Volta Yide S-3 Akü Güçlendirme Hakkında Yardım
Merhaba arkadaşlar:
Yeni bir elektrikli bisiklet satın aldım. Marka ve modeli Volta Yide S-3 2023
Aküsünü kontrol ettiğimde aşağıdaki şekilde olduğunu gördüm.
Rechargeable Lithium Battery Pack
Product Model YY-16S
Radet Capacity: 12AH
Normal Voltage: DC60V
Aracım menzil olarak beklentimin altında. Bu nedenle menzilini uzatmak istiyorum. Daha önce internette bunu yapanlar olduğunu gördüm.
Size danışmak istediğim husus şudur ki, benim elimde 15 adet 6-FM-6 Model 12V/9.0AH/20Hr akü var.
Bu aküleri 5'er seri olarak 60V kapasitede bağlantı ile 3 paket halinde paketleyerek ve bunları da sisteme bağlı olan girişe paralel olarak vermek istiyorum.
Sizce sistemde bu konuda problem yaşar mıyım ?
İlgilenip de yanıt veren arkadaşlar olursa çok sevinirim. Burada endişem amper farkı. Voltage değerleri aynı ancak amper değişik olacak sonuç olarak. Mevcut sistem 60V 12AH iken benim sistemim hesaplarıma göre 60V 45AH olacak. Teşekkürler, yanıtlarınızı heyecanla bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar alfais 4537 haricî USB çevirici aldım. 12V 2A adaptör desteği var ancak ben 2 TB , 1 TB ve 4 TB HDD gibi diskler takacağım. 12V 1A adaptör ile calistirsam ne gibi sorunlar ile karşılaşırım acaba ?
Mac adres değiştirme
Merhaba arkadaşlar USB ethernet adaptörü alsam bilgisayarın mac adresi değişir mi ?
Arduino KEYPAD ile Termal Yazıcıdan Yazı Yazdırma
Merhaba arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere yeni bir projeye başlamak istiyorum. Bu proje çalıştığım resmi bir kurumda gelen her türlü belgeye bu yöntem ile etiket basarak bilgisayar ortamına tarayıcıdan geçirmeyi hedefliyor. Neden böyle bir projeye başladığımı merak edecek olursak iş yerinde kullandığımız kuruma ait portala özel yazmış olduğum ayrıca bir yazılım yardımıyla etikette bulunan sayıları ve alfanumerik değerleri alarak ayrıştırıp (Örn. "202112345AABBCCDD" etiketinde AA evrak tipi, BB evrak türü ve CC evrakın açıklaması ve DD ise evraka ait not olarak ayrıştırılıyor ve 2021/12345 sayılı dosyasının içine otomatik olarak robot yazılım aracılığı ile atılıyor.) evrakı ilgili dosyasına kaydediyor. Bu konuda ARDUİNO kısmında projeyi de burada birlikte yapabiliriz diye düşündüm. Bu konuda takıldığım yerlerde bana yardımcı olmanızı istiyorum.
Arduino KEYPAD ile girdiğim veriyi termal yazıcıdan çıktı almak istiyorum.
Elimde hali hazırda bulunan donanımlar.
✓ Arduino (UNO AtMEGA)
✓ Keypad
✓ SAM4S Ellix 30 D Termal Yazıcı
Bu konuda ilk adımı Arduino ile KEYPAD üzerinden girdiğim sayıları (Örn: "202112345AABBCCDD") Serial Port üzerinde görünmesini sağlayarak başlayacağım. Burada ilerlemeyi gösteren bilgileri paylaşacağım belki başka birinin de işine yarar.
Proje hızlı ilerlemeyecek hafta içi akşamları vakit buldukça ilgileneceğim. Takıldığım yerde destek verecek arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ederim.
Sürekli olarak düzenleyerek güncelleyeceğim bu sayfadan merak edenler takip edebilirler.
WiFi ve LAN Bağlantısı(Proxy Server) aynı anda kullanma.
WiFi ve LAN Bağlantısı(Proxy Server) aynı anda kullanma.
Merhaba arkadaşlar. İş yerinde kullandığım bilgisayarda LAN üzerinden iş yerinin özel Proxy Server ağında bağlı programı kullanıyoruz. Aynı zamanda Chrome yüklü. Ben WiFi Adapter de bağladım ve bu WiFi Adapter bağlı olduğu sırada Chrome üzerinden girdiğim sitelerin de açılmasını istiyorum. Sizce iki ağı da aynı anda kullanmanın bir yolu var mı? Mesela Chrome WiFi ağını kullansın, uygulama LAN ağını gibi..
Webcam ile fotoğraf çekip yazdırmak.
Merhaba arkadaşlar bilgisayara bağlı sabit iki webcam var. Picturebox1 ve Picturebox2 üzerine iki ayrı resim çekiyor. İki resimi birleştirip picturebox3'ü yazıcıya göndermem gerek. İnternette pek kaynak bulamadım. Kaynak linki olan veya tavsiyesi olan var mı ?
Merhaba çalıştığım kurumda yazmakta olduğum bir geliştirme programı için screenshot yaptığım bir resimde yer alan siyah ve beyaz dışında (kırmızı mühür, mavi mühür, imza için kullanılan mavi tükenmez kalem gibi ve benzeri tüm renkler) renkleri beyaz ton yapmasını sağmamam lazım. Bu sayede ekranda bulunan bir resimde OCR yaparak "Evrak Sayısı" üzerine gelen kırmızı postahane mühürlerini gizleyerek okutma yapmak istiyorum. Bir tavsiyeniz veya ipucu önerileriniz var mı ? Nasıl bir yol izleyerek başlayım sizce ?
24 Pin to 6 pin ATX Konnektör çözüm talebi
|
Florasan Balast'ı hakkında.
|
|
Meslek: T.C. Adalet Bakanlığı - İcra Memuru
İlgi Alanları: Web Tasarım
Saygılarımla.. Uğur ŞİRİN |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 266
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 12.877 (Bu ay: 126)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama