlemleri, Standart Şablon Kütüphanesi ve Algoritmaları, Dosya İşleme, Nesneye Yönelik Programlamaya Giriş.
Kisme yanlış anlamasın ama böyle saçma ve sırf açmak için konu açanlardan gına geldi. Yaş 21mişte yok çok mu geçmiş falan ya arkadaşım, genç kardeşim bak sen ve senin yaşındaki GENÇLER daha çocukluktan yeni çıkmışsınız ne geç kalması ? Matematiğin, ingilizcen iyiyse birazda saksı çalışıyorsa neden olmasın. Bak ben belki yıllardır işin içindeyim yaşım 37 ama bu kadar yıl tecrübe bunu gösteriyor bu saydıklarım konusunda bilgili yada açığını kapatacak olanlar çok rahat yapar. Ayrıca ben 42 yasında olup başlayanıda gördüm + 30 olanıda ( ki o bile geç değil ) bunlar istek azim işi yani "yok şöyle yok böyle mi " gibi bahaneler ile olmuyor.
YAŞIN DEĞİL BAHANENİN ENGELİ GEÇLİĞİ VAR.
Sizin yaşıtlarınız ve sizden küçük genç kardeşlerinizde bu yazıyı okursa aslında forumda bu dertten kurtulacak.
İyi forumlar ve başlayacaksanız da bol şanslar.
|
|
|
|
|
|
|
Meslek: Software Developer
İlgi Alanları: Bodybuilding,bilgisayar,dans.müzik,bilişim
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.336
İkinci El Bölümü Mesajları: 104
Konularının görüntülenme sayısı: 28.918 (Bu ay: 525)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 245 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama