TP-Link modemin WI-FI'ı can çekişiyor, acil modem önerisi
TP-Link TD-W9970v3 marka modemim var. 2+1 büyük sayılmayacak bir evde oturuyorum. 1 ay kadar önce arka odada network çekimi gerektiği için modemi ve arka odayı çaprazdan ama önü açık olarak gören bir xiaomi repeater aldım (şu direkt prize takılan kablosuz olan siyah model). Şu ana kadar bir sıkıntı yoktu. Geçen gün ailemin misafir gelmesi ve 1 laptop 2 telefonun network'e eklenmesiyle ilk ciddi performans düşüşünü yaşadım. Evde 1 masaüstü, 2 laptop, 1 tv, 1 tablet, 1 telefon, 1 repeater (artı buna bağlı bir cihaz), 1 akıllı süpürge, 1 kitap okuyucu mevcut. Bağlantım 100mbit vdsl2.
Dün birden bire tabletin wifi'ı inanılmaz hız düşüşü gösterdi. Sonrasında bir türlü toparlanamadı, internet kötü sandım ancak ethernet kablosuyla bağlanınca tam performans alabiliyorum (ufak bir parantez modem arayüzünden test yapınca pppoe hatası vs diyor ama dediğim gibi kabloluda hiçbir problem yok). sonrasında modemi sıfırladım kurdum yeniden başlattım vs ancak düzelme göstermedi. ama gidip wifi ismi ve şifresini değiştirince düzeldi. bu şekilde laptop, telefon ve tv'de denedim, tam oldu derken gidip xiaomi repeater'ı da bu ağa ekleyince performansın tekrar öldüğünü fark ettim. birkaç kere denedim ve tüm cihazlar bağlanınca wifi ölü gibi davranıyor. şu an yine sorun yaşıyorum.
öncelikle 80 m2 ve arada min. 2 duvar olan evde bu repeater'a gerek bırakmayacak (veya duruma göre repeater'la kullanılacak) bir modem tavsiyesinde bulunabilir misiniz? bütçeyi çok zorlamamak lazım ama fiyat performans önerileri için zorlarım açıkçası.
2) modemin dandikliği malum ama repeater'lar böyle bir şeye yol açabilir mi?
3) repeater'ın 1 aydan fazla süre çalıştıktan sonra modemi etkilemiş olması mümkün mü?
İkinci el HDD alınır mı?
|
next nextstar digiturk ayarları
|
|
|
|
Düşük olan RAM bus hızını (2100mhz) kendi değerine yükselttim (3000)
|
|
NZXT S340 mı H500 mü?
|
bu sistemin uyumsuz tarafı neresi? (2600x'le uyumlu 5500tl'lik)
|
Konf: AMD Ryzen 5 2600 || ASUS TUF B450 Plus Gaming || G-SKILL RipJawsV 2x8GB 3000mHz RAM || Nvidia GTX 1070 8GB || Cooler Master MB500 TUF Edition || FSP Hydro 80Plus Bronze 700W || Logitech G27, F710 || DELL SE2717H IPS 75hz || Steam: balcis || iRacing: balcis |
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.695
İkinci El Bölümü Mesajları: 48
Konularının görüntülenme sayısı: 15.453 (Bu ay: 142)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.364 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware