Fan Kontrolü?
Merhaba.
Eski bir laptop ım var (2011'de aldım, 10 yıllık). Termal macun yenilesem de çok ciddi bir ısınmaya maruz kalıyor özellikle ana ekran kartı. Ana ekran kartı (NVIDIA GeForce GT 540M) Ben de ana ekran kartını iptal edip gündelik kullanımda kullanıyorum bilgisayarı (HD Graphics 3000 ile).
Son zamanlarda aklıma fan gerçekten çalışıyor mu diye bir kurt düştü. Bunu nasıl kontrol edebilirim? Speedfan ve HWINFO programlarıyla kontrol ettim, programlar fanı algılamıyor. Sanki yokmuş gibi. BIOS da fan olduğuna dair bir bilgi yok, zaten laptop BIOS ları çok bilgilendirici ve ayarlarını değiştirebileceğiniz bir yer değil. BIOS un son sürümü yüklü bu arada, güncellemeye gerek yok.
İlla yine içine açıp gözle mi kontrol edeyim, kolay yolu var mı? Fan oldum olası çok güçlü olmadığından dışarıdan algılaması zor idi.
Not: Acaba şu ısı problemini çözüp bilgisayarı düzgün performansla (ana ekran kartıyla) kullanabilir miyim diye araştırıyorum da bu aralar, o yüzden merak ettim.
Yeni Aldığım Telefondaki Sorun - Haklarım?
Merhaba.
Vatan'dan online olarak mağazadan teslim şekilde bir telefon aldım (Galaxy A51). Mağazadan teslim alıp hiç bakmadan eve gelip açtım. Telefonun ekranında leke gibi bir şey var, çok küçük. Ancak telefonun ekranında mı yoksa ekran koruyucuda mı kestiremiyorum.
O küçük lekeyi görür görmez mağazaya geri gittim tabii, değiştirip yenisini alayım diye. Vermeyeceklerini bilsem de, şansımı deneyeyim dedim. Oradaki ilgili değişim yapamayacaklarını, zaten lekenin ekran koruyucudan olduğunu düşündüğünü; çıkarırsak göreceğimizi söyledi. Çıkarttırmadım, ne olur ne olmaz. Zaten ambalajı açılmış telefonların değişimini olmadığını en kötü servise gideceğini belirtti.
İlk sorum, lekenin kaynağının ekran koruyucu mu yoksa ana ekran mı olduğunu nasıl tespit edebilirim (ekran koruyucuyu çıkarmadan)? Sorun ekran koruyucu ise zaten hiç uğraşmayacağım.
İkinci sorum ise telefonu teslim aldıktan sonraki haklarım neler? Sipariş edeli 5 gün olmadı, bugün de teslim aldım işte.
Not: Açıkçası bana da sorun ekran koruyucuda gibi geliyor. Ekrana tam düz baktığım zaman leke atıyorum a noktasında ise ekrana açılı baktığımda o a noktasındaki leke yüzünden gözükmeyen kısmı görebiliyorum (lekenin arkasındaki noktayı görebiliyorum). Ancak yine de bir ekran testi vs. var mıdır merak ettim.
Giriş Seviye Monitör İçin VA mı IPS mi?
|
50.000 ₺ Araç Tavsiyesi
|
Microsoft Office - Asıl Ekran Kartını Kullanması
|
Android Telefon Öneri - 1000 TL Altı
|
Windows 10 vs Windows 8.1?
|
Diskteki Bu Bölümler Nedir
|
Çorlu Hakkında Bilgi Verebilecek?
Süpürgeden Gelen Ses ve Koku
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.177
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 168.439 (Bu ay: 1.492)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.963 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor