Merhaba. Yakın zamanda babam talihsiz bir kazaya karıştı. Şükürler olsun kaza sonucu herhangi bir sağlık sorunu olmadı. Araba airbag açtı ağır sayılabilecek maddi hasar var. Karşı tarafın sigortası olmadığı için aracı yaptıramıyoruz. Karşı tarafın kusur oranı 75. Hasarı ökarşılamayı tahmin edileceği üzere reddediyor. Nasıl bir yol izlemek mantıklı olur? Bir yakınım kendi trafik sigortasından yaptırıp (kasko değil) sigortanın karşı taraftan rücu etmesini sağlamış fakat bizim sigorta şirketimiz böyle bir işlemin yapılamayacağını söylüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
1 hafta önce sol arka çamurluk bölümünden kaza geçirdim. Araç kaskodan onarıldı. Dingilin düzeltildiğini söylediler. Kaza sonrası araçta sağa çekme olduğunu farkettim. Tekrar açılara bakılması için ayara götürdüm. Rot ayarı yapan usta sol arkanın çok iyi olmadığını fakat ciddi problem yaratmayacağını söyledi. Araç tekrar rot ayarı yapılmasına rağmen hala çok hafif sağa çekiyor. Sizce tekrar dingii düzelttirmelimiyim. Yoksa açılardaki sapma kabul edilebilir düzeydemi? Ayar yapıldıktan sonraki fotografları ekliyorum.
Bugün yaptırdığım trafik poliçesine e devlet üzerinden baktığımda 7. Basamak görünüyor. İndrim yüzdesi ise 20 girilmiş. 7. Basamakta yüzde 45 olması gerekmiyormu? Sigortacım sorun olmadığını sadece basamağın önemli olduğunu söylüyor. Bir önceki poliçeme e devletten baktığımda yüzde 30 görünüyor. Dolayısıyla bu poliçenin indirim yüzdesinin bir önceki poliçeye göre daha yüksek olması gerekirken yüzde 20 görünüyor. Sistemsel bir sorunmu yoksa sigortacım yapılan yanlışı üstlenmemek için sorun olmadığınımı söylüyor?
|
|
ACİLL_1.2 POLO TDİ TRENDLİNE
|
Fiat Bravo Alınırmı?
|
|
Jbl J22i hakkında bilgisi olan?
Meslek: Müzik Öğretmeni
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 108
İkinci El Bölümü Mesajları: 36
Konularının görüntülenme sayısı: 17.914 (Bu ay: 271)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El